Φεστιβάλ Καννών 2023: Η Κέιτ Μπλάνσετ εμφανίστηκε ξυπόλητη- Για τις γυναίκες στο Ιράν

Φεστιβάλ Καννών 2023: Η Κέιτ Μπλάνσετ εμφανίστηκε ξυπόλητη- Για τις γυναίκες στο Ιράν Facebook Twitter
0

Η Κέιτ Μπλάνσετ πέταξε τα ψηλοτάκουνά της και περπάτησε ξυπόλητη το βράδυ της Παρασκευής σε ένα πάρτι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2023 που διοργανώθηκε από το Variety και τις Χρυσές Σφαίρες.

Η Κέιτ Μπλάνσετ έσπασε το «ενδυματολογικό πρωτόκολλο» του Φεστιβάλ των Καννών και εμφανίστηκε ξυπόλητη και έναν ανώτερο σκοπό: για να σταθεί αλληλέγγυα με τις γυναίκες του Ιράν.

Η ηθοποιός, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Καννών 2023 ήταν έτοιμη να δώσει στην πρωταγωνίστρια του «Holy Spider», Zahra Amir Ebrahim το βραβείο πρωτοποριακών καλλιτεχνών, άρπαξε το τρόπαιο και αστειεύτηκε «Αυτό είναι για να μαχαιρώσει όλους όσοι στέκονται εμπόδιο στα δικαιώματα των γυναικών. Βάιβάιβάι!»

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, η Zahra Amir Ebrahim, σε μια συναισθηματική ομιλία μίλησε για την πατρίδα της, η οποία «εκτελεί αθώους ανθρώπους».

«Πάντα πίστευα ότι το να είσαι ηθοποιός ήταν ένα παράδοξο: να υπηρετείς τα δικά σου συναισθήματα και να είσαι σημαία ή καθρέφτης ή φως. Αυτό το βραβείο τιμά αυτό το παράδοξο».

Στο πάρτι, που πραγματοποιήθηκε στην παραλία Barriere στο The Majestic Cannes, βρέθηκαν κορυφαίοι παραγωγοί, στελέχη και καλλιτέχνες.

Με πληροφορίες του Variety

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του με Argerich, Κουρεντζή, Nagano και Gheorghiu 

Πολιτισμός / Argerich, Κουρεντζής, Nagano, Gheorghiu: Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του

Ο οργανισμός που άλλαξε τον πολιτιστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται στην πιο εξωστρεφή φάση του και υποδέχεται τη νέα σεζόν με ένα πρόγραμμα γεμάτο σημαντικές διεθνείς συμμετοχές.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Πολιτισμός / Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι ο σχεδιαστής εργαζόταν «μέχρι το τέλος» πάνω στις νέες γραμμές Emporio Armani και Giorgio Armani, αλλά και σε μια μεγάλη έκθεση για τα 50 χρόνια του οίκου
LIFO NEWSROOM
Τζόρτζιο Αρμάνι: Στη μεγάλη οθόνη η ζωή του «βασιλιά της μόδας»

Πολιτισμός / Τζόρτζιο Αρμάνι: Η ζωή του «βασιλιά της μόδας» μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί αν η φιλόδοξη παραγωγή θα εστιάσει μόνο στην επαγγελματική πορεία του σχεδιαστή στις πασαρέλες και το κόκκινο χαλί ή αν θα συμπεριλάβει και την προσωπική του ζωή
LIFO NEWSROOM
Τρίερ, Στίβεν Κινγκ και Ανιές Βαρντά από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τρίερ, Στίβεν Κινγκ και Ανιές Βαρντά από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα ταινία του δημιουργού του «Worst Person in the World», ακόμα μια διασκευή Στίβεν Κινγκ, το φεμινιστικό «Vagabond» της γιαγιάς της νουβέλ βαγκ και η επιστροφή του «Toy Story» με αφορμή την 30η επέτειο από την πρεμιέρα του ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ανατροπή στον κινηματογράφο: Η OpenAI παράγει ταινία με AI και κόστος κάτω από 30 εκατομμύρια δολάρια

Πολιτισμός / Ανατροπή στον κινηματογράφο; Η OpenAI παράγει ταινία με κόστος κάτω από 30 εκατομμύρια δολάρια

Η OpenAI φέρνει την επανάσταση στον κινηματογράφο με την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που δημιουργείται κυρίως με τεχνητή νοημοσύνη - Το “Critterz” υπόσχεται να αλλάξει το Χόλιγουντ για πάντα, με εντυπωσιακά αποτελέσματα και φθηνότερο κόστος παραγωγής
LIFO NEWSROOM