Washington Post: Ο Πριγκόζιν προσφέρθηκε να αποκαλύψει τις θέσεις των Ρώσων στους Ουκρανούς

Washington Post: Ο Πριγκόζιν προσφέρθηκε να αποκαλύψει τις θέσεις των Ρώσων στους Ουκρανούς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Washington Post γράφει ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν φέρεται να προσφέρθηκε να αποκαλύψει τις θέσεις των τακτικών ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γεβγκένι Πριγκόζιν έθεσε μοναδικό όρο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να εγκαταλείψουν το Μπαχμούτ και να επιτρέψουν στους μισθοφόρους του να καταλάβουν την πόλη. Η Ουκρανία δεν συμφώνησε σε αυτήν την πρόταση.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης τις επαφές του Πριγκόζιν με τις ουκρανικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, την ώρα που οι άνδρες της μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ πέθαιναν κατά χιλιάδες στη μάχη για την κατάληψη του Μπαχμούτ, τον Ιανουάριο, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν προσφέρθηκε να αποκαλύψει στις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών τις θέσεις των ρωσικών δυνάμεων με αντάλλαγμα οι ουκρανοί διοικητές να αποσύρουν τους στρατιώτες τους γύρω από την περιοχή του Μπαχμούτ.

Όπως προαναφέρθηκε, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ουκρανία απέρριψε την πρότασή του.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, το οποίο βασίζεται σε διαρροές απόρρητων εγγράφων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην πλατφόρμα Discord.

Ο Πριγκόζιν, στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει απειλήσει δημοσίως να αποσύρει τα μέλη της οργάνωσής του από την περιοχή γύρω του Μπαχμούτ, όπου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ρωσικής επίθεσης, αν δεν λάβουν τα πολυπόθητα πυρομαχικά.

Την περασμένη Τρίτη, σε ηχογραφημένο μήνυμά του ο ίδιος είπε ότι οι άνδρες του και εκείνος θα θεωρούνταν προδότες αν εγκατέλειπαν την περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM