ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

 

AKMH

Κοδριγκτώνος 16, Αθήνα, 210 8224074, Τσιμισκή 14, Θεσσαλονίκη, 2310 260200, info@iek-akmi. gr, www.iek-akmi.gr

Είναι ένα από τα επτά καλύτερα εκπαιδευτήρια της Ευρώπης, με διεθνές βραβείο αριστείας EFQM. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με αφοσίωση στην παροχή υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών υπηρεσιών, δραστηριοποιείται στους αναπτυσσόμενους τομείς με μεγάλη ζήτηση στην αγορά: Οικονομία & Διοίκηση, Τουριστικά & Επισιτιστικά Επαγγέλματα, Επαγγέλματα Υγείας, Ηχοληψία & Μουσική, Η/Υ & Νέες Τεχνολογίες, Τεχνικά & Μηχανολογικά Επαγγέλματα, Αισθητική & Spa, Παιδαγωγικά, Μόδα & Ομορφιά, Οπτικοακουστικά & Τέχνη, ΜΜΕ & Αθλητισμός και Εφαρμοσμένες Τέχνες - Αrt & Design.

Πρωτοπορεί, εφαρμόζοντας μια εργασιοκεντρική μέθοδο διδασκαλίας, κατά την οποία οι σπουδαστές αναλαμβάνουν πρότζεκτ σε ρεαλιστικούς χώρους και χρόνους. Πέρα από τη χορήγηση κρατικού διπλώματος, η ΑΚΜΗ εξασφαλίζει για τους αποφοίτους της τη μεγαλύτερη διασφάλιση δεξιοτήτων και προσόντων επαγγελματικής κατάρτισης, ένα Ευρωδιαβατήριο Εργασίας (Europass).

 

 

AMC– Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών

Σωρού 74, Μαρούσι, 210 6199891, Ελ. Βενιζέλου 14 & Τσιμισκή, 2310 241010, www.amc.edu.gr

Το AMC αναβαθμίζει τις σπουδές Κινηματογράφου, Θεάτρου και Τηλεόρασης, με επικεφαλής τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή και διακεκριμένους συνεργάτες του οπτικοακουστικού κλάδου. Η Σχολή Κινηματογράφου, Θεάτρου και Τηλεόρασης είναι μία πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια στον χώρο των σπουδών Κινηματογράφου, Θεάτρου και Τηλεόρασης και οδηγεί και σε απόκτηση βρετανικού bachelor. Έχει ως στόχο την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και του

πολιτισμού. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τμήματα Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής, κλάδους στους οποίους το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει μακρά εκπαιδευτική παράδοση και για τους οποίους έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Οι σπουδές που παρέχονται στους φοιτητές είναι επιπέδου εφάμιλλου των μεγάλων ευρωπαϊκών και αμερικανικών σχολών Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής και αποτελούν

τον προθάλαμο για μεταπτυχιακές σπουδές στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια τεχνών του κόσμου, ενώ οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν σε υπερσύγχρονα studios, εργαστήρια και πλατό ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

 

ΒΑΚΑΛΟ ART AND DESIGN COLLEGE

(συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο: Universityof Derby)

Λ. Κατσώνη 26, Αθήνα, 210 6442514, 210 6456035, info@vakalo.gr, www.vakalo.gr

Ιδρύθηκε το 1958 από μια παρέα διακεκριμένων καλλιτεχνών (Ελένη και Γιώργος Βακαλό, Π. Τέτσης και Φ. Φραντζισκάκης) που εμπνέει και καθοδηγεί μέχρι σήμερα το εκπαιδευτικό της έργο με σκοπό τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων-δημιουργών. Έκτοτε έχει ταυτίσει το όνομά της με τις σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Ελλάδα. Μέσω διακεκριμένων αποφοίτων της, συνέβαλε αποφασιστικά στο Design από τη δεκαετία του 1950 και μετά αλλά και στην ποπ κουλτούρα της σύγχρονης Ελλάδας. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Derby απονέμει τον τίτλο Bachelor of Arts (Honours) in Design στις Γραφιστικές Εφαρμογές και την Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου, επικυρωμένο από το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby, σε 3 χρόνια, με σπουδές αποκλειστικά στην Ελλάδα. Παράλληλα, Master of Arts in Design προσφέρεται μετά από έναν χρόνο σπουδών στο Visual Communication και το Architectural Design. Ακόμα, λειτουργούν μονοετή εργαστήρια Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας, Ζωγραφικής και νέο εργαστήριο Κόμικ, με ανεξάρτητο πρόγραμμα, για τα οποία χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Τα κεντρικά διδακτήρια και οι διοικητικές υπηρεσίες βρίσκονται στο εξαώροφο, ειδικά σχεδιασμένο, ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη 26. Πρόκειται για ένα κτίριο 1.650 τ.μ. με μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας, που διαθέτουν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, εκθεσιακούς χώρους, αμφιθέατρο (με σύγχρονα συστήματα εικόνας και ήχου), wi-fi δίκτυο, κυλικείο, αίθριο και πλήρη πρόσβαση από άτομα με ειδικές ανάγκες.

 

AKTO

(συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο: Middlesex University)

Αθήνα: Ευελπίδων 11Α, 210 5230130, Κραναού 3, πλατεία Κουμουνδούρου, 210 3238111 Θεσσαλονίκη: Τσιμισκή 45, 2310 221231, info@aktocollege.gr, www.akto.gr

Με την επικύρωση του κρατικού βρετανικού Πανεπιστημίου Middlesex, ο ΑΚΤΟ Design & Media προσφέρει μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε επίπεδο Bachelor of Arts Honours Degree και Master of Arts in Design στις ειδικότητες: Graphic Design, Interior Architecture, Product Design, Marketing & Advertising, Photography, Fashion Design, Fine Art & Technology, 3D Animation & Multimedia Production και Sketch-Comics-Cartoon. Παράλληλα, λειτουργούν τα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης «Σχεδιαστές Δομικών Έργων» και «Computer Graphics DTP & Web Design», ενώ προσφέρει και ευέλικτα προγράμματα σπουδών Open και Distance Learning. Tο διακλαδικό μεταπτυχιακό του πρόγραμμα Master of Arts in Design διαρκεί τρία εξάμηνα (full time), ενώ δίνεται η δυνατότητα ολοκλήρωσης του προγράμματος με part time ή εξ αποστάσεως εκπαίδευση, διάρκειας 21 μηνών.

 

SAE TECHNOLOGY GROUP

Κοραή 2, Μοσχάτο (πλησίον ΗΣΑΠ), 210 3217661, athens@sae.edu

Η SAE Athens, μέλος του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φορέα παγκοσμίως στον τομέα των Creative Media (54 σχολές σε 26 χώρες), παρέχει εξειδικευμένες σπουδές με διεθνή αναγνώριση για: Ηχοληψία, Μουσική Τεχνολογία, Ψηφιακό Κινηματογράφο, 3D Animation, Music Business και όχι μόνο.

 

ΟΡΑΜΑ

Κομοτηνής 10, Αμπελόκηποι, 210 7701709, www.oramastudies.gr

Σχολή εικαστικών και φωτογραφικών σπουδών, που αναλύει σε βάθος τις πτυχές της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και των εικαστικών τεχνών, παρέχοντας ταυτόχρονα τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις. Διοργανώνει workshops για όσους ενδιαφέρονται ν’ αποκτήσουν επιπλέον εξειδικευμένες γνώσεις σε εκφάνσεις της φωτογραφίας και της ζωγραφικής, όπως η διαφημιστική φωτογραφία. Το πρόγραμμα σπουδών ολοκληρώνεται με την ετήσια έκθεση των σπουδαστών.

 

BORGIAS Fine Art & Design

Θέμιδος 9 & Θέμιδος 19, Παλαιό Φάληρο, 210 9882866, 210 9323437, borgias-@otenet.gr, www.borgias-art.gr

Μετρά 20 χρόνια στον χώρο της εικαστικής παιδείας. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Bolton της Μεγάλης Βρετανίας, το Κολέγιο Καλών Τεχνών «Βοργίας» εξειδικεύεται στις Εικαστικές Τέχνες και στο Design, προσφέροντας μονοετή και διετή προγράμματα Graphic & Interior Design, Advanced Painting, Εικαστικού Χειροποίητου Κοσμήματος, Εικονογράφησης κ.ά. Μουσειολογία, Συντήρηση Έργων Τέχνης, Βιτρό, Ψηφιδωτό και άλλες μορφές τέχνης διδάσκονται σε τρίμηνα σεμινάρια.

 

Galileo

Σπουδές Κοσμήματος

Μιλτιάδου 11, Αθήνα, 217 7020301, eesgalileo@gmail.com, http://galileo.edu.gr

Ένας εκπαιδευτικός φορέας με κυρίαρχο αντικείμενο το κόσμημα. Απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που αναζητούν μια δημιουργική και προσοδοφόρα δραστηριότητα, αλλά και σε επαγγελματίες που θα ήθελαν να αποκτήσουν μια εξειδίκευση ή να εμπλουτίσουν το γνωστικό τους πεδίο σε ό,τι αφορά το κόσμημα. Τα προγράμματα του ΕΕΣ Galileo καλύπτουν όλο το φάσμα των τεχνικών που εφαρμόζονται στην κοσμηματοποιία και στηρίζονται στη γνώση της κλασικής αργυροχρυσοχοΐας, που, αφού κατακτηθεί, μπορεί

εύκολα να μετουσιωθεί σε εικαστική έκφραση και εφαρμογή. Η κανονική διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ενότητας είναι 4μηνη, με παρουσία του εκπαιδευόμενου στη σχολή 1 φορά την εβδομάδα. Την εκπαιδευτική ομάδα αποτελούν άτομα με εξαιρετική γνώση του αντικειμένου, ενώ ο χώρος εκπαίδευσης, ευχάριστος και φιλικός, είναι άρτια εξοπλισμένος και με πλήρη εναρμόνιση με τα δεδομένα της σύγχρονης τεχνολογίας και των νέων εφαρμογών.

 

ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ

Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών

Θήρας 19, πλ. Αμερικής, Αθήνα, 210 8665611, info@ornerakis.gr, www.ornerakis.gr

Η σχολή του Σπύρου Ορνεράκη χρονολογείται απ’ το 1994. Εδώ οι σπουδαστές μπορούν να μάθουν τις τεχνικές του σκίτσου, ενώ παράλληλα προσφέρονται ειδικότητες Κόμικ/Γελοιογραφία, Graphic Design-Γραφιστική, Post Ρroduction, Φωτογραφία και Animation/3D Αnimation τριετούς κύκλου σπουδών, αλλά και μονοετή προγράμματα. Σε συνεργασία με το Spring People, διοργανώνει ένα πενθήμερο Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων στις 28/9-2/10, όπου το Θέατρο, το Σκίτσο και η Λογοτεχνία συναντιούνται και οι ενεργοί πολίτες, μικροί και μεγάλοι, ερμηνεύουν, σχολιάζουν και αντιδρούν μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.

 

Metαφραση

Κέντρο Μεταφραστικών Σπουδών

Ακαδημίας 52, Αθήνα, 210 3629000, info@metafrasi.edu.gr, www.metafrasi.edu.gr

Η μόνη σχολή στην Ελλάδα με αποκλειστικό αντικείμενο σπουδών τη μετάφραση και αναγνώριση από την Ένωση Αμερικανών Μεταφραστών. Ιδρύθηκε από επαγγελματίες μεταφραστές και καθηγητές με πείρα 10 ετών στον τομέα των Μεταφραστικών Σπουδών και προσφέρει ένα μονοετές πρόγραμμα εκπαίδευσης μεταφραστών σε δύο γλωσσικούς συνδυασμούς (Αγγλικά/Ελληνικά και Γαλλικά/Ελληνικά). Παράλληλα, η meta|φραση προσφέρει ένα ευρύ φάσμα σεμιναρίων για μεταφραστές, επιμελητές και διορθωτές, υποτιτλιστές, λεξικογράφους και διαχειριστές μεταφραστικού έργου, που εξειδικεύονται σε: Λογοτεχνία, Κόμικ, Παιδική Λογοτεχνία, Επιστήμες και Τεχνολογία, Οικονομία, Νομικά, Λεξικογραφία, Υποτιτλισμό, καθώς και σε Επιμέλεια και Μεταφραστικές Τεχνολογίες.

 

LU Creative Studio

Αμφικτύονος 23, Θησείο, Aθήνα, 210 3411271, info@lucreativestudio.gr, www.lucreativestudio.gr

Ποικιλία σεμιναρίων σε διάφορους τομείς τέχνης και χειροτεχνίας, που απευθύνονται σε ερασιτέχνες δημιουργούς αλλά και σε επαγγελματίες που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους, θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβρη στο πανέμορφο νεοκλασικό στο Θησείο. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε σταθερούς κύκλους, διάρκειας 5 έως 10 εβδομάδων, ή να παρακολουθήσετε ταχύρρυθμα σεμινάρια εξειδίκευσης σε συγκεκριμένους τομείς που πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα. Τα θέματα των σταθερών κύκλων περιλαμβάνουν δημιουργικό κόσμημα, αξεσουάρ-βελονάκι, τεχνική macramé, ραπτική-ρούχο, καλλιτεχνική φωτογραφία και ζωγραφική. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το www. lucreativestudio.gr ή, ακόμα καλύτερα, να περάσετε από εκεί το Σάββατο 15 & 22 Σεπτεμβρίου, από τις 12:00 έως 19:00, τις ημέρες γνωριμίας με τον χώρο, τους συνεργάτες και τις δραστηριότητες του LU!

 

Περι Τέχνης

Πολυτεχνείου 1 & Γιαβάση 11, πλατεία Αγ. Παρασκευής, Αθήνα, 210 6014087, 210 6085658, www.peri-texnis.gr

Χώρος εκπαίδευσης, τριβής και εξάσκησης στο αντικείμενο του σχεδίου και της ζωγραφικής, που εξειδικεύεται στις εξετάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ και σχολές Καλών Τεχνών. Ολιγομελή τμήματα, έμπειροι καθηγητές και φιλικό περιβάλλον συνθέτουν το εργαστήριο Περί Τέχνης. Επιπλέον, λειτουργούν τμήματα παιδικής ζωγραφικής και κατασκευών, τμήματα ζωγραφικής ενηλίκων, προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις και, τέλος, σχέδιο μέσω Η/Υ (AutoCAD).

 

Εργαστήριο Κεραμικής «ΠΕΡΙ ΓΗΣ »

Ιωάννου Μεταξά 13, Άγ. Δημήτριος, 210 9764781, 6944 632698, www.perigis.eu, perigis@hotmail.gr

Λειτουργεί εδώ και 7 χρόνια, έχοντας καταφέρει να γίνει τόπος δημιουργικής απόδρασης. Τα μαθήματα κεραμικής γίνονται σε ολιγομελείς ομάδες αρχαρίων και προχωρημένων και σε παιδιά. Ξεκινούν με την εκμάθηση βασικών τεχνικών επεξεργασίας του πηλού και συνεχίζουν με τη διακόσμηση των αντικειμένων, χρησιμοποιώντας όλα σχεδόν τα υλικά και τις τεχνικές της κεραμικής τέχνης. Διεγείρεται η φαντασία κι ενισχύεται ο αυθορμητισμός. Αποκτώντας σχεδόν ερωτική σχέση με το υλικό, στόχος του εργαστηρίου είναι να απελευθερωθεί ο καλλιτέχνης που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Μαθήματα ξεκινούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν άλογα»

Β. Βουλγαροκτόνου 60, Αθήνα, 6932 628305, p_aloga@yahoo.com, www.prasinaloga.gr

Η ομάδα Πράσσειν Άλογα, με πυξίδα τη φαντασία και την αυτοέκφραση, διοργανώνει μια σειρά από σεμινάρια στο Κουκλόσπιτο «Πράσσειν Άλογα», που περιλαμβάνουν: Κατασκευή & εμψύχωση κούκλας για ενήλικες, Έκφραση μέσα από την τέχνη και ψυχολογική υποστήριξη για ενήλικες και παιδιά και Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά. Επίσης, παρουσιάζονται παραστάσεις Θεάτρου Κούκλας και μια συλλογή από 25 Κούκλες μαθητών της σχολής της προηγούμενης χρονιάς. H ομάδα του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» ιδρύθηκε το 1997 από την Εμμανουέλα Καποκάκη, πτυχιούχο της Ανώτατης Σχολής Θεάτρου Κούκλας. Προτείνει ένα θέαμα με συνδυασμό δράσης κούκλας και ηθοποιού, ξεφεύγοντας από το παραδοσιακό κουκλοθέατρο. Οι παραστάσεις της προσεγγίζουν τον θεατή με τρόπο διαφορετικό από το θέατρο λόγου, λειτουργώντας μέσα από τη γλώσσα της εικόνας, του συμβόλου, του αρχέτυπου, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο θέαμα για παιδιά και ενήλικες.

 

ΝEWSCHOOL.ATHENS

Κεραμεικού 53, Αθήνα, 210 5243694, contact@newschoolathens.org. www.facebook.com/newschool.athens

Το NewSchool.Athens, ο πιο καινοτόμος εκπαιδευτικός φορέας φωτογραφίας στην Ελλάδα, με την πρώτη του εμφάνιση προσέγγισε και κέρδισε το δικό του κοινό, προσφέροντας προγράμματα κατάλληλα επεξεργασμένα και προσαρμοσμένα έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Ολοκληρώνοντας με τεράστια επιτυχία τον πρώτο εκπαιδευτικό του κύκλο, επανέρχεται δυναμικά με νέο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα κινηματογράφου για τους λάτρεις της Έβδομης Τέχνης και συνεχίζει τα επιτυχημένα workshops που γίνονται τα Σαββατοκύριακα. Οι διεθνείς συνεργασίες διοργάνωσης workshops επεκτείνονται με το International Center of Photography (ICP) της Νέας Υόρκης και το Νew York Institute of Photography, ενώ το πρόγραμμα υποτροφιών του ΝewSchool.Athens διευρύνεται με τη συμμετοχή ιδιωτών, ιδρυμάτων και εταιρειών.

 

Κρατύλος

Εκπαιδευτικό Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

Κολοκοτρώνη 11, Σύνταγμα, Δραγάτση 8 & Ηρώων Πολυτεχνείου, Πειραιάς, 210 4222111, 210 8811310, 6984 438000, info@noimatiki-kratilos. gr, www.noimatiki-kratilos.gr

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΕΝΓ «Κρατύλος» προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα διδασκαλίας της ΕΝΓ και απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να τη μάθουν, ανεξάρτητα από το αν είναι ακούοντες ή όχι. Βασικό μέλημα των εκπαιδευτών είναι όχι μόνο να διδάξουν την ΕΝΓ αλλά και να μεταδώσουν τον τρόπο σκέψης και τη νοοτροπία των νοηματιστών.

 

Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών http://elearn.elke.uoa.gr, elearn-secretariat@ elke.uoa.gr, 210 3689354, 210 3689138

Εκατόν πενήντα προγράμματα προπτυχιακής και μεταπτυχιακής επιμόρφωσης σε 20 εκπαιδευτικές κατευθύνσεις περιλαμβάνονται στον νέο κύκλο διδασκαλίας εξ αποστάσεως, μέσω Διαδικτύου, από το πρωτοποριακό e-learning του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικιακής ομάδας, που είτε ξεκινάνε σήμερα την επαγγελματική τους σταδιοδρομία είτε εργάζονται ήδη και ενδιαφέρονται να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

 

TABULA RASA

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής

Τριών Ιεραρχών 18-20, Θησείο, 213 0024291, info@tabula.gr, www.tabula.gr.

Η πρώτη σχολή δημιουργικής γραφής στην Ελλάδα στεγάζεται σε μία απ’ τις ωραιότερες περιοχές της Αθήνας. Είναι η μοναδική σχολή πλήρους φοίτησης, αναγνωρισμένη από το κράτος, και προσφέρει ολοκληρωμένες σπουδές αλλά και σεμινάρια. Από καταξιωμένους θεατρικούς συγγραφείς, σεναριογράφους, λογοτέχνες, φιλόλογους και θεατρολόγους οι φοιτητές διδάσκονται τα μυστικά της γραφής, ενώ τους δίνεται η ευκαιρία για πρακτική εξάσκηση και αναγνώριση. Παράλληλα, προσφέρει ειδικό ταχύρρυθμο τμήμα υποκριτικής. Η φοίτηση γίνεται καθημερινά, απογευματινές ώρες. Δυνατότητα και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μέσω Διαδικτύου.

 

Απολλώνειο Ωδείο

Αριστοτέλους 69, πλατεία Βικτωρίας, 210 8815219, 210 8227955, www.apollonioodeio.gr

Από το 1972 στους δρόμους της μουσικής εκπαίδευσης, στο Απολλώνειο Ωδείο λειτουργούν τμήματα όλων των οργάνων της κλασικής και της παραδοσιακής μουσικής, τμήματα τραγουδιού,ανώτερων θεωρητικών, βυζαντινής μουσικής, το πρότυπο πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας ΜΠΑΛΑΝΤΑ, καθώς και δύο χορωδίες. Ακόμα, λειτουργεί Σχολή Θεατρικών Σπουδών.

 

Ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος

Πρεμετής 4, περιοχή Χίλτον, Αθήνα, 210 7221734, info@mantzaros.gr, www.mantzaros.gr

Το Ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος, αναγνωρισμένο από το κράτος, εγγυάται σπουδές επαγγελματικού επιπέδου με καθηγητές διεθνούς φήμης και πλήρη εξοπλισμό. Εκτός από τις σχολές οργάνων, στο ωδείο λειτουργούν τμήματα Παλαιάς Μουσικής, Μουσικού Θεάτρου, Τζαζ και Μπαρόκ Όπερας. Στο Στούντιο ΜΠΑΡΟΚ ΟΠΕΡΑΣ για τη σεζόν 2012-2013 θα παρουσιαστεί η όπερα Διδώ και Αινείας του Πέρσελ, ενώ στο Στούντιο ΟΠΕΡΑΣ θα παρουσιαστεί η όπερα Οι γάμοι του Φίγκαρο του Μότσαρτ. Διαθέτει αίθουσα συναυλιών χωρητικότητας 70 ατόμων, στην οποία γίνονται οι μαθητικές συναυλίες και κύκλοι συναυλιών επαγγελματιών καλλιτεχνών

 

Focus

Σχολή Φωτογραφίας

Λεωφόρος Παπάγου 112, Ζωγράφου, 210 7750675, www.focus.edu.gr

Ιδρύθηκε το 1985 με αντικείμενο αποκλειστικά τη φωτογραφική εκπαίδευση. Μέσα σ’ ένα φιλικό περιβάλλον ο σπουδαστής έχει τη δυνατότητα ν’ αναπτύξει τη δημιουργικότητά του στα είδη της Φωτογραφίας, του Βίντεο και των Νέων Τεχνολογιών. Προσφέρει ένα εντατικό μονοετές πρόγραμμα, οργανωμένο ώστε να παρέχει στους σπουδαστές σε σύντομο χρονικό διάστημα την πλήρη κάλυψη της τεχνικής της Φωτογραφίας και του

Βίντεο. Ένα δεύτερο, προαιρετικό έτος επιτρέπει στον σπουδαστή να αναπτύξει περισσότερο τις δεξιότητές του, να επιλέξει τα είδη φωτογραφίας και βίντεο που τον ενδιαφέρουν και να εξασκηθεί σε αυτά αποκλειστικά. Από το 2007 η Focus διαθέτει το πρόγραμμα EDU, που είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες όσων δεν μπορούν να έχουν καθημερινή φυσική παρουσία, καθώς παρέχει τη δυνατότητα κάλυψης μέρους της διδασκαλίας από απόσταση.

 

Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών «Γλωσσολογία»

Μέρλιν 9, Κολωνάκι, 210 3640000, askme@glossologia.gr, www.glossologia.gr

Με εξειδίκευση στον τομέα των γλωσσικών σπουδών, το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών «Γλωσσολογία» εξασφαλίζει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στους αποφοίτους του. Μέσα από ένα δίκτυο έμπειρων και καταξιωμένων συνεργατών, παρέχει εξειδικευμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε όσους επιθυμούν να εργαστούν ως επαγγελματίες μεταφραστές, διερμηνείς, υποτιτλιστές και επιμελητές κειμένων, να συνεχίσουν με επιτυχία τις σπουδές τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού ή να διευρύνουν τον ακαδημαϊκό τους ορίζοντα.

Για όσους προτιμούν μια περισσότερο καλλιτεχνική έκφραση, διαθέτει προγράμματα Λογοτεχνικής & Θεατρικής Μετάφρασης, Δημιουργικής Γραφής καθώς και εργαστήρι Θεατρικής Γραφής και Υποκριτικής.

 

Vellios School of Art

Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών

3ης Σεπτεμβρίου 24, Αθήνα, 210 5201730, 211 8007775, info@velliosschoolofart.gr

Το Vellios School of Art είναι ένα καινούργιο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών ειδικευμένο στις Καλές και Εφαρμοσμένες Τέχνες. Τα προγράμματα σπουδών που διδάσκονται στο Vellios School of Art (Mixed Media Fine Arts, Graphic Design, Interior Design, Visual Merchandising, Comics- Cartoon, Animation/3D, Fashion Design) πλαισιώνονται από το κύρος και την ποιότητα των ανθρώπων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στις δημιουργικές ειδικότητες. Προσφέρονται πραγματικά σύγχρονες σπουδές υψηλού επιπέδου σε τομείς που συνεχώς εξελίσσονται, καθώς οι μαθητές θα καθοδηγηθούν από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες και θα διδαχτούν από καθηγητές που όχι μόνο έχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους αλλά είναι και ενεργοί επαγγελματίες στον χώρο τους.

 

Salsa Caliente

Σχολή Χορού

Πατησίων 333, Άνω Πατήσια, 210 2288388, 6932 357316, www.salsacaliente.gr, bafnakou@yahoo.gr

Στον πρώτο όροφο ενός παραδοσιακού αθηναϊκού διώροφου λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια η πρώτη σχολή εκμάθησης αυθεντικής κουβανέζικης Salsa. Μεταξύ των χορών που διδάσκονται είναι τα εξής είδη: Cha cha cha, Bachata, Rueda de Casino, Merengue, Rumba και Tango Argentino. Λειτουργεί Latin Gym με Samba Βrazil, Axe και Capoeira, καθώς και τμήματα Baby Latin.

 

Σχολες PANSiK

Ερμού 16, Σύνταγμα, Αθήνα, 210 3221001-3, Λ. Κηφισίας 236, 210 8011797, 210 8080563, πλ. Αριστοτέλους 8, Θεσσαλονίκη, 2310 260433, 2310 264615 info@pansik.gr, www.pansik.gr

Ο όμιλος σπουδών μόδας PANSIK προσφέρει εξειδικευμένες σπουδές, ταχύρρυθμα προγράμματα και σεμινάρια, καλύπτοντας όλο το φάσμα της Μόδας και των Media. Είναι πιστοποιημένος από το υπουργείο Παιδείας και το ΕΚΕΠΙΣ, με δίπλωμα αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με πάνω από 35 χρόνια επιτυχίας, παραμένει καινοτόμος στον τομέα της εκπαίδευσης και είναι ο πρώτος εκπαιδευτικός οργανισμός που έφερε στην Ελλάδα την έννοια του Fashion Styling και του Fashion Marketing. Κλάδοι σπουδών: Σχέδιο & Κατασκευή Μόδας, Ενδυματολογία, Σχεδιασμός παπουτσιού, τσάντας & κοσμήματος, Πατρόν-Υψηλή Ραπτική, Fashion Styling & Make Up, Fashion Media & Communication, Δημοσιογραφία Μόδας, Διακόσμηση βιτρίνας.

 

ΑΙΚΙDO

Monastiraki Dojo Πολεμικές Τέχνες

Αθηνάς & Πρωτογένους 1, μετρό Μοναστηράκι, 6972 112656, www.monastirakidojo.com, yvasilakos@gmail.com

Λειτουργεί με ειδική άδεια απ’ το κεντρικό αρχηγείο στην Ιαπωνία και διδάσκει την τέχνη του Aikido από τον Απρίλιο του 2008. Πρόκειται για μια ήρεμη αλλά πολεμική τέχνη με ρίζες στην Ιαπωνία, που χαρίζει ευλυγισία κι ευεξία σε όσους ασχολούνται με αυτή. Λειτουργούν τμήματα για ενηλίκους και παιδικά, ενώ εγγραφές γίνονται όλο τον χρόνο.

 

I DESIGN STUDIO

Σεβαστουπόλεως 73, Αμπελόκηποι, 210 7759684, 211 2217307 και 6972 271205, seminars@i-designstudio.gr, www.i-designstudio.gr, facebook page

To i DESIGN STUDIO είναι ένας φρέσκος χώρος που στεγάζει δημιουργικά καλλιτεχνικά εργαστήρια. Με στόχο τον πειραματισμό και τη δημιουργική έκφραση, έχουμε σχεδιάσει εξειδικευμένα σεμινάρια, όπου η δημιουργία περνάει σε προσωπικό επίπεδο. Σε μια παλιά μονοκατοικία στην περιοχή των Αμπελοκήπων, σε έναν καλαίσθητο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με μια σειρά εικαστικών σεμιναρίων που εμπλουτίζεται διαρκώς. Σκοπός του i DESIGN STUDIO είναι να καλλιεργήσει τη δημιουργική έκφραση, ενθαρρύνοντας τον πειραματισμό και τη μοναδικότητα των δημιουργών κάθε ηλικίας. Οι εκπαιδευόμενοι έχουν στη διάθεσή τους πλούσια βιβλιοθήκη με σχετική θεματολογία και εκδόσεις που αφορούν το design και μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

 

ΑΡΤΙΚ

Ζωγραφική - Σχέδιο - Εικαστικά

213 0223401, 6974 806089

Το Τμήμα Καλών Τεχνών του Άρτικ προετοιμάζει τους υποψηφίους για τις εισαγωγικές και κατατακτήριες εξετάσεις των σχολών Καλών Τεχνών, ενώ το Τμήμα Αρχιτεκτονικής-ΤΕΙ εντρυφά στην Αρχιτεκτονική, τη Διακόσμηση, τη Γραφιστική, τη Συντήρηση Έργων Τέχνης, τη Φωτογραφία, τις Πλαστικές Τέχνες και τον Σχεδιασμό Αντικειμένων. Παράλληλα, γίνεται η προετοιμασία του portfolio για σπουδές στο εξωτερικό, στους τομείς των Fine Arts, Architecture, Art & Design, Interior Design, Graphic Design, Fashion Design Photography και Multimedia Studies. Διοργανώνονται δωρεάν σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης και εκπαιδευτικές εκδρομές. Οι σπουδαστές έχουν πρόσβαση σε εκτενή βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη που αφορά θέματα τέχνης (Ιστορία της Τέχνης, Αρχιτεκτονική Θεάτρου-Κινηματογράφου, μονογραφίες καλλιτεχνών, κινήματα της τέχνης, εγκυκλοπαίδειες από την πρωτόγονη τέχνη μέχρι την τέχνη του σήμερα).

 

AUA Europe Gree ce

Αδριανού 9, Νέο Ψυχικό, 210 7259301-3, 210 6785100, www.auaeurope.edu.gr

Το AUA Europe Greece, εργαστήριο ελευθέρων σπουδών, με άδεια από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), προσφέρει από το 1982 το μεγαλύτερο φάσμα γνωστικών αντικειμένων στην Ελλάδα, με προγράμματα μόνο στα αγγλικά. Οι τομείς που προσφέρονται είναι: Engineering, Civil, Architectural, Mechanical, Electrical, Computer, Manufacturing, Health Sciences: Pharmaceutical, Nutrition, Food Science, Molecular Biology, Biochemistry, Chemistry, Physics, Management, Shipping Management, Hotel Management, Finance Banking, Accounting, Marketing, Human Resource Management, Διεθνολογία, Πολιτικές Επιστήμες, Δημοσιογραφία, Επικοινωνία, Ψυχολογία, Δημόσιες Σχέσεις, Αγγλική Λογοτεχνία, Κοινωνιολογία, Ιστορία Τέχνης-Αρχαιολογία, Computer Science, Computer Graphics-3D Animation, Fashion Design with Computing, Interior Design, Photography. Από τα νέα προγράμματα του AUA Europe ξεχωρίζουν οι Pharmaceutical, Biochemical Sciences και το Nutrition, Food Science και Clinical Chemistry, που συνδυάζονται με εξαιρετικά εργαστήρια Μοριακής Βιολογίας, Χημείας, Φυσικής, Βιοπληροφορικής.

Όλα τα μαθήματα γίνονται σε διδακτικές ενότητες των 30-40 ωρών για 14 εβδομάδες (3-4 credit hours), με πλήρη συμμετοχική διαδικασία τάξεων κάτω από 15 άτομα.

 

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

 

AΘΗΝΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης

Τζιραίων 13 & Αθανασίου Διάκου, Ακρόπολη, 210 9222300, info@athstage.gr, www.athstage.gr

Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο στην καρδιά της Αθήνας και προσφέρει ένα σύγχρονο πρόγραμμα μαθημάτων, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμό, Μουσική-Τραγούδι, Χορό-Κίνηση,

Ιστορία Τέχνης & Θεάτρου, Σκηνογραφία & Ενδυματολογία, σε επαγγελματίες και μη. Ανάμεσα στις παροχές της σχολής είναι η ελεύθερη είσοδος σε θέατρα/ κινηματογράφους, η αναβολή στράτευσης, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σε αρχαία θέατρα κ.ά.

 

ΑΡΧΗ -Δραματική Σχολή

Μιχαήλ Βόδα 13, Αθήνα, 210 8810496,arhi@hol.gr, www.ordino.gr/arhi

Σε συνεργασία με εκλεκτούς σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μουσικούς, κινησιολόγους, χορογράφους και σκηνογράφους, η Σχολή Δραματικής Τέχνης «Αρχή» του Οργανισμού Θεατρικής Κίνησης προσφέρει ένα οργανωμένο τριετές πρόγραμμα θεατρικών σπουδών, για τη συνεχή και συστηματική ανάπτυξη του ηθοποιού, τη σφαιρική ενημέρωση και τεχνική του κατάρτιση.

 

ΔΗΛΟΣ

Σχολή Θεάτρου

Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο, Αθήνα, 210 5203562, contact@dilos.gr, www.dilos.gr

Ιδρύθηκε το 2003 και επικεντρώνεται στη δραματική παιδεία, με ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα σπουδών. Ξεχωριστό στίγμα της, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υποκριτική και τις τεχνικές της στον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων, διδάσκονται: Αυτοσχεδιασμός, Τραγωδία-Δραματολογία, Αγωγή Προφορικού Λόγου, Οπλομαχητική, Ιστορία Αρχαίου και Μεσαιωνικού Θεάτρου, Ρυθμολογία. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται κύκλοι σεμιναρίων κινηματογράφου με τίτλο «Ο ηθοποιός μπροστά στην κάμερα». Η παράσταση των αποφοίτων Η Όπερα της Πεντάρας θα συμμετάσχει στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στις 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2012, ενώ η παράσταση Οι Νύφες θα παρουσιάζεται στον χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «Δήλος» από τις αρχές Οκτωβρίου και για δύο μήνες.

 

Η ΑΣΚΗΣΗ

Θεατρικό Εργαστήρι

Φραγκούδη 18-20, Αθήνα, 210 9236992, 6945 003531, info@askisistheatre.gr, www.askisistheatre.gr

Το θεατρικό εργαστήρι ΑΣΚΗΣΗ άρχισε τη λειτουργία του τη σπουδαστική περίοδο 2011-12, για να κηρύξει πως η εκπαίδευση ενός ηθοποιού βασίζεται στην καθημερινή εξάσκηση των ψυχικών, νευροφυσικών και σωματικών ανακλαστικών του. Διδάσκονται: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Κίνηση-Χορός, Τεχνική Alexander, Τεχνική Butoh, Κινησιολογία, Φωνητική-Τραγούδι, Λογοτεχνία κ.ά.

 

Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών Θεάτρου «Teatro Piccolo »

Μάρκου Μουσούρου 3, Αθήνα (Μετς), 210 9235575, info@teatropiccolo.gr, www.teatropiccolo.gr

Οι σύγχρονοι τρόποι διδασκαλίας, η χρήση οπτικο-ακουστικών μέσων και τα εξειδικευμένα σεμινάρια συνθέτουν ένα επαρκές φάσμα θεατρικών σπουδών στο Εργαστήρι Teatro Piccolo. Oι καθηγητές επιχειρούν να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τις εκφραστικές δυνατότητες των φοιτητών, ξεπερνώντας στερεότυπα οράματα και συμβατικές συνήθειες.

 

ΠΟΡΤΑ

Εργαστήρια και σεμινάρια θεατρικής αγωγής

Μελίνας Μερκούρη 54 (πρώην Αθηναίων Εφήβων), 210 3249829,portastu@otenet.gr, www.portatheatre.gr

Με αφετηρία το παραμύθι, ένα ποίημα, μια ταινία ή μια φωτογραφία, η σχολή δραστηριοποιείται στον χώρο της θεατρικής αγωγής. Προσφέρει, μεταξύ άλλων, ταχύρρυθμα σεμινάρια τεχνών σε βρέφη, νήπια, παιδιά και εφήβους, καθώς και σε εκπαιδευτικούς, σχετικά με την κίνηση, τη μουσική και τα σκηνικά αντικείμενα. Καινούργιο απόκτημα του εργαστηρίου η πρότυπη και σπάνια βιβλιοθήκη του.

 

Πράξη Επτά

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης

Bαλτετσίου 45, Εξάρχεια, 210 3800624, info@praxiepta.gr, www.praxiepta.gr

Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Ψυχολογική Διερεύνηση Ρόλων, Ορθοφωνία, Τραγούδι, Χορός, είναι μερικά από τα μαθήματα που διδάσκονται οι σπουδαστές στην Πράξη Επτά. Ο αριθμός των σπουδαστών σε κάθε έτος δεν ξεπερνά τους 20, ενώ παράλληλα οργανώνονται σε ετήσια βάση εκδρομές-επισκέψεις σε αρχαία ελληνικά θέατρα.

 

Η Πρόβα

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης

Αχαρνών & Ηπείρου 39, 210 8818326, info@prova.gr, www.prova.gr

Η αναγνωρισμένη από το κράτος Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης της Μαίρης Ραζή ιδρύθηκε το 2001. Προσφέρει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα με σκοπό την καλλιέργεια των αυριανών ηθοποιών, με μαθήματα όπως βασικές αρχές Υποκριτικής, Αυτοσχεδιασμού, Κίνησης, Χορού, Δραματολογίας, καθώς και δυνατότητα συνεργασίας με καταξιωμένους στον χώρο επαγγελματίες.

 

Πειραϊκός Σύνδεσμος

Καραΐσκου 104, πλατεία Κοραή, Πειραιάς, 210 4129948, 210 4178159, www.piraikos-dramaschool.gr.

