Σίδνεϊ: Ο δράστης φαίνεται πως είχε στόχο γυναίκες, λέει η αστυνομία

Σίδνεϊ: Ο δράστης μαχαίρωσε κυρίως γυναίκες Facebook Twitter
Ο Τζόελ Κάουτσι ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της επίθεσης στο Σίδνεϊ / Φωτογραφία: Facebook
0

Ο Τζόελ Κάουτσι, 40 ετών, έφερε πανικό στο κατάμεστο εμπορικό Westfield Bondi Junction, στο Σίδνεϊ, το Σάββατο, όταν άρχισε να μαχαιρώνει ανθρώπους με ένα μαχαίρι.

Πέντε από τα έξι θύματα του Τζόελ Κάουτσι, ενός 40χρονου άνδρα που έπασχε από προβλήματα ψυχικής υγείας, είναι γυναίκες όπως και οι περισσότεροι από τους 12 ανθρώπους που τραυμάτισε. Αρκετοί άλλοι, μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι, τραυματίστηκαν. Η αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνά τα κίνητρα του άνδρα, επισημαίνοντας ότι φαίνεται πως είχε κυρίως στόχο γυναίκες.

«Μου είναι ξεκάθαρο και είναι ξεκάθαρο στους ερευνητές ότι αυτό αποτελεί ένα σημείο ενδιαφέροντος: ο δράστης επικεντρώθηκε στις γυναίκες και απέφυγε τους άνδρες», δήλωσε η Κάρεν Γουέμπ επιθεωρήτρια της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας μιλώντας στον αυστραλιανό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ABC.

«Τα βίντεο μιλούν από μόνα τους, έτσι δεν είναι; Σίγουρα αποτελεί βασικό στοιχείο της έρευνας για εμάς», πρόσθεσε.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον δράστη να κυνηγά κυρίως γυναίκες κατά τη διάρκεια της επίθεσής του στο κατάμεστο εμπορικό κέντρο Γουέστφιλντ, στο προάστιο Μποντάι Τζάνκσιον του Σίδνεϊ το Σάββατο. Όμως η Γουέμπ υπογράμμισε ότι η αστυνομία δεν μπορεί να γνωρίζει τι συνέβαινε στο μυαλό του δράστη. «Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό οι ερευνητές να έχουν χρόνο να λάβουν καταθέσεις από όσους τον γνώριζαν», εξήγησε. Στο προφίλ του στο Facebook ο Τζόελ Κάουτσι αναφέρει ότι κατάγεται από την Τουγούμπα, μια πόλη κοντά στο Μπρίσμπεϊν. Οι γονείς του δήλωσαν ότι έπασχε από προβλήματα ψυχικής υγείας από την εφηβεία του.

Το τελευταίο από τα έξι θύματα αυτής της επίθεσης ταυτοποιήθηκε σήμερα ως η Γισουάν Τσενγκ, μια νεαρή Κινέζα φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ. Οι άλλες γυναίκες που σκοτώθηκαν ήταν μια στυλίστρια, μια εθελόντρια διασώστης, η κόρη ενός επιχειρηματία και μια νεαρή μητέρα, το εννέα μηνών βρέφος της οποίας νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένο. Ο μοναδικός άνδρας που σκοτώθηκε στην επίθεση ήταν ένας 30χρονος Πακιστανός, ο Φάραζ Τάχρι, ο οποίος είχε φτάσει στην Αυστραλία πριν από ένα χρόνο ως πρόσφυγας και εργαζόταν στην υπηρεσία ασφαλείας του εμπορικού κέντρου. Οκτώ τραυματίες της επίθεσης εξακολουθούν να νοσηλεύονται, κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι τέσσερις άλλοι έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Με πληροφορίες BBC, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ

Διεθνή / Αλί Λαριτζανί: «Τον εξοντώσαμε» διαμηνύει ο Νετανιάχου - Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την τύχη του

Προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι υπάρχουν «πολλές ακόμη εκπλήξεις» που σχεδιάζονται, υπονοώντας ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις
THE LIFO TEAM
ΣΕΞ ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΙΑ Ζ

Διεθνή / Πώς είναι για ένα νέο ζευγάρι να παλεύει με τη στυτική δυσλειτουργία;

Το 50% των ανδρών αντιμετωπίζει άγχος απόδοσης, αλλά το φαινόμενο αυτό παρατηρείται πλέον όλο και περισσότερο στους νεότερους άνδρες. Ένα ζευγάρι στα τέλη της εικοσαετίας του αποκαλύπτει πώς αυτό επηρέασε τη ζωή τους
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Διεθνή / Τραμπ: Bασίστηκε σε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για να κατηγορήσει το Ιράν για τη φονική επίθεση στο σχολείο

Σύμφωνα με τον Guardian, η αρχική εκτίμηση των ΗΠΑ, που υπεδείκνυε ότι ο πύραυλος ήταν ιρανικής προέλευσης, απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM