Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις βουλευτές - Κινούνται προς κόμμα Κασσελάκη

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις βουλευτές - Κινούνται προς κόμμα Κασσελάκη Facebook Twitter
Ο Πέτρος Παππάς στη Βουλή, λίγο μετά την ανάγνωση της επιστολής ανεξαρτητοποίησής του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ / Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ και επισήμως από σήμερα Δευτέρα, τέσσερις βουλευτές, όπως ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πρόκειται για τους βουλευτές Πέτρο Παππά, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, Κυριακή Μάλαμα και Ραλλία Χρηστίδου, που ήδη είχαν ανακοινώσει τις προθέσεις τους μιλώντας δημόσια το Σαββατοκύριακο. Περί τις 3 το απόγευμα της Δευτέρας ωστόσο, αναγνώσθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι επιστολές ανεξαρτητοποίησής τους.

Οι τέσσερις βουλευτές (Κιλκίς, Κέρκυρας, Χαλκιδικής και Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών, αντίστοιχα) δεν έχουν ανακοινώσει τις προθέσεις τους συγκεκριμένα, ωστόσο εικάζεται πως θα ενταχθούν στο νέο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, όταν αυτό ιδρυθεί επισήμως. 

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από το βήμα του προέδρου αναγκάστηκε να προβεί σε διευκρινίσεις για τις δυνάμεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπό τις τελευταίες εξελίξεις. Αυτό, διότι, με την αποχώρηση των τεσσάρων από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον απομένουν 31 βουλευτές σε αυτή - όσους «μετρά» και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε ο κ. Τασούλας, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κανονισμού της Βουλής, ο πρόεδρος της μεγαλύτερης σε δύναμη Κοινοβουλευτικής Ομάδας που δεν μετέχει στην κυβέρνηση, θεωρείται αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απολαμβάνει τα σχετικά προνόμια. Σύμφωνα με το άρθρο 19, που προβλέπει πώς γίνεται ο καθορισμός της σειράς μεταξύ των κοινοβουλευτικών ομάδων, αυτή καθορίζεται από τη δύναμή τους σε αριθμό βουλευτών. Σε περίπτωση ισοδυναμίας, είπε ο κ. Τασούλας, τη σειρά καθορίζουν οι περισσότερες ψήφοι, ενώ σε κάθε περίπτωση ισοψηφίας, η νεοϊδρυόμενη κοινοβουλευτική ομάδα έπεται της παλαιότερης.

Αυτή τη στιγμή, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν ίδιο αριθμό εδρών (31), αλλά αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ διότι πήρε περισσότερες ψήφους από το ΠΑΣΟΚ, όπως εξήγησε ο κ. Τασούλας.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM