Κάθε Κυριακή βλέπουμε κλασικό σινεμά

Κάθε Κυριακή βλέπουμε κλασικό σινεμά Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Για όσους μια χαλαρωτική βραδιά στο σπίτι σημαίνει να καθίσουν αναπαυτικά στον καναπέ και να απολαύσουν μια καλή ταινία, υπάρχει μια τηλεοπτική πλατφόρμα που φέρνει πλούσιο κινηματογραφικό περιεχόμενο στη μικρή οθόνη, για όλα τα γούστα. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τη νέα πλατφόρμα ΕΟΝ της Nova.

Η Nova έχει αποδείξει εδώ και χρόνια πως ξέρει από καλό σινεμά κι αυτό έρχεται να επισφραγίσει και τώρα με μια ποικιλία από κινηματογραφικά αφιερώματα, από τις «Pride» και τις «Bloody Fridays» μέχρι το «Σινεμά του Κόσμου» αλλά και το ειδικό pop up κανάλι «Nova Stars» με βραβευμένες ταινίες, που το μόνο σίγουρο είναι πως θα σας απαλλάξουν από την ερώτηση ανίας «Και τώρα τι να δω;».

Για όσους αγαπούν το κλασικό σινεμά ή όσους βρίσκονται στη διαδικασία που ανακαλύπτουν ταινίες περασμένων δεκαετιών, η πλατφόρμα φέρνει τις «Classic Sundays», με κορυφαίες κλασικές ταινίες, για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Έτσι, όποιος συντονιστεί κάθε Κυριακή στις 17:00 στο Novacinema2 θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει κάποια σημαντική στιγμή της 7ης τέχνης από κορυφαίους δημιουργούς.

Κάθε Κυριακή βλέπουμε κλασικό σινεμά Facebook Twitter

Συγκεκριμένα, αυτή την Κυριακή (20/2) θα προβληθεί το «Rumble Fish» (που στις ελληνικές αίθουσες προβλήθηκε ως «Ο Αταίριαστος») του Francis Ford Coppola. Αφού τη δεκαετία του ’70 ο σκηνοθέτης δημιούργησε μερικές από τις πιο μεγαλεπήβολες ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου, όπως τα δύο πρώτα μέρη του «Νονού», το εξαιρετικό «The Conversation» αλλά φυσικά και το πολεμικό έπος «Αποκάλυψη Τώρα!», στα 80s έστρεψε το βλέμμα του σε ιστορίες που συμβαίνουν κάπου δίπλα μας, όπως στο «The Outsiders» που ακολουθεί τις «αλητείες» μιας ομάδας εφήβων αλλά και το σπαρταριστό «Peggy Sue Got Married» που αντιστρέφει τους όρους της teen movie.

Ανάμεσα σε αυτές, γύρισε και το «Rumble Fish», που όπως και το «The Outsiders» προέρχεται από βιβλίο της S. E. Hinton και ακολουθεί την ιστορία ενός πρώην αρχηγού συμμορίας (που παίζει ο Mickey Rourke) και του αδερφού του που θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια του (στον ρόλο ο Matt Dillon).

Κάθε Κυριακή βλέπουμε κλασικό σινεμά Facebook Twitter

Η αγάπη του Martin Scorsese για τη μουσική έχει διατρέξει όλη τη φιλμογραφία του, κάτι που μπορεί κανείς να καταλάβει εύκολα τόσο με μια ματιά στα soundtracks των μυθοπλαστικών ταινιών του, όσο και με τις πολλές μουσικές ταινίες που έχει αναλάβει να γυρίσει μέσα στα χρόνια.

Το πρώτο και εμβληματικότερο μουσικό ντοκιμαντέρ πάντως που γύρισε ο έτερος σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης των 70s (κι όχι μόνο) είναι το «The Last Waltz» (που στα ελληνικά αποδόθηκε ως «Ραντεβού με τα Αστέρια της Ποπ») και θα προβληθεί στη Nova EON στο πλαίσιο του «Classic Sundays» την Κυριακή 27/2.

Η ταινία ακολουθεί το χρονικό της τελευταίας συναυλίας που έδωσαν οι The Band στις 25 Νοεμβρίου του 1976, μιας μπάντας με μια πολυτάραχη και πολύ ενδιαφέρουσα πορεία, που άφησε το σημαντικό της στίγμα στον αμερικανικό ήχο, με δίσκους όπως το «Music From The Big Pink» αλλά και το «The Basement Tapes», καρπός της συνεργασίας τους (όχι ο μόνος) με τον Bob Dylan. Στην εν λόγω συναυλία, οι The Band μοιράζονται τη σκηνή με τους Muddy Waters, Paul Butterfield, Neil Young, Joni Mitchell, Van Morrison, Dr. John, Neil Diamond και Eric Clapton, ονόματα δηλαδή που ανήκαν στην αφρόκρεμα της εποχής.

Η ταινία ξεκινά με τον μεσότιτλο «Αυτή η ταινία πρέπει να παιχτεί δυνατά!». Όπως και κάθε ταινία του «Classic Sundays» της  EON από τη Nova.

Περισσότερες πληροφορίες για την EON και τη Nova εδώ

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ενέργεια της τέχνης, το φως της δημιουργίας

Good Living / Η ενέργεια της τέχνης, το φως της δημιουργίας

Η Σοφία Δήμτσα, Γενική Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ομίλου ΔΕΗ, μιλά για τη σύνδεση της ενέργειας με την πολιτιστική δημιουργία και για το πώς ο πολιτισμός παραμένει σταθερός πυλώνας της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας.
THE LIFO TEAM
LiFO x Xiaomi 15T: Ένας διαγωνισμός που σε φέρνει πιο κοντά σε όσα αγαπάς

Good Living / LiFO x Xiaomi 15T: Ένας διαγωνισμός που σε φέρνει πιο κοντά σε όσα αγαπάς

Διεκδίκησε τη συμμετοχή σου στα μοναδικά φωτογραφικά workshops της Xiaomi, σε συνεργασία με τη LiFΟ και τη Leica Academie στην Ελλάδα, κάνε zoom σε όσα αγαπάς και μπορεί να δεις τις φωτογραφίες σου να γίνονται εξώφυλλο.
THE LIFO TEAM
«Πόσο έτοιμοι είμαστε για μια φυσική καταστροφή;»: To πρωτότυπο πείραμα της Interamerican

Good Living / «Πόσο έτοιμοι είμαστε για μια φυσική καταστροφή;»: To πρωτότυπο πείραμα της Interamerican

Μέσα από το διαδραστικό Packmen Project στην καρδιά της πόλης, η Interamerican έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη για ατομική και συλλογική ανθεκτικότητα απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος.
THE LIFO TEAM