Χόλιγουντ- Απεργία ηθοποιών: Οι προτάσεις που έριξαν τα στούντιο στο τραπέζι απορρίφθηκαν

Χόλιγουντ- Απεργία ηθοποιών: Οι προτάσεις που έριξαν τα στούντιο στο τραπέζι απορρίφθηκαν Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Συνεχίζεται η απεργία των ηθοποιών του Χόλιγουντ, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για την αντιπρόταση την πλευράς των στούντιο.

Τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο προσέφεραν στους ηθοποιούς του Χόλιγουντ περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε υψηλότερες αμοιβές και βελτιωμένες παροχές πριν το συνδικάτο SAG-AFTRA κηρύξει απεργία την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε τη Δευτέρα μια ομάδα που εκπροσωπεί εταιρείες μέσων ενημέρωσης. Η Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), η οποία διαπραγματεύεται για λογαριασμό των Netflix Inc, Walt Disney Co, Warner Bros Discovery και άλλων, κατηγόρησε την SAG-AFTRA «συνεχίζει να διαστρεβλώνει τις διαπραγματεύσεις».

Η SAG-AFTRA κήρυξε απεργία την περασμένη Πέμπτη, αφού οι  εκπρόσωποι του συνδικάτου στις διαπραγματεύσεις με τα στούντιο δήλωσαν ότι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για μια νέα τριετή σύμβαση με υψηλότερα επιδόματα και όρια σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη. «Η συμφωνία από την οποία αποχώρησε η SAG-AFTRA στις 12 Ιουλίου κοστολογείται πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε αυξήσεις μισθών, εισφορές για συντάξεις και υγειονομική κάλυψη και άλλες αυξήσεις και περιλαμβάνει ρητά για πρώτη φορά προστασία έναντι της τεχνητής νοημοσύνης», ανέφερε η AMPTP σε ανακοίνωσή της. «Το να ισχυρίζεται η SAG-AFTRA ότι δεν έχουμε ανταποκριθεί στις ανάγκες των μελών της είναι στην καλύτερη περίπτωση ανειλικρινές», πρόσθεσε η AMPTP.

Χόλιγουντ - Απεργία: Τι ζήτησαν οι ηθοποιοί 

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η SAG-AFTRA, η οποία εκπροσωπεί περισσότερους από 160.000 ηθοποιούς, κασκαντέρ και άλλο προσωπικό, εξέδωσε λεπτομερή κατάλογο με τις προτάσεις της και τις απαντήσεις των στούντιο, όπως είπε, υπό τον τίτλο «Αγωνιζόμαστε για την επιβίωση του επαγγέλματός μας».

Μεταξύ αυτών, η SAG-AFTRA δήλωσε ότι ζήτησε γενική αύξηση των μισθών κατά 11% κατά το πρώτο έτος της σύμβασης για να αντισταθμίσει τον πληθωρισμό. Το συνδικάτο δήλωσε ότι τα στούντιο αντέτειναν προσφορά 5%. «Προχωρήσαμε σε ορισμένα πράγματα, αλλά από την πρώτη μέρα δεν ήθελαν να εμπλακούν ουσιαστικά στα πιο κρίσιμα ζητήματα», δήλωσε η SAG-AFTRA. Οι ηθοποιοί προσχώρησαν στα μέλη της Συντεχνίας Συγγραφέων- Σεναριογράφων της Αμερικής (WGA), η οποία προχώρησε σε απεργία στις 2 Μαΐου, αφού δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με την AMPTP»

Αλληλεγγύη και αντοχή - Παρών ο Κέβιν Μπέικον 

Η αλληλεγγύη και η αντοχή ήταν τα βασικά θέματα της κινητοποίησης Δευτέρας, καθώς οι απεργοί σεναριογράφοι και ηθοποιοί στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες προετοιμάζονταν για μια μακρά, καυτή καλοκαιρινή αντιπαράθεση με τα στούντιο. Οι διαδηλωτές έδωσαν έμφαση στην ενότητα μεταξύ των σεναριογράφων, οι οποίοι βρίσκονται στις επάλξεις εδώ και περισσότερους από δύο μήνες, και των ερμηνευτών, οι οποίοι βρίσκονται στην αρχή της απεργίας τους, καθώς και στη συντροφικότητα μεταξύ των υψηλόμισθων ηθοποιών και εκείνων που έχουν ελάχιστες συμμετοχές στην οθόνη και αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα.

Για παράδιεγμα ο Κέβιν Μπέικον, ο οποίος βρέθηκε ανάμεσα σε άγνωστους έξω από τα κεντρικά γραφεία της Viacom στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι η παρουσία του ήταν για να «δει τους ανθρώπους εδώ έξω και να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι όλοι οι ηθοποιοί σούπερ καλοπληρωμένοι, ότι είναι άνθρωποι της εργατικής τάξης που προσπαθούν να βγάλουν τα προς το ζην».

