Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις βουλευτές - Κινούνται προς κόμμα Κασσελάκη

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις βουλευτές - Κινούνται προς κόμμα Κασσελάκη Facebook Twitter
Ο Πέτρος Παππάς στη Βουλή, λίγο μετά την ανάγνωση της επιστολής ανεξαρτητοποίησής του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ / Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ και επισήμως από σήμερα Δευτέρα, τέσσερις βουλευτές, όπως ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πρόκειται για τους βουλευτές Πέτρο Παππά, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, Κυριακή Μάλαμα και Ραλλία Χρηστίδου, που ήδη είχαν ανακοινώσει τις προθέσεις τους μιλώντας δημόσια το Σαββατοκύριακο. Περί τις 3 το απόγευμα της Δευτέρας ωστόσο, αναγνώσθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι επιστολές ανεξαρτητοποίησής τους.

Οι τέσσερις βουλευτές (Κιλκίς, Κέρκυρας, Χαλκιδικής και Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών, αντίστοιχα) δεν έχουν ανακοινώσει τις προθέσεις τους συγκεκριμένα, ωστόσο εικάζεται πως θα ενταχθούν στο νέο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, όταν αυτό ιδρυθεί επισήμως. 

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από το βήμα του προέδρου αναγκάστηκε να προβεί σε διευκρινίσεις για τις δυνάμεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπό τις τελευταίες εξελίξεις. Αυτό, διότι, με την αποχώρηση των τεσσάρων από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον απομένουν 31 βουλευτές σε αυτή - όσους «μετρά» και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε ο κ. Τασούλας, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κανονισμού της Βουλής, ο πρόεδρος της μεγαλύτερης σε δύναμη Κοινοβουλευτικής Ομάδας που δεν μετέχει στην κυβέρνηση, θεωρείται αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απολαμβάνει τα σχετικά προνόμια. Σύμφωνα με το άρθρο 19, που προβλέπει πώς γίνεται ο καθορισμός της σειράς μεταξύ των κοινοβουλευτικών ομάδων, αυτή καθορίζεται από τη δύναμή τους σε αριθμό βουλευτών. Σε περίπτωση ισοδυναμίας, είπε ο κ. Τασούλας, τη σειρά καθορίζουν οι περισσότερες ψήφοι, ενώ σε κάθε περίπτωση ισοψηφίας, η νεοϊδρυόμενη κοινοβουλευτική ομάδα έπεται της παλαιότερης.

Αυτή τη στιγμή, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν ίδιο αριθμό εδρών (31), αλλά αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ διότι πήρε περισσότερες ψήφους από το ΠΑΣΟΚ, όπως εξήγησε ο κ. Τασούλας.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM