Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Φλεγεται το συναυλιακό κέντρο - Σφαγή με 40 νεκρούς

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Φλεγεται το συναυλιακό κέντρο - Σφαγή με 40 νεκρούς Facebook Twitter
0

Βαριά οπλισμένοι και κρατώντας πολυβόλα, πέντε δράστες εισέβαλαν στον συναυλιακό χώρο του δημαρχείου Crocus κοντά στη Μόσχα, και σκόρπισαν τον όλεθρο, το βράδυ της Παρασκευής.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, FSB ανακοίνωσε ότι από την επίθεση στον συναυλιακό χώρο στο Κρασνογκόρσκ κοντά στη Μόσχα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 100.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές έχει συλληφθεί ένας ύποπτος για την επίθεση, ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πέντε ενόπλους οι οποίοι είχαν στολή παραλλαγής και κρατούσαν πυροβόλα όπλα.

Ανταποκριτής του TASS ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι μέσα στο κτήριο, μερικοί φαίνονται στα παράθυρα. Οι πυροσβέστες έχουν απομακρύνει περίπου 100 άτομα από το υπόγειο και τώρα διασώζουν ανθρώπους από την ταράτσα.

Οι πυροβολισμοί φαίνεται ότι ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια συναυλίας του συγκροτήματος “Πικνίκ”. Έως και 6.200 εισιτήρια είχαν πουληθεί για την αποψινή συναυλία, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσοι ακριβώς ήταν μέσα την ώρα της επίθεσης. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι τα μέλη του συγκροτήματος δεν τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών.

Παιδιά τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς στην αίθουσα συναυλιών της Μόσχας σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της Μόσχας. Ένας ανώνυμος αυτόπτης μάρτυρας είπε νωρίτερα ότι πολλά παιδιά και έφηβοι συμμετείχαν σε διαγωνισμό στην αίθουσα χορού όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί. Παρόντες ήταν και οι γονείς τους: «Παιδιά και έφηβοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Ο κόσμος ήρθε και είπε ότι υπήρχαν πυροβολισμοί. Ακολούθησε χάος. Τα παιδιά έτρεχαν πανικόβλητα», είπαν.

Παιδιά ήταν μεταξύ των νεκρών σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στο συναυλιακό κέντρο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα την Παρασκευή, ανέφερε το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Fontanka την Παρασκευή, επικαλούμενο τη Nina Ostanina, βουλευτή στην Κρατική Δούμα.

Δύο εκρήξεις και φωτιά

Οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης εκρηκτικά που προκάλεσαν μεγάλη φωτιά, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η φωτιά έχει τυλίξει το ένα τρίτο του κτιρίου του συναυλιακού χώρου και η οροφή του κτιρίου έχει τυλιχθεί σχεδόν ολοκληρωτικά στις φλόγες, ανέφερε το Tass. Μεγάλα νέφη καπνού φαίνονται να υψώνονται στον ουρανό.

Μάλιστα βίντεο δείχνουν κομμάτι της οροφής να καταρρέει, ενώ αναφορές κάνουν λόγο για φόβους κατάρρευσης ολόκληρου ορόφου.

Στιγμές τρόμου

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σκηνές χάους, με έναν μεγάλο αριθμό θεατών να προσπαθούν να φύγουν από την αίθουσα, μετά τους πυροβολισμούς.

Άλλα πλάνα βίντεο έδειξαν πολλούς ανθρώπους να βρίσκονται ακίνητοι σε λίμνες αίματος έξω από την αίθουσα.

Η εφημερίδα Kommersant δημοσίευσε βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει καπνό να φουντώνει από αυτό που είπε ότι ήταν το κτίριο του συναυλιακού χώρου.

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές καθώς σοροί διακρίνονται ακόμη και στο δρόμο, έξω από το κτήριο, ενώ οι επιχειρήσεις εκκένωσης, λόγω φόβου επέκτασης των επιθέσεων, είναι τόσο διευρυμένες που ακόμη κι εμπορικά κέντρα στην Αγία Πετρούπολη έχουν εκκενωθεί. 

Οι πληροφορίες μιλούν, στο μεταξύ, για πάνω από 200 εγκλωβισμένους εντός του κτηρίου, τη στιγμή που έσπευσαν τουλάχιστον 70 ασθενοφόρα στο σημείο. 

Οι ρωσικές υπηρεσίες διάσωσης έχουν εκκενώσει περίπου 100 άτομα από το υπόγειο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση. Παράλληλα ανακοινώθηκε η αύξηση στον ύψιστο βαθμό των μέτρων ασφαλείας σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και άλλους δημόσιους χώρους.

Ενημερώνεται ο Πούτιν για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

 Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώνεται τακτικά σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο συναυλιακό κέντρο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σε δήλωση που μεταδόθηκε από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, είπε: «Στα πρώτα λεπτά του επεισοδίου στο Crocus City Hall, ο πρόεδρος ενημερώθηκε για την έναρξη των πυροβολισμών. Ο πρόεδρος ενημερώνεται συνεχώς από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για το τι συμβαίνει και τα μέτρα που λαμβάνονται. Ο πρόεδρος έχει ήδη δώσει όλες τις απαραίτητες οδηγίες».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση με μαχαίρι στη Γερμανία: Η 17χρονη κόρη της δημάρχου Ιρίς Στάλτσερ βασική ύποπτη της δολοφονίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γερμανία: Σε κρίσιμη κατάσταση η δήμαρχος - Η 17χρονη κόρη της βασική ύποπτη

Η Γερμανίδα δήμαρχος Ιρίς Στάλτσερ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από επίθεση με 13 μαχαιριές στο σπίτι της - Η 17χρονη κόρη της είναι βασική ύποπτη, ενώ οι αρχές εξετάζουν οικογενειακά κίνητρα πίσω από το έγκλημα
LIFO NEWSROOM
Νέες συνομιλίες για τη Γάζα: Τζάρεντ Κούσνερ, Στιβ Γουίτκοφ, Κατάρ και Τουρκία στο τραπέζι

Διεθνή / Νέες συνομιλίες για τη Γάζα: Τζάρεντ Κούσνερ, Στιβ Γουίτκοφ, Κατάρ και Τουρκία στο τραπέζι

Ο Τζάρεντ Κούσνερ και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ συμμετέχουν στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα - Ο ρόλος του Κατάρ, οι όροι της Χαμάς και το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ που μπορεί να αλλάξει τη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου και Τραμπ: Η σκληρή διαπραγμάτευση για το σχέδιο ειρήνης στη Γάζα

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ «στρίμωξε» τον Νετανιάχου στην υπογραφή ειρήνης στη Γάζα

Δύο χρόνια μετά την επίθεση της Χαμάς που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση από τον Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί ένα σχέδιο ειρήνης που προβλέπει παλαιστινιακό κράτος, αμνηστία για τη Χαμάς και διεθνή εποπτεία
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ περιορίζει τις μετακινήσεις Ρώσων διπλωματών λόγω δολιοφθορών

Διεθνή / Η ΕΕ περιορίζει τις μετακινήσεις Ρώσων διπλωματών λόγω δολιοφθορών

Η ΕΕ αποφάσισε να περιορίσει τις μετακινήσεις Ρώσων διπλωματών μετά από αύξηση περιστατικών κατασκοπείας και δολιοφθοράς. Το μέτρο, που προωθήθηκε από την Τσεχία, αποτελεί μέρος νέου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας
LIFO NEWSROOM
ΙΡΑΝ ΚΙΝΑ ΗΠΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Διεθνή / Κίνα – Ιράν: Το μυστικό σύστημα πληρωμών που παρακάμπτει τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Η Κίνα φέρεται να έχει δημιουργήσει ένα μυστικό χρηματοδοτικό δίκτυο που επιτρέπει στο Πεκίνο να πληρώνει το Ιράν για πετρέλαιο, παρακάμπτοντας τις αμερικανικές κυρώσεις - Το σύστημα «πετρέλαιο αντί για υποδομές» ενισχύει τους δεσμούς Πεκίνου–Τεχεράνης και προκαλεί ανησυχία στη Δύση
THE LIFO TEAM
Οι Συντηρητικοί της Βρετανίας μιμούνται Τραμπ και Φάρατζ για να κερδίσουν ψηφοφόρους

Διεθνή / Οι Συντηρητικοί της Βρετανίας μιμούνται Τραμπ και Φάρατζ για να κερδίσουν ψηφοφόρους

Οι Συντηρητικοί της Βρετανίας σκληραίνουν τη στάση τους σε μετανάστευση και Net Zero, μιμούμενοι την πολιτική Τραμπ και Φάρατζ, με στόχο να ανακτήσουν ψηφοφόρους και να επικεντρωθούν στην οικονομία και την εσωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
Σκιώδης στόλος: Ρωσικά δεξαμενόπλοια συνεχίζουν να μολύνουν τις ευρωπαϊκές θάλασσες παρά τις κυρώσεις

Διεθνή / Σκιώδης στόλος: Ρωσικά δεξαμενόπλοια συνεχίζουν να μολύνουν τις ευρωπαϊκές θάλασσες παρά τις κυρώσεις

Παρά τις κυρώσεις, τα ρωσικά δεξαμενόπλοια συνεχίζουν να διαρρέουν πετρέλαιο στα ευρωπαϊκά ύδατα, υπογραμμίζοντας την αδυναμία των δυτικών κυβερνήσεων να περιορίσουν τον επικίνδυνο «σκιά στόλο» της Μόσχας και τους κινδύνους για το περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
ΕΡΙΚ ΑΝΤΑΜΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Διεθνή / Έρικ Άνταμς: Μυστήριο και αντιδράσεις για το ταξίδι του δημάρχου Νέας Υόρκης στην Αλβανία

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, ταξιδεύει στην Αλβανία στις τελευταίες εβδομάδες της δημαρχίας του, προκαλώντας συζητήσεις για την εστίασή του στην κληρονομιά της πόλης έναντι των προσωπικών ταξιδιωτικών ενδιαφερόντων
LIFO NEWSROOM
Bob Ross: Σε δημοπρασία πίνακές του για την ενίσχυση δημόσιων τηλεοπτικών σταθμών

Διεθνή / Bob Ross: Σε δημοπρασία πίνακές του για την οικονομική ενίσχυση δημόσιων τηλεοπτικών σταθμών

Ο οίκος Bonhams στο Λος Άντζελες θα δημοπρατήσει τρεις από τους πίνακες του Ross στις 11 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες δημοπρασίες στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη και διαδικτυακά
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Απειλεί με στρατό στους δρόμους των ΗΠΑ βάσει νόμου του 1807

Διεθνή / Τραμπ: Απειλεί με στρατό στους δρόμους των ΗΠΑ βάσει νόμου του 1807

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να επικαλεστεί τον Νόμο περί Εξέγερσης του 1807 για να αναπτύξει στρατεύματα σε αμερικανικές πόλεις, προκαλώντας έντονη πολιτική αντιπαράθεση με δημοκρατικά καθοδηγούμενες πολιτείες που αντιδρούν στη στρατιωτικοποίηση του εσωτερικού των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM