ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter
0

Κυβέλη μεζεδοπωλείο

Ελληνικές γεύσεις με σπιτική φροντίδα στο στέκι της Κυψέλης.

Η Κυβέλη είναι το στέκι της Κυψέλης που δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ, αφού πάντα έχει να σου προσφέρει τις νοστιμιές που βγάζει η κουζίνα της και να σου παρουσιάσει τους γαστρονομικούς θησαυρούς της Ελλάδας για να θυμηθείς ότι αυτή είναι η πιο ευλογημένη χώρα του κόσμου. Ο σεφ Γιώργος Κόντας, που γνωρίζει πολύ καλά τη γαστρονομία του τόπου μας, έχει δημιουργήσει ένα ανανεωμένο μενού, το οποίο θα απολαύσεις όλο τον χειμώνα στον ζεστό χώρο της Κυβέλης με όλη την ασφάλεια που απαιτείται, αλλά και στα τραπεζάκια της πλατείας, που θα σε φιλοξενήσουν τις ηλιόλουστες μέρες.

Τα κλασικά μπιφτεκάκια με πατάτες τηγανητές, το ψαρονέφρι σοτέ αλλά και οι τηγανιές με συκώτι ή χοιρινό είναι στα must-try, ενώ από τον κατάλογο δεν λείπουν οι προτάσεις με ψάρι, όπως το φιλέτο τσιπούρας αλλά και η εξαιρετική τσιροσαλάτα με καπνιστό σκουμπρί σε καρέ ντομάτας και κρεμμυδάκι. Εξάλλου, τα πιάτα ημέρας, που εναλλάσσονται συνεχώς, περιλαμβάνουν προτάσεις όπως ο τηγανητός μπακαλιάρος ή το θράψαλο με ταμπουλέ, αλλά και συνταγές από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας σε θεματικά αφιερώματα που αναδεικνύουν την ελληνική γαστρονομία. Οι γεύσεις είναι τέτοιες που μένουν στη μνήμη και τις αποζητάς όταν επιθυμείς ένα περιποιημένο φαγητό που θα σε κάνει να νιώσεις τη σπιτική φροντίδα. Γι' αυτό όλα τα πιάτα έρχονται και στον χώρο σου και η Κυβέλη αποδεικνύει πως η έννοια του delivery μπορεί να σε φέρει λίγο πιο κοντά στην αυθεντική ελληνική παράδοση.

Επτανήσου 15, πλ. Αγ. Γεωργίου, Κυψέλη, delivery: 210 8219406, Facebook, Instagram

Μπούφαλος - Μπέργκερ και τα συναφή

Πληθωρικές γεύσεις που έχουν κάτι από american dream.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Το μπέργκερ είναι ίσως η πιο σημαντική συμβολή της Αμερικής στην παγκόσμια γαστρονομία. Το μπέργκερ είναι και η συμβολή του Μπούφαλου στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, με πληθωρικές συνταγές εμπνευσμένες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού που σε οδηγούν στην Κυψέλη. Στο μενού, το οποίο επιμελείται ο Γιώργος Κόντας, θα βρεις λαχταριστές επιλογές, όπως το Big Αpple, που σε ταξιδεύει κατευθείαν στην Αμερική, αλλά και το μοναδικό «Μπούφαλος», που δικαίως έχει πάρει το όνομα του χώρου. Οι vegetarian –και όχι μόνο– θα λατρέψουν το «Βαβέλ», με μπιφτέκι λαχανικών, ενώ οι πιο τολμηροί θα γίνουν φαντατικοί του Extreme, όπου όλα είναι διπλά! Δύο μπιφτέκια μοσχαρίσια, διπλό μπέικον, διπλό τσένταρ, αυγό τηγανητό, καραμελωμένα και τραγανά κρεμμύδια, ντομάτα, πράσινη σαλάτα και spicy cocktail sauce. Κι επειδή αυτή η συνταγή είναι από τις πιο κλασικές αμερικανικές, θα τη βρεις και σε μονή εκδοχή, με την ίδια extreme γεύση!

Στα must-try τα Corn Dogs με ψητή βάφλα αλλά και τα σάντουιτς, που τα λες και τεράστια! Τα γλυκά έχουν την υπογραφή της Kayak, που σημαίνει πως δεν φεύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τον πύργο σοκολάτας με φιστικοβούτυρο και καραμέλα, ενώ θα πρέπει να τολμήσεις να συνοδεύσεις το μπέργκερ σου με κάποιο από τα milkshakes για να πεις ότι έζησες το american dream στην κατηγορία «γεύση». Εκτός από take-away, όλα τα πιάτα έρχονται στον χώρο σου με delivery μέσω Wolt, e-food και box, αλλά ο pop art Μπούφαλος με τα τραπεζάκια στην πλατεία είναι πάντα εκεί για να σου προσφέρει μπέργκερ και τα συναφή όπως μόνο αυτός ξέρει.

Επτανήσου 13, Κυψέλη, 210 8238082, Facebook, Instagram

Σαλός Λαγός

Στην Κυψέλη θα βρεις το γνωστό στέκι που είναι πάντα ανοιχτό για όλους!

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Από τα Πετράλωνα στην Κυψέλη και από την Κρήτη στην Αθήνα, η έννοια των αποστάσεων αλλάζει όταν από πίσω υπάρχει πολλή αγάπη και λίγη τρέλα για να μπορείς να προσφέρεις το καλύτερο. Ο Σαλός Λαγός, που πήρε το όνομά του από τον πίνακα του André Gill, σε τραβά κοντά του όπου κι αν βρίσκεται και, παρότι βρίσκεται στην Κυψέλη πλέον, ξέρεις ότι τίποτε απ' όλα όσα το έκαναν γνωστό στέκι των Πετραλώνων δεν έχει αλλάξει. Συνταγές από την Κρήτη αλλά και μεζεδάκια από διάφορα μέρη της Ελλάδας φτιάχνονται με αγνά υλικά της ελληνικής παράδοσης και προσφέρονται σε τιμές που θα σε ενθουσιάσουν, αφού όλα κοστίζουν 3,50 ευρώ! Ανάμεσα σ' εκείνα που πρέπει να δοκιμάσεις είναι η ποικιλία ρακής, που περιλαμβάνει τηγανιά, φάβα, ντολμαδάκια, τηγανητές πατάτες και σπετζοφάι, για να συνοδεύσεις την μπιρίτσα, το κρασί σου και, φυσικά, την κρητική ρακή που εδώ θα βρεις με 3,50 ευρώ.

Άλλωστε, στον Σαλό Λαγό μπορείς να είσαι σίγουρος για την ποιότητα των αποσταγμάτων αλλά και των ποτών. Αν, λοιπόν, είσαι λάτρης του κλασικού αλκοόλ, θα βρεις όποιο ποτό θέλεις στην πιο καθαρή εκδοχή του και με μόλις 5 ευρώ, αλλά και δροσιστικά κοκτέιλ με 5,50 ευρώ, για να περάσεις μοναδικές στιγμές με επιλογές έντεχνης μουσικής που μία φορά την εβδομάδα θα απολαύσεις σε live. O Σαλός Λαγός είναι εκείνο το στέκι που σε κάνει νιώθεις άνετα, σαν να είσαι στο σπίτι κάποιου φίλου και χαίρεσαι την περιποίησή του. Κι αυτή η αίσθηση είναι αρκετή για να σου φτιάχνει το κέφι κάθε φορά που βρίσκεσαι εκεί.

Φαιδριάδων 2, πλατεία Κυψέλης, 210 8695036, Facebook, Instagram, Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00-2:00.

Amalur (Μάνα Γη)

Το στέκι που ήρθε για να αναβιώσει την αίγλη της Φωκίωνος Νέγρη.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Η Φωκίωνος Νέγρη είναι μια ιστορική περιοχή που φέρνει στο μυαλό σου στιγμές από το παρελθόν, τότε που η διασκέδαση διαμόρφωνε ακόμα την εναλλακτική της ταυτότητα. Σε αυτή την περιοχή ήρθε το Amalur –σημαίνει «μάνα γη»–, το στέκι που από το πρωί μέχρι το βράδυ θα σου προσφέρει ό,τι ακριβώς θέλεις, και μάλιστα σε τιμές εντελώς φιλικές, θυμίζοντας την έννοια του οικείου χώρου. Εδώ θα απολαύσεις εξαιρετικό καφέ, συνοδεύοντάς τον με γεύσεις όπου συνυπάρχουν η υψηλή ποιότητα και οι χαμηλές τιμές, ικανοποιώντας όσους είναι απαιτητικοί με τα αλμυρά, όπως τάρτες, ομελέτες και πίτσα, αλλά και προτάσεις για τους λάτρεις των γλυκών, όπως το λαχταριστό κέικ σοκολάτας με βατόμουρο. Ό,τι κι αν επιλέξεις, θα το απολαύσεις σε μια φιλική ατμόσφαιρα που σου φτιάχνει τη διάθεση.


Το βράδυ το Amalur γίνεται το στέκι που θα σε ξεσηκώσει με χορευτικά sets από διαφορετικούς DJs που ανεβαίνουν στα decks από τις 7 το απόγευμα, προσφέροντας αυθεντικές στιγμές διασκέδασης, καθώς απολαμβάνεις το ποτό σου. Στα κοκτέιλ θα βρεις κλασικές αλλά και εξωτικές προτάσεις που θα συνοδεύσουν τα βράδια σου. Βράδια που γίνονται ξεχωριστά, χάρη στα καθαρά ποτά αλλά και την up-lifting διάθεση. Το Amalur είναι ένας χώρος που θυμίζει ισπανικό μπαρ και σε καλωσορίζει σε μια ζεστή ατμόσφαιρα με έντονα εναλλακτικά στοιχεία. Οι παλιές δόξες της Φωκίωνος Νέγρη αναβιώνουν σε ένα στέκι φιλόξενο και ανοιχτό σε όλους.

Φωκίωνος Νέγρη 30, Κυψέλη, 210 8820756, Facebook, Instagram, Ώρες λειτουργίας 10:00-2:30

 

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

 

Γεύση
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