Η Ανακύκλωση Συσκευών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών & Ηλεκτρονικών Συσκευών σε ένα ξεχωριστό event

International e-waste day Facebook Twitter
0

Στις 16 Οκτωβρίου, η εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου, γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών & Ηλεκτρονικών Συσκευών, σε ένα μοναδικό event ανακύκλωσης που τα είχε όλα: ζωγραφική για τους μικρούς, δυνατότητα επιδιόρθωσης και φυσικά ανακύκλωση για όλες τις μικρές οικιακές συσκευές.

Συγκεκριμένα, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο του Άλσους Περιστερίου, δύο μεγάλες ξύλινες κατασκευές, το «Σημείο Ανακύκλωσης» και το «Σημείο Επιδιόρθωσης», περίμεναν τους δημότες αλλά και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, να ανακυκλώσουν όποια παλιά συσκευή δεν χρειάζονταν, ενώ την ίδια στιγμή, για συσκευές που μπορούσαν να επιδιορθωθούν, απευθυνόντουσαν στους εξειδικευμένους τεχνικούς.

International e-waste day Facebook Twitter

Tα «σημεία της ανακύκλωσης» έκρυβαν κι άλλες εκπλήξεις. Το πίσω μέρος των κατασκευών ήταν ένας μεγάλος καμβάς ζωγραφικής για τους μικρούς επίδοξους sustainability doers, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν μαθαίνοντας για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, γεμίζοντας με χρώμα τον τοίχο της ανακύκλωσης, έναν καμβά γεμάτο με σχέδια των ηλεκτρικών συσκευών που ανακυκλώνονται, όσο μικρές κι αν είναι.

Με το μήνυμα «Ανακυκλώνουμε ακόμα και την πιο μικρή συσκευή», ανακυκλωθήκαν δεκάδες ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, από φορτιστές κινητών τηλεφώνων, μίξερ κουζίνας, μέχρι ηλεκτρικά σίδερα και φούρνοι μικροκυμάτων, με το ενδιαφέρον των πολιτών για θέματα ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων να είναι αξιοσημείωτο.

International e-waste day Facebook Twitter

Ο Δήμος Περιστερίου υποστήριξε ένθερμα την διοργάνωση της εκδήλωσης. Το παρών έδωσαν οι κ.κ. Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Περιστερίου Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης δήλωσε σχετικά: «Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Δήμος Περιστερίου είναι πρωτοπόρος σε θέματα ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα. Έτσι και σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης Συσκευών, ο Δήμος Περιστερίου με την εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών, πραγματοποίησε αυτή την εκδήλωση για να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο. Η ανακύκλωση είναι ποιότητα ζωής».

International e-waste day Facebook Twitter

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά ο ραδιοφωνικός σταθμός Athens Dee Jay με την Νάγια Αποστόλου στα decks σε ζωντανή αναμετάδοση από τον χώρο.

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

31ες Νύχτες Πρεμιέρας: Το μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Αθηνών επιστρέφει με μεγάλο χορηγό τη Nova για ακόμη μία χρονιά

Good Living / 31ες Νύχτες Πρεμιέρας: Το μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Αθηνών επιστρέφει με μεγάλο χορηγό τη Nova για ακόμη μία χρονιά

Με μεγάλους καλεσμένους τους Ντάνιελ Ντέι Λιούις και Νιλ Τζόρνταν και πανελλήνιες πρεμιέρες ταινιών όπως η «Boυγονία» του Γιώργου Λάνθιμου, το «Καμία Άλλη Επιλογή» του Παρκ Τσαν-Γουκ και το «Nouvelle Vague» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, ο αγαπημένος θεσμός των Αθηναίων σινεφίλ επιστρέφει από 1-12 Οκτωβρίου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πρωτοβουλία Cycladic Identity: 8 νέα προγράμματα σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων & δύο διακυκλαδικά

Good Living / Πρωτοβουλία Cycladic Identity: 8 νέα προγράμματα σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων & δύο διακυκλαδικά

Η Πρωτοβουλία Cycladic Identity ξεκίνησε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το 2023 και στοχεύει στη διατήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη της μοναδικής πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των Κυκλάδων.
THE LIFO TEAM
5+1 λόγοι που δεν πρέπει να χάσεις τον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας

Good Living / 5+1 λόγοι που δεν πρέπει να χάσεις τον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας

Η ιδέα σου αξίζει να βρει το έδαφος που θα την κάνει να ανθήσει. Ο 16ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας σου δίνει ακριβώς αυτή την ευκαιρία.
THE LIFO TEAM