Τη στιγμή που γεύεστε μία Εκλεκτή Ποικιλία NESPRESSO...

Τη στιγμή που γεύεστε μία Εκλεκτή Ποικιλία NESPRESSO... Facebook Twitter
0

Όλα ξεκινούν με τις φυτείες καφέ, όπου η Nespresso επιλέγει με εξαιρετική προσοχή μόνο τους εκλεκτότερους κόκκους της σοδειάς (το βέλτιστο 1-2%), οι οποίοι έχουν τις δυνατότητες να αναπτύξουν πλούσια και εκλεπτυσμένα γευστικά χαρακτηριστικά.


Στη συνέχεια, ο καφές περνά διάφορα στάδια μέχρι τη στιγμή που τελικά θα τον απολαύσετε.

Ο κόσμος του καφέ διαθέτει απεριόριστο πλούτο. Η Nespresso σας προσκαλεί τον ανακαλύψετε μέσα από τις 16 διαφορετικές Εκλεκτές Ποικιλίες espresso που προσφέρει.

 

Τη στιγμή που γεύεστε μία Εκλεκτή Ποικιλία NESPRESSO... Facebook Twitter

Κάθε μία από τις 16 Εκλεκτές Ποικιλίες Nespresso έχει το δικό της χαρακτήρα και αρωματικές νότες. Για να ανακαλύψετε αυτές τις διαφορετικές αρμονίες και να γευτείτε κάθε απολαυστική νότα, απλά εμπιστευθείτε τις αισθήσεις σας ... θα αναγνωρίζετε τις διαφορετικές ομάδες αρωμάτων: καφέδες που διακρίνονται για τις νότες λουλουδιών, φρούτων ή εσπεριδοειδών, καφέδες που θυμίζουν μέλι ή δημητριακά ή αποκαλύπτουν νότες καλοψημένου ή καφέδες με νότες κακάο, μπαχαρικών, ξύλου ή έντονου καβουρδίσματος.

 

Τη στιγμή που γεύεστε μία Εκλεκτή Ποικιλία NESPRESSO... Facebook Twitter

Η διαδρομή του καφέ από το κεράσι στην κούπα...

Επιλογή προσαρμοσμένη σε συγκεκριμένες απαιτήσεις

Υπάρχουν διάφοροι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν τι θα επιλεγεί ως πρώτη ύλη για τον καφέ της Nespresso, όπως: η ποιότητα των διαφόρων εδαφών για το πλέον ευνοϊκό περιβάλλον καλλιέργειας, η συγκομιδή και οι μέθοδοι επεξεργασίας. Η Nespresso επιλέγει πάντα καρπούς που συλλέγονται αποκλειστικά με τα χέρια, «κεράσι» με «κεράσι», και σε διαφορετικές στιγμές, γιατί οι καρποί δεν ωριμάζουν όλοι ταυτόχρονα και είναι ζωτικής σημασίας να έχει μόνο τους ώριμους καρπούς. Αν και είναι περισσότερο πολύπλοκες και πολυδάπανες, οι διαδικασίες αυτές αποτελούν τις καλύτερες διαθέσιμες, για να εγγυηθούν την απόλυτη ποιότητα. Μετά από την πρώτη αυτή επιλογή, οι Ειδικοί της Nespresso λαμβάνουν πρόσθετα αυστηρά μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουν την απόλυτη ποιότητα. Παίρνουν ένα δείγμα από κάθε σάκο νωπού καφέ για να το καβουρδίσουν και να το δοκιμάσουν. Η διαδικασία αυτή είναι καθοριστικής σημασίας, γιατί ένας μόνο χαλασμένος κόκκος καφέ μπορεί να χαλάσει την ποιότητα όλης της παρτίδας. Συνεπώς, η Nespresso δεν το διακινδυνεύει ποτέ και τακτικά απορρίπτει το 10% με 20% των σάκων που έχουν ήδη επιλεγεί.

 

Τη στιγμή που γεύεστε μία Εκλεκτή Ποικιλία NESPRESSO... Facebook Twitter

Χαρμάνια - η δημιουργία αρωματικών αρμονιών

Κάθε Εκλεκτή Ποικιλία είναι ένα αυθεντικό χαρμάνι καφέδων, που δημιουργείται με τέτοιο τρόπο, ώστε τα αρωματικά προφίλ να συμπληρώνουν και να εμπλουτίζουν το ένα το άλλο. Αυτή η λεπτή αλχημεία μπορεί να συγκριθεί με την μαεστρία των κορυφαίων αρωματοποιών.

  

Τη στιγμή που γεύεστε μία Εκλεκτή Ποικιλία NESPRESSO... Facebook Twitter

Καβούρδισμα για την απελευθέρωση των αρωμάτων

Για κάθε Εκλεκτή Ποικιλία, οι Ειδικοί της Nespresso σε θέματα καβουρδίσματος ορίζουν το κατάλληλο προφίλ καβουρδίσματος, για να αναδειχθεί ο χαρακτήρας των διαφορετικών προελεύσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι διαφορετικές ποικιλίες καφέ καβουρδίζονται ξεχωριστά πριν αναμειχθούν σε χαρμάνια (η διαδικασία καλείται «ξεχωριστό καβούρδισμα»). Η πολύπλοκη τεχνική επιτρέπει σε κάθε ποικιλία καφέ να αναπτύξει πλήρως τη δική της δυναμική.

Άλεσμα: λεπτότητα και πλούτος

Μετά το καβούρδισμα, οι κόκκοι καφέ μετατρέπονται σε σκόνη, η λεπτότητα της οποίας υπολογίζεται με ακρίβεια για να ταιριάζει στην εκάστοτε Εκλεκτή Ποικιλία. Το κλειδί είναι η επιλογή του βαθμού άλεσης. Πρέπει να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία για να εναρμονιστεί η οξύτητα, η πικρότητα και οι αρωματικοί τόνοι. Η Nespresso ορίζει τη λεπτότητα κάθε αλέσματος, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα μέτρησης με λέιζερ.

 

Τη στιγμή που γεύεστε μία Εκλεκτή Ποικιλία NESPRESSO... Facebook Twitter

Συσκευασία: ερμητικά σφραγισμένες κάψουλες, ένα καταφύγιο από τον αέρα και το χρόνο

Οι κάψουλες Nespresso σφραγίζουν τη φρεσκάδα των αρωμάτων

Μετά το καβούρδισμα και την άλεση, ο καφές μπορεί να αναπτύξει μέχρι και 900 εξαιρετικά πτητικά και ευαίσθητα αρώματα. Δύο είναι οι παράγοντες που μπορεί να υποβιβάσουν την ποιότητα του καφέ σε αυτό το στάδιο: η απώλεια αρωμάτων (με ή χωρίς αέρα) και ο σχηματισμός προϊόντων οξείδωσης που προκαλούνται από τον αέρα. Ο αλεσμένος καφές μπορεί να χάσει έως και ένα τρίτο των γευστικών του χαρακτηριστικών μέσα σε δύο ημέρες από τη στιγμή που έρχεται σε επαφή με τον αέρα. Για να αποφευχθεί η οξείδωση και να διατηρηθεί στο μέγιστο η γεύση, από τη στιγμή που ο καβουρδισμένος και αλεσμένος καφές συσκευάζεται, η Nespresso έχει σχεδιάσει ένα εξαιρετικό σύστημα κάψουλας, το οποίο αποκλείει τελείως τον καφέ από την επαφή με τον αέρα, έως ότου αυτός χρησιμοποιηθεί. Έχοντας τον ίδιο ενθουσιασμό για να εξασφαλίζει τη βέλτιστη φρεσκάδα των καφέδων της, όσο και για τη μέριμνα του περιβάλλοντος, η Nespresso επέλεξε το καλύτερο δυνατό υλικό για τις κάψουλές της: αλουμίνιο, ένα μέταλλο που μπορεί να ανακυκλώνεται αδιάκοπα.

