Νίκος Ανδρουλάκης: Παραιτείται από ευρωβουλευτής

Νίκος Ανδρουλάκης Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κίνησε τις διαδικασίες για την παραίτησή του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά την ανακοίνωση ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου

Αφού ανακοινώθηκε η ημερομηνία των εκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε εντολή προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την παραίτησή του- καθώς θα είναι υποψήφιος- και από το γραφείο του εστάλη σήμερα το σχετικό email προς την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. 

Στη θέση του ως ευρωβουλευτής αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρώτος επιλαχών, Νίκος Παπανδρέου και η διαδικασία προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί σε 10-15 ημέρες. Ο κ. Παπανδρέου θα είναι ουσιαστικά ο μοναδικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, καθώς η Εύα Καϊλή δεν έχει παραιτηθεί, παραμένει υπο κράτηση κατηγορούμενη για το σκάνδαλο Qatargate.

Χθες, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μίλησε για πρόσωπα «κοινής αποδοχής» σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. 

«Κάθε πολιτικός αρχηγός είναι υποψήφιος πρωθυπουργός», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά συμπλήρωσε ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας «υπήρξαν κακοί πρωθυπουργοί για τη χώρα και επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον».

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν διορίζω εγώ την κυβέρνηση

«Η νέα εποχή πρέπει να έχει προγραμματικές συνεργασίες όπου τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν τις συγκλίσεις να είναι υψηλού κύρους. Εγώ δεν έχω κυβερνήσει, δεν έχω βλάψει τη χώρα, δεν έχω στήσει υποκλοπές [...] Κάθε 15 μέρες έχουμε και ένα πολιτικό σκάνδαλο της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει την ανοχή του ελληνικού λαού», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ίδια συνέντευξη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αν έχουμε ισχυρή εντολή, ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε προγραμματικές συγκλίσεις. Αν επιτευχθούν, τότε θα συζητήσουμε για τα πρόσωπα κοινής αποδοχής», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης και σημείωσε: 

«Δεν θα είναι ένα πρόσωπο που θα πω εγώ ποιο θα είναι, δεν διορίζω εγώ την κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι με πρόσωπα κοινής αποδοχής σε όλη την Ευρώπη. Όποιος είναι στην κυβέρνηση αυτή θα συμφωνήσει στα πρόσωπα. Δεν είναι δική μου επιλογή. Προσπαθούν να με παρουσιάσουν ότι αλαζονικά θα πω εγώ ποιος θα είναι πρωθυπουργός».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM