Παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα για την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση

Παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα για την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση Facebook Twitter
0

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα, Χρήστου Μπαρδάκη προκάλεσε η υπόθεση του Ανδρέα Πάτση με τον εισαγγελικό λειτουργό να ζητά από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής τα Πόθεν Έσχες του μέχρι πρότινος βουλευτή της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, σκοπός της παρέμβασης είναι να διερευνηθεί σε πρώτη φάση, εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους του αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Νωρίτερα σήμερα, το Γραφείο Προέδρου Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης σχετικά με την υπόθεση ελέγχου του βουλευτή Ανδρέα Πάτση ανέφερε ότι «σύμφωνα με το νόμο ο έλεγχος είναι διαρκής και μπορεί να παρατείνεται κάθε φορά που προκύπτουν νεότερα στοιχεία».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες εναντίον του, ο Ανδρέας Πάτσης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια αξίας 63 εκατομμυρίων ευρώ στην τιμή των 4,3 εκατομμυρίων, ενώ φέρεται να έχει λάβει σημαντικά ποσά από συμβάσεις με εταιρείες του δημοσίου

Όσον αφορά την περίπτωση των ΕΛΤΑ, ο οργανισμός φέρεται να έχει δώσει με απευθείας αναθέσεις πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ στη δικηγορική εταιρεία του. Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε και την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου των ΕΛΤΑ Γιώργου Κωνσταντόπουλου, εχθές. 

Στην ανακοίνωσή τους, τα ΕΛΤΑ ανέφεραν ότι ο CEO υπέβαλε την παραίτησή του για «λόγους ευθιξίας» διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν αυτοτελείς αμοιβές των ΕΛΤΑ προς τον κ. Πάτση, ο οποίος ήταν ο αντιπρόσωπος της DLA Piper στην Ελλάδα και ότι «η αμοιβή του προσδιορίζεται από το πλαίσιο και τους όρους συνεργασίας του με τη Νομική Εταιρεία και καταβάλλεται από αυτήν». 

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκουν στην υπόθεση αυτή και τον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος απάντησε μέσω των συνεργατών του ότι τα ΕΛΤΑ δεν εποπτεύονται από το υπουργείο του, αλλά από το Υπερταμείο που διορίζει και τη διοίκηση τους. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM