Δοκιμάζοντας ό,τι πιο περίεργο κυκλοφορεί στα περίπτερα της Αθήνας

Δοκιμάζοντας ό,τι πιο περίεργο κυκλοφορεί στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Fanta Grape

Η μοβ Fanta με γεύση κόκκινου σταφυλιού –αρχικά την μπερδεύεις με βατόμουρο– είναι αμερικανικής προέλευσης, αν και το μπουκάλι που πήραμε μάλλον προέρχεται από την Coca-Cola των Βαλκάνιων. Πολύ γλυκιά. 

Wonka Nerds – Surf + Turf

Αυτές οι μικροσκοπικές τραγανές καραμελίτσες είναι ικανές να προκαλέσουν γλυκές και δροσιστικές(!) εκρήξεις στο στόμα. Με συσκευασία που ανοίγει σε δυο μεριές, μία για κάθε χρώμα και γεύση που περιέχει το κουτάκι, δηλαδή βατόμουρο και tropical punch. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

SKITTLES Wild Berry Candy

Το μοβ σακουλάκι της γνωστής μαλακής καραμέλας έχει μέσα πέντε γεύσεις: φράουλα (ροζ), berry punch (σκούρο μοβ), melon berry (λαχανί), αγριοκέρασο (κόκκινη) και βατόμουρο (γαλάζια). Γεύσεις που αν τις φας μαζί μπορεί να μην τις καταλάβεις, αλλά διαφέρουν, αν τις δοκιμάσεις ξεχωριστά. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Gum On – Bubble Boom Gum 

Οι συγκεκριμένες γλυκές τσίχλες, που έχουν το σχήμα και τη γεύση καρπουζιού, είναι της εταιρείας Λάβδας και είναι σκέτη απόλαυση. Σου φέρνουν στον νου την παιδική σου ηλικία, όταν μπορούσες να την παλέψεις απλώς μασώντας τσιχλόφουσκες με τις ώρες. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Hell Summer Cool Sun Smiles

Γράφει ότι έχει γεύση φράουλα, αλλά δεν διαφέρει από ένα κανονικό energy drink, εκτός του ότι έχει μια υπέροχη συλλεκτική και ανακυκλώσιμη συσκευασία. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Warheads – Galactic Mix Cubes

Πραγματικά, δεν ξέρεις τι θα βγει όταν ανοίγεις αυτές τις μαλακές καραμέλες. Ένα σκούρο μπλε ζαχαρένιο τετράγωνο που δεν σου γεμίζει το μάτι ή, μάλλον, σε τρομάζει, αλλά έχει εξαιρετικά γλυκόξινη γεύση που φλερτάρει με το εντελώς ξινό και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν θα επιβιώσεις. Για τους πιο τολμηρούς. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

SOUR PATCH KIDS Grape

Περισσότερο ζελεδάκια, παρά μαλακή καραμέλα, σε γεύση σταφύλι, ελάχιστα ξινή. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Haribo Miami Fizz Rainbow

Αλλιώς το περήφανο Haribo με γεύση Miami, που σημαίνει ότι συνδυάζει μήλο, βατόμουρο, φράουλα και λεμόνι. Ξινό, φρουτώδες και άκρως καλοκαιρινό.  

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Dried Beef Jerky - Jack Links – Sweet and Hot

Αυτή η γλυκοκαυτερή λιχουδιά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα του περιπτέρου και η καλύτερη γεύση, όπως μας είπε χαμογελαστά ο περιπτεράς – για όσους δεν γνωρίζουν, το beef jerky είναι αποξηραμένο βόειο κρέας (100%) με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Δεν είναι τόσο καυτερό όπως περιμέναμε, αλλά είναι γκουρμεδιά από τις λίγες. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Νόλα το δελφινάκι

Ένα παραμύθι από τις ισπανικές εκδόσεις «Τα ζωάκια του ζωολογικού κήπου». Έρχεται με δύο παιχνίδια, έναν πιγκουίνο και ένα δελφινάκι. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Playmobil Pink

To καλοκαιρινό περιοδικό της Playmobil για κορίτσια, με συλλεκτική φιγούρα beach girl (που τη λένε Αντωνία), κόμικς, αφίσες και παιχνίδια. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Dr Pepper – Cherry

Η πιο παλιά αμερικανική σόδα με γεύση κεράσι. Όχι τόσο γλυκιά όσο περίμενα – μπορεί βέβαια να είχε αλλοιωθεί η γεύση μου από τόσες καραμέλες. Μυρίζει πολύ όμορφα, αλλά, αν θέλεις να τη δοκιμάσεις, καλύτερα να την πιεις παγωμένη.

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Chupa Chups Melon Cream

Το καλύτερο από τα αναψυκτικά που δοκιμάσαμε, με απαλό άρωμα, χρώμα και γεύση πεπονιού που σίγουρα θέλεις να ξαναδοκιμάσεις. Δροσιστικό και ελαφρύ. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Candy Can – Bubble Gum

Αν θέλει κανείς να πιει τσιχλόφουσκες αντί να τις μασήσει, η συγκεκριμένη σόδα είναι το ιδανικό ποτό γι' αυτόν. Γλυκιά όσο δεν πάει, αλλά με ένα απίστευτο πορτοκαλορόζ χρώμα. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM