Η Bosch στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα και απασχόληση, χορηγώντας το πρώτο βραβείο στον επιχειρηματικό διαγωνισμό "TEDxAUEB Tech", για την ανάδειξη του καλύτερου Βusiness Plan. O εν λόγω διαγωνισμός, ο οποίος διοργανώθηκε για πρώτη χρονιά, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, στο πλαίσιο του TEDxAUEB 2016. Οι 5 φιναλίστ ομάδες από διάφορες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων , οι οποίες προέκυψαν από τις 55 στο σύνολο που είχαν καταθέσει κάποιο Βusiness Plan, παρουσίασαν μπροστά σε μια 7 μελή κριτική επιτροπή τις καινοτόμες τεχνολογικές τους ιδέες.


Νικητές αναδείχθηκαν 4 φοιτητές από την ομάδα της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π που παρουσίασαν το Business Plan "GIVMED". Το "GIVMED" είναι ένα δίκτυο για την αξιοποίηση περισσευούμενων φαρμάκων προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων.


Η Bosch Eλλάδας, ούσα χρυσός υποστηρικτής στο ΤΕDxAUEB 2016, έδωσε ως βραβείο σε όλα τα μέλη της νικήτριας ομάδας μια Πρακτική Άσκηση, που θα εκπονηθεί στην Ιταλία. Η Bosch φέρνοντας τους νέους σε επαφή με πραγματικές συνθήκες εργασίας και προσφέροντας τους εμπειρίες , βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίηση του βασικού της στόχου που δεν είναι άλλος από το «Προπονούμαι για το Μέλλον», ένα εγχείρημα με το οποίο η Bosch φιλοδοξεί να «προπονεί» τους νέους όσο το δυνατόν καλύτερα προκειμένου να διευκολύνει την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και να τους διασφαλίζει μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.