Τζεφ Μπέζος: Η Blue Origin έχει πουλήσει ήδη εισιτήρια αξίας 100 εκατ. δολαρίων για διαστημικές πτήσεις

Blue Origin: Έχει πουλήσει ήδη εισιτήρια αξίας $100 εκατ. για διαστημικές πτήσεις Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / GETTY IMAGES
0

Εισιτήρια συνολικής αξίας περίπου 100 εκατ. δολαρίων έχει πουλήσει ήδη η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος μετά την ολοκλήρωση της πρώτης διαστημικής πτήσης του.

«Η ζήτηση είναι εξαιρετικά μεγάλη» δήλωσε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το CNBC, η διαστημική εταιρεία δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής γνωστό το κόστος του εισιτηρίου για μία πτήση με το New Shepard. Η μόνη ένδειξη είναι το ποσό των 28 εκατ. δολαρίων που δόθηκε σε δημοπρασία για μία θέση στην πρώτη πτήση στην οποία επέβαινε ο Τζεφ Μπέζος.

Πρόκειται για ένα ποσό πολλαπλάσιο από αυτό που χρεώνει η ανταγωνίστρια εταιρεία διαστημικού τουρισμού, Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον, η οποία χρεώνει τη θέση από 200.000 έως 500.000 δολάρια.

Την ίδια στιγμή, ο Τζεφ Μπέζος γνωστοποίησε πως η Blue Origin θα πραγματοποιήσει διπλάσιες επανδρωμένες αποστολές φέτος, χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζει ακόμα πόσες θα είναι οι πτήσεις που θα γίνουν το 2022. «Θα το δούμε αυτό» δήλωσε, σημειώνοντας πως η Blue Origin θέλει να επιταχύνει σε «πολύ μεγάλο βαθμό» τις διαστημικές πτήσεις στο μέλλον.

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μητέρα τρανς αγοριού που πέθανε σε μονάδα ψυχικής του Μάντσεστερ υγείας ζητά δημόσια έρευνα

Διεθνή / Η μητέρα τρανς αγοριού που πέθανε σε μονάδα ψυχικής υγείας του Μάντσεστερ ζητά δημόσια έρευνα

Έρευνα διαπίστωσε ότι υπήρξαν παραλείψεις πολλών υπηρεσιών πριν από τον θάνατο του 17χρονου Τσάρλι Μίλερς τον Δεκέμβριο του 2020 σε μονάδα ψυχικής υγείας του Μάντσεστερ
NEWSROOM