Summer Camp στο Μουσείο Κοτσανά

Summer Camp στο Μουσείο Κοτσανά Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Αυτό το καλοκαίρι οι μικροί εξερευνητές θα μπουν σε μια αλλιώτικη χρονοκάψουλα, ανακαλύπτοντας την αρχαία ελληνική τεχνολογία μέσα από τους θησαυρούς του Μουσείου Κοτσανά. Στο φετινό Summer Camp το ταξίδι θα ξεκινήσει από τον 15ο αιώνα π.Χ. και θα φτάσει μέχρι και τον 13ο αιώνα μ.Χ. με συνταξιδιώτες σπουδαίους εφευρέτες της αρχαίας Ελλάδας, επιστήμονες και ιστορικούς αλλά και σημαντικούς τεχνίτες που θα αποκαλύψουν τα μυστικά τους! 

Από το ρομπότ-υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον πρώτο υπολογιστή της ιστορίας, τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, αλλά και τις πανοπλίες της μυκηναϊκής εποχής μέχρι την τέχνη του αρματοποιού κατά τη βυζαντινή περίοδο, εφευρέσεις και τεχνολογικά θαύματα προσφέρουν έμπνευση για πειράματα και δημιουργία!

Summer Camp στο Μουσείο Κοτσανά Facebook Twitter

Σε 3 δεκαήμερα και με 2 διαφορετικές θεματικές, το Μουσείο Κοτσανά θα χαρίσει μια συναρπαστική εμπειρία μέσα από τη μόνιμη συλλογή «Αρχαία Ελλάδα - Οι Απαρχές των Τεχνολογιών» και τις περιοδικές εκθέσεις του «Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα & Παιχνίδια» και «Πανοπλίες - Η Τέχνη του Οπλισμού στην Αρχαία Ελλάδα». Οι μικροί εφευρέτες της αρχαιότητας θα επισκεφτούν και φέτος τον Εθνικό Κήπο, το Λύκειο του Αριστοτέλη, το Ζάππειο και την πλατεία Δεξαμενής για να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία γνώσεων και ανακαλύψεων.

Τα τρία δεκαήμερα χωρίζονται ως εξής: 20/6-1/7, 4/7-15/7, 18/7-29/7. Όσο για τις θεματικές εβδομάδες, περιλαμβάνουν συναρπαστικές δράσεις που από την ονομασία και μόνο σε προετοιμάζουν για ένα συναρπαστικό παιχνίδι γνώσεων. «12 θεοί πάνε μουσικές διακοπές», «Ένα αρχαίο GPS μάς δείχνει τον δρόμο», «Χιτώνα, χιτωνάκι μου!», «Ταξίδι με την Αργώ», είναι κάποιες από τις ημερήσιες ενότητες που περιμένουν τους μικρούς φίλους της αρχαίας επιστήμης.

Το Summer Camp του Μουσείου Κοτσανά απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών και είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσεων, καθώς τα τμήματα είναι ολιγομελή.

Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 211 4110044, 6907 292002 [email protected], kotsanas.com

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια διαφορετική Δευτέρα στο γραφείο: Επίσκεψη στο καταφύγιο της ΑΝΙΜΑ με το The Collective 

Good Living / Μια διαφορετική Δευτέρα στο γραφείο: Επίσκεψη στο καταφύγιο της ΑΝΙΜΑ με το «The Collective»

Ακολουθήσαμε τους εθελοντές της Kaizen Gaming στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής και είδαμε πώς η προσφορά αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων και των ζώων.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Iστορία μιας γεύσης, ιστορία μιας πόλης: Πώς ο Σπυρίδων Παυλίδης έφερε τη σοκολάτα στην Αθήνα

Good Living / Iστορία μιας γεύσης, ιστορία μιας πόλης: Πώς ο Παυλίδης έφερε τη σοκολάτα στην Αθήνα

Από το πρώτο κατάστημα στην Αιόλου στο εργοστάσιο στην Πειραιώς που υπάρχει μέχρι σήμερα, η Υγείας Παυλίδη δεν είναι απλώς η πρώτη σοκολάτα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Είναι η γεύση που νιώθουμε ότι γνωρίζουμε από πάντα.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Πόσο καλά γνωρίζεις τη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη;

Good Living / Πόσο καλά γνωρίζεις τη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη;

Είναι από τις γεύσεις που έχουν χαρακτηρίσει τα παιδικά μας χρόνια για γενιές και γενιές. Μπορούμε να την ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε δεκάδες άλλες σοκολάτες, να αναγνωρίσουμε τη χαρακτηριστική της συσκευασία από μακριά, σε οποιοδήποτε ράφι. Τη γνωρίζουμε, όμως, πραγματικά; Κάνε το quiz και δες πόσα ξέρεις (ή πόσα σου θυμίζει) για την αγαπημένη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη.
THE LIFO TEAM
Το Internet όπως θα έπρεπε να είναι: γρήγορο, άμεσο, για όλους

Good Living / Το Internet όπως θα έπρεπε να είναι: γρήγορο, άμεσο, για όλους

To Nova 5G Home Internet είναι η επόμενη γενιά οικιακής σύνδεσης που φέρνει το 5G μέσα στο σπίτι & την επιχείρησή σου, με ταχύτητες που φτάνουν έως 500 Mbps, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει οπτική ίνα στην περιοχή σου
THE LIFO TEAM
O Πύργος Πειραιά άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το κοινό του Open House Athens

Good Living / O Πύργος Πειραιά άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το κοινό του Open House Athens

Οι επισκέπτες γνώρισαν την ιστορία του, τις αρχιτεκτονικές καινοτομίες και τις πρωτοποριακές βιοκλιματικές λύσεις που τον καθιστούν έναν σύγχρονο, βιώσιμο ουρανοξύστη διεθνών προδιαγραφών.
THE LIFO TEAM
Με το Πασχαλινό Αυγό της ΑΒ Βασιλόπουλος η χαρά των παιδιών γίνεται προσφορά

Good Living / Με τα «Πασχαλινά Αβγά» της ΑΒ Βασιλόπουλος η χαρά των παιδιών γίνεται προσφορά

Φέτος, συμβάλλουμε έμπρακτα στην ενίσχυση του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού», συνεισφέροντας 0,30€ με κάθε αγορά Πασχαλινού Αβγού και η ΑΒ Βασιλόπουλος διπλασιάζει το συνολικό ποσό.
THE LIFO TEAM
Το επόμενο υγιεινό γεύμα σου βρίσκεται σε ένα feelgood παστέλ μπουκάλι

Good Living / Το επόμενο υγιεινό γεύμα σου βρίσκεται σε ένα feelgood προϊόν από την ΟΛΥΜΠΟΣ

Αν προσπαθείς να συνδυάσεις busy καθημερινότητα και ισορροπημένη διατροφή, το ρόφημα DRINK EAT ΟΛΥΜΠΟΣ σου το κάνει εύκολο, με ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και πλούσια γεύση σε πρακτική συσκευασία.
THE LIFO TEAM