Ας πούμε ότι σε κάποια στιγμή έμπνευσης δημιουργήσατε κάποιο συγγραφικό έργο και το κρατήσατε ως αρχείο στον υπολογιστή σας. Και τώρα τι κάνετε με αυτό;

 

Α. το κοιτάτε, σας κοιτάει, το κοιτάτε, σας κοιτάει, το κοιτάτε, σας κοιτάει…

Β. Το τυπώνετε επιβαρύνοντας –εκτός από το περιβάλλον- και την τσέπη σας κι έπειτα σπεύδετε προς αναζήτηση εκδότη που θα εκτιμήσει το συγγραφικό σας ταλέντο.

Γ.  Προχωράτε σε αυτοέκδοση, ανεβάζοντάς το στο easywriter.gr

 

Για τις πρώτες 2 επιλογές δεν έχουμε πολλά να πούμε. Η τρίτη επιλογή όμως είναι αυτή για την οποία μπορούμε να μιλήσουμε…

 

Τι είναι το easywriter.gr;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το easywriter.gr είναι μία ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι επίδοξοι συγγραφείς βρίσκουν το «σπίτι» τους. Εδώ, κάθε δημιουργός μπορεί να ανεβάσει το έργο του και έπειτα να το διαθέσει στο κοινό στην τιμή που εκείνος θα ορίσει –ακόμη και δωρεάν. Πρόκειται για τη -γνωστή στο εξωτερικό, αλλά ελάχιστα γνωστή στην Ελλάδα- μέθοδο της αυτοέκδοσης, κατά την οποία ο δημιουργός γίνεται ταυτόχρονα και εκδότης του εαυτού του. Έτσι έχει τη δυνατότητα να ελέγξει κάθε στάδιο της έκδοσής του, από τη δημιουργία, έως και την εμπορία του έργου του.

 

Υπάρχουν και άλλες πλατφόρμες αυτοέκδοσης;

Στο εξωτερικό, η ιδέα της αυτοέκδοσης είναι πολύ δημοφιλής. Στην Ελλάδα υπάρχουν γύρω στα 10 ελληνικά site μέχρι τώρα που αφορούν στην αυτοέκδοση. Το easywriter.gr όμως είναι το πρώτο που αφορά αποκλειστικά ebook. Σε μία εποχή που οι πωλήσεις σε ηλεκτρονικά βιβλία τείνουν να ξεπεράσουν αυτές των συμβατών, το easywriter.gr έρχεται να αναδείξει νέα συγγραφικά ταλέντα, φέρνοντας στο φως της ηλεκτρονικής δημοσιότητας τα έργα τους.

 

Έστω ότι είμαι συγγραφέας και θέλω να ανεβάσω το έργο μου στο easywriter.gr. Τι κάνω;

Είναι απλό! Το πρώτο βήμα είναι να εγγραφείτε στο site. Έπειτα μπορείτε να ανεβάσετε το αρχείο σας σε όποια μορφή και αν είναι και να το διαθέσετε στο κοινό, είτε δωρεάν, είτε έναντι κάποιου ποσού. Αν αποφασίσετε να ορίσετε κάποια τιμή, το easywriter.gr κρατά ένα συμβολικό ποσό, ενώ όλα τα υπόλοιπα πηγαίνουν στον λογαριασμό σας. Πέρα από το να ανεβάσετε απλώς το βιβλίο σας, το easywriter.gr προσφέρει και μία σειρά υπηρεσιών που αφορούν σε προωθητικές ενέργειες, δημιουργία εξωφύλλου, επιμέλεια κειμένου και σελιδοποίηση.

 

Το σημαντικότερο, όμως πλεονέκτημα είναι ότι κάθε συγγραφέας μπορεί να ανεβάσει το έργο του, ό,τι και αν αυτό πραγματεύεται. Χωρίς λογοκρισία, το easywriter.gr γίνεται ο χώρος ελεύθερης διακίνησης έργων και ιδεών -ένα σημείο συνάντησης για αυτούς που αγαπούν τον λόγο.

 

Και οι αναγνώστες;

Και οι αναγνώστες επωφελούνται από τη διαδικασία της αυτοέκδοσης! Μπαίνοντας στο easywriter.gr βρίσκονται στην πηγή μιας πληθώρας έργων (δοκιμίων, μυθιστορημάτων, διηγημάτων κ.ο.κ.) που νέοι συγγραφείς έχουν ανεβάσει, μέσα από τα οποία μπορούν να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει. Έπειτα, μπορούν να το κατεβάσουν εύκολα και γρήγορα και σε πολλές περιπτώσεις πολύ οικονομικά - ή ακόμα και δωρεάν - και να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θέλουν να το τυπώσουν ή να το διαβάσουν σε ηλεκτρονική μορφή.