Μια τέτοιος εργαζόμενη ηθοποιός, η Γούϊντνεϊ Μόργκαν Φοξ, που έχει εμφανιστεί στη σειρά του CBS «Criminal Minds», δήλωσε ότι ήταν «δυνατό» να βλέπεις συγγραφείς και ηθοποιούς να συναντιούνται, καθώς δεν εργάζονται συχνά ταυτόχρονα στην παραγωγή. «Δεν νομίζω ότι ο κόσμος συνειδητοποιεί απαραίτητα την ενέργεια που έχουν οι συγγραφείς και οι ηθοποιοί», δήλωσε η έξω από τα Walt Disney Studios στο Burbank της Καλιφόρνια, «και την αντοχή και την ικανότητά μας να δεσμευόμαστε. Οπότε ήταν μια πραγματικά υπέροχη αίσθηση κοινότητας».

Με πληροφορίες από Reuters και Asoociated Press 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To ηφαίστειο Krasheninnikov στη Ρωσία εξερράγη μετά από 600 χρόνια - Σεισμός και συναγερμός για τσουνάμι

Διεθνή / To ηφαίστειο Krasheninnikov στη Ρωσία εξερράγη μετά από σχεδόν 600 χρόνια - Συναγερμός για τσουνάμι

Το ηφαίστειο Krasheninnikov στην Καμτσάτκα εξερράγη για πρώτη φορά από το 1463, πιθανώς λόγω του ισχυρού σεισμού 8,8R πριν λίγες ημέρες, με σύννεφα στάχτης έως 6 χλμ. και παγκόσμιο συναγερμό για τσουνάμι και αεροπορικά θέματα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ υποσχέθηκε δασμούς «χωρίς εξαιρέσεις» αλλά εισαγωγές άνω του 1 τρισ. δολαρίων εξαιρούνται σιωπηρά

Διεθνή / Ο Τραμπ υποσχέθηκε δασμούς «χωρίς εξαιρέσεις» αλλά εισαγωγές άνω του 1 τρισ. δολαρίων εξαιρούνται σιωπηρά

Παρότι ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε δασμούς σε εισαγόμενα προϊόντα από δεκάδες χώρες, πάνω από το ένα τρίτο των εισαγωγών (περίπου 1 τρισ. δολάρια) έχει εξαιρεθεί
LIFO NEWSROOM
Νέο βίντεο της Χαμάς: Αποστεωμένος όμηρος αναγκάζεται να σκάψει τον τάφο του σε σήραγγα

Διεθνή / Νέο βίντεο της Χαμάς: Αποστεωμένος όμηρος αναγκάζεται να σκάψει τον τάφο του σε σήραγγα

«Το να υποβάλλεται σκοπίμως σε λιμό ο γιος μας στο πλαίσιο μίας εκστρατείας προπαγάνδας είναι μία από τις φρικτότερες πράξεις που έχει ποτέ δει ο κόσμος. Λιμοκτονεί μόνο και μόνο για να υπηρετήσει την προπαγάνδα της Χαμάς» λέει η οικογένεια του ομήρου
LIFO NEWSROOM
Πώς η βιομηχανία K-beauty της Νότιας Κορέας πλήττεται από τους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Πώς η βιομηχανία K-beauty της Νότιας Κορέας πλήττεται από τους δασμούς του Τραμπ

Η παγκόσμια απήχηση της νοτιοκορεατικής κουλτούρας έχει συμβάλει στην εκτίναξη της δημοτικότητας των καλλυντικών της - Οι Αμερικανοί ξόδεψαν περίπου 1,7 δισ. δολάρια σε προϊόντα K-beauty το 2024
LIFO NEWSROOM
Σιωπή και Ατιμωρησία: Το 88% των ερευνών για εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κλείνει χωρίς απόδοση ευθύνης

Διεθνή / Σιωπή και Ατιμωρησία: Το 88% των ερευνών για εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κλείνει χωρίς απόδοση ευθύνης

Το 88% των στρατιωτικών ερευνών του Ισραήλ για φερόμενα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα δεν κατέληξαν σε ευθύνες ή παραμένουν ανεπίλυτες - Ανάμεσά τους, επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς άμαχους
LIFO NEWSROOM
Ιαν Μπολ: Ο άνδρας που προσπάθησε να απαγάγει την Πριγκίπισσα Άννα δηλώνει αθώος – «Ήταν σκευωρία της βασιλικής οικογένειας»

Διεθνή / Ιαν Μπολ: Ο άνδρας που προσπάθησε να απαγάγει την Πριγκίπισσα Άννα δηλώνει αθώος – «Ήταν σκευωρία της βασιλικής οικογένειας»

Ο Ιαν Μπολ, που το 1974 επιχείρησε την απαγωγή της Πριγκίπισσας Άννας, ισχυρίζεται πως ήταν αθώος και θύμα βασιλικής σκευωρίας με σκοπό τη διαφήμιση ενός βιβλίου
LIFO NEWSROOM