LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη συμμετείχαν στο διαδικτυακό συνέδριο «Σχολεία του 21ου αιώνα: Ο δρόμος προς τη συμπερίληψη»

Τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη συμμετείχαν στο διαδικτυακό συνέδριο «Σχολεία του 21ου αιώνα: Ο δρόμος προς τη συμπερίληψη» Facebook Twitter
0

Αναγνωρίζοντας την αξία της ανάπτυξης ενός μαθησιακού περιβάλλοντος όπου ο κάθε μαθητής έχει ίσες ευκαιρίες για να πετύχει, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη συμμετείχαν στη διαδικτυακή επιμόρφωση για Πρεσβευτές της Συμπερίληψης καθώς και στο διαδικτυακό συνέδριο «Σχολεία του 21ου αιώνα: Ο δρόμος προς τη συμπερίληψη» του ευρωπαϊκού προγράμματος Inclusive Schools που πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Νοέμβριο.


Το πρόγραμμα υποστηρίζει τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος που αγκαλιάζει και αποδέχεται τις προκλήσεις και τα οφέλη της διαφορετικότητας. Στις δύο διαδικτυακές εκδηλώσεις που το οργανώθηκαν συμμετείχαν:

  • υπεύθυνοι εκπαιδευτικών προγραμμάτων του British Council
  • σχολικές κοινότητες – διευθυντές σχολείων, δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές, σχολικοί σύμβουλοι, σχολικοί ψυχολόγοι και γονείς
  • υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και προσωπικό δημοσίων αρχών – θεσμικά όργανα της ΕΕ, υπουργεία και τοπικές αρχές
  • ιδρύματα και οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση, τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παρουσία όλων αυτών, το σχολείο παρουσίασε συνοπτικά το θέμα της εβδομάδας Συμπερίληψης, όπως το σχεδίασε η κα Κατερίνα Χοτζόγλου σε συνεργασία με το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας σε ρόλο φίλου-καθοδηγητή, και απέσπασε θετικά σχόλια για τις καθημερινές ιστορίες συμπερίληψης στην τάξη, τις καλές πρακτικές για τη βελτίωση στρατηγικής συμπερίληψης στο σχολείο καθώς και για τα σχέδιά του για μελλοντικά συμπεριληπτικά εγχειρήματα.


Για τη συμμετοχή του στις διαδικτυακές εκδηλώσεις, το σχολείο θα λάβει πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Market news
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Όμιλος ΔΕΗ και Πανεπιστήμιο Georgetown συνεργάζονται για τη δημιουργία νέου Πανεπιστημίου (Ν.Π.Π.Ε.) στην Ελλάδα

Market news / Όμιλος ΔΕΗ και Πανεπιστήμιο Georgetown συνεργάζονται για τη δημιουργία νέου Πανεπιστημίου (Ν.Π.Π.Ε.) στην Ελλάδα

Το Πανεπιστήμιο Georgetown, μέσω του Ν.Π.Π.Ε., θα προσφέρει αρχικά, από το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Executive Master’s in Leadership και σε επόμενη φάση θα προσφέρει και το διεπιστημονικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα M.S. in Environment and Sustainability Management
THE LIFO TEAM
“Lenovo Universe”: Ένα event που τα είχε όλα

Market news / “Lenovo Universe”: Ένα event που τα είχε όλα

Με δυναμικές ομιλίες, διεθνείς συνεργασίες, Lenovo Awards και εμπειρίες υψηλής έντασης, η ετήσια εκδήλωση της Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο έδειξε τον τρόπο με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται εργαλείο καθημερινής παραγωγικότητας και στρατηγικής ανάπτυξης.
THE LIFO TEAM