 

Τη στιγμή που γεύεστε μία Εκλεκτή Ποικιλία NESPRESSO... Facebook Twitter

Επισκεφθείτε μια Nespresso Boutique & ζήστε την εμπειρία Nespresso υπό την καθοδήγηση των εξειδικευμένων Nespresso Coffee Specialists.

 

NESPRESSO Boutiques

- Λ. Κηφισίας 168,Νέο Ψυχικό 115 25

- Πατριάρχου Ιωακείμ 13-15, Κολωνάκι 106 75

- Λεβίδου 11, Κηφισιά 145 62

- Μητροπόλεως 36 & Πλουτάρχου, Θεσσαλονίκη 54 623

Ανακαλύψτε μοναδικές συνταγές με καφέ στο site http://www.nespresso.com/ultimate-coffee-creations/GR/gr/

 

Τη στιγμή που γεύεστε μία Εκλεκτή Ποικιλία NESPRESSO... Facebook Twitter

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ACS: Εύκολη και ευέλικτη παραλαβή δεμάτων με το “My favourite ACS Locker”

Market news / ACS: Εύκολη και ευέλικτη παραλαβή δεμάτων με το “My favourite ACS Locker”

Τα δέματα θα είναι διαθέσιμα για αυτόματη παραλαβή 24 ώρες το 24ωρο από το αγαπημένο ACS Locker, ή εναλλακτικά από κάποιο κατάστημα ACS που θα έχει προεπιλέξει αντίστοιχα ο πελάτης-παραλήπτης μέσω της ACiStant.
THE LIFO TEAM
Share a Coke: Η εμβληματική καμπάνια της Coca-Cola επιστρέφει και δίνει το όνομα σου στο φετινό καλοκαίρι

Market news / Share a Coke: Η εμβληματική καμπάνια της Coca-Cola επιστρέφει και δίνει το όνομα σου στο φετινό καλοκαίρι

Η Coca-Cola εμπνέεται από την μουσική και συνεργάζεται με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, για 3η διαδοχική χρονιά, τοποθετώντας την gen-z στο επίκεντρο της νέας της παγκόσμιας καμπάνιας.
THE LIFO TEAM
Σύγκρινε τώρα τιμές για όλα τα ελικόπτερα της Ελλάδας, online

Market news / Σύγκρινε τώρα τιμές για όλα τα ελικόπτερα της Ελλάδας, online

Ένα χρόνο μετά την έναρξη των πρώτων τακτικών πτήσεων με ελικόπτερο στην Ελλάδα, η hoper διευρύνει σημαντικά τις υπηρεσίες της, δίνοντας πλέον στο επιβατικό κοινό τη δυνατότητα να κλείσει online ιδιωτικές πτήσεις και με συνεργαζόμενους αερομεταφορείς – γρήγορα, απλά και με πλήρη διαφάνεια.
THE LIFO TEAM
Cream Crackers Παπαδοπούλου   Πως η επιλογή ενός σνακ γίνεται ... Απλά, Τραγανά, Τετράγωνα.

Market news / Cream Crackers Παπαδοπούλου: Πώς η επιλογή ενός σνακ γίνεται ... Απλά, Τραγανά, Τετράγωνα.

Με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη ηθοποιό Έλενα Χαραλαμπούδη, γνωστή και ως «5 Minute Mum», τα Cream Crackers ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ στη νέα τους καμπάνια, μας υπενθυμίζουν ότι παρόλο που  oι επιλογές είναι πολλές, το σνακ δεν θέλει και τόση σκέψη
LIFO NEWSROOM
Η Praktiker Hellas ενισχύει το Πρόγραμμα «Το Σπίτι μας Αλλάζει την πόλη» με στρατηγικές συνεργασίες για την αστική βιωσιμότητα

Market news / «Το Σπίτι μας Αλλάζει την πόλη»: Η Praktiker Hellas διευρύνει το πρόγραμμα με στρατηγικές συνεργασίες

Με τη συμμαχία της We4all και του Δήμου Αγίας Παρασκευής, η Praktiker δρομολογεί για το 2025 ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη βιοποικιλότητα, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τη διαμόρφωση βιώσιμων αστικών κοινοτήτων.
THE LIFO TEAM