Λειτουργεί διακριτικά και αθόρυβα στον Πειραιά από το 1914, μεταλαμπαδεύοντας στους σπουδαστές του τις αξίες του θεάτρου. Το βασικό μάθημα της Υποκριτικής εδώ υποστηρίζεται από άλλα μαθήματα, όπως ο Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός, η Ορθοφωνία, ο Χορός και η Θεατρική Κίνηση, η Μουσική και το Τραγούδι, η Θεατρική Ξιφασκία και το μάθημα της Σκηνογραφίας κι Ενδυματολογίας.

 

L.A. Theater

Βασ. Αλεξάνδρου 6 & Αναλήψεως 1, Περιστέρι (απέναντι από το μετρό), 210 5789337, 6944 124014, info@latheater.gr, www.latheater.gr

Με ένα πρωτοποριακό σύστημα σπουδών, απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες, προσφέροντας τρίμηνους κύκλους πάνω στο θέατρο, τον κινηματογράφο, τον χορό, το τραγούδι και τη συγγραφή. Ακόμα, λειτουργούν ειδικά τμήματα θεατρικού παιχνιδιού και ορθοφωνίας. Το πρόγραμμα για το Κινηματογραφικό Εργαστήρι χωρίζεται σε τρεις αυτόνομους κύκλους με έναν τελικό σκοπό. Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει απλά μαθήματα θεωρητικής μύησης. Ο δεύτερος ενώνει την τεχνική με τη θεωρία. Ο τρίτος είναι η πρακτική εφαρμογή των δύο προηγούμενων κύκλων, με τη δημιουργία μιας ταινίας ή ενός ντοκιμαντέρ 5-10 λεπτών, με αποκλειστικούς δημιουργούς αυτούς που συμμετέχουν.

 

ΙΑΣΜΟΣ

Αθήνα: Μαιζώνος 48, 210 5200096, Θεσσαλονίκη: Εγνατίας 45, 2310 530660, www.iasmos.net/athina, www.iasmos.net/thessaloniki

Με μια ιστορία 29 χρόνων, έναν ιδρυτή που αποτελεί ακόμα αξεπέραστο σημείο αναφοράς, τον Βασίλη Διαμαντόπουλο, με εκατοντάδες αποφοίτους που στελεχώνουν τα θέατρα και διαγράφουν ήδη μια ενδιαφέρουσα προσωπική διαδρομή και με καθηγητές υποκριτικής τα μεγαλύτερα ονόματα κάθε γενιάς του ελληνικού θεάτρου, συνεχίζει να πρωτοπορεί, διδάσκοντας τους σπουδαστές της δραματικής σχολής του στα πρότυπα εργαστηρίων του εξωτερικού. Η σχολή προσφέρει πρωινά αλλά και απογευματινά προγράμμα-

τα. Φέτος, εν μέσω κρίσης, προκηρύσσει 200 θέσεις σπουδών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εντελώς δωρεάν, προσφέροντας 1.200 ώρες φοίτησης και κατάρτισης στην υποκριτική τέχνη σε νέους ανέργους με κάρτα ανεργίας, από 18 έως 29 ετών.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 

Το Σπίρτο

Σύγχρονο Εργαστήρι Τέχνης

Αποστολοπούλου 11, Κ. Χαλάνδρι, 210 6753306, info@tospirto.com, www. tospirto.com

Καλλιτεχνικό εργαστήρι που δημιουργήθηκε για την εκμάθηση διαφορετικών μορφών μοντέρνας τέχνης, μέσα από την άσκηση. Κιθάρες, πιάνο, κρουστά, πινέλα, καμβάδες, μέταλλα και άλλα πολλά περιμένουν επίδοξους

καλλιτέχνες να δημιουργήσουν. Διδάσκονται, μεταξύ άλλων, μουσικά όργανα, Ιστορία της Μουσικής, Τραγούδι, Ζωγραφική, Κολάζ, Εικονογράφηση, Fashion Recycling, Video Art, Φωτογραφία, Ψηφιδωτό και Θέατρο.

 

Happy Life School - Life Advising

ΣάκηΚαράγιωργα 21, Γλυφάδα, 210 8945631, info@happylifeschool.com, www.happylifeschool.com

Με έμφαση στη θετική σκέψη, απευθύνεται σε δυναμικούς και υγιείς ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας, που τους ενδιαφέρει η προσωπική ανάπτυξη. Παρέχει τα σεμινάρια: Life Advising, Parent School, Heartbroken

Therapy, Silver Age και Stay Strong.

 

Omega Airline Studies

Αβέρωφ 29, Σύνταγμα, www.aviation-academy.com

Από το 1969 στον χώρο της αεροπορικής και τουριστικής βιομηχανίας, προετοιμάζει άριστα τη νέα γενιά επαγγελματιών πιλότων, αεροσυνοδών, επιμελητών πτήσεων και μηχανικών αεροσκαφών.

 

Ιδιωτικό Εσπερινό Λύκειο Κοροπούλη

Λ. Βουλιαγμένης 311, Άγ. Δημήτριος, 210 9737791, 210 9752036, koropouli@gmail. com, www.koropouli.gr

Iδρύθηκε το 1958 και δίνει τη δυνατότητα σε όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σχολείο να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από 1η έως 11η Σεπτεμβρίου κάθε διδακτικού έτους. Πτυχιούχοι των ΕΠΑΛ ή των σχολών του ΟΑΕΔ εγγράφονται στη Γ΄ Λυκείου. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα απόκτησης πτυχίου χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις.

 

Studio PLAYGROUND

Βουτσαρά 6, Βοτανικός, Αθήνα, 210 8544836, yiotapeklari@yahoo.gr

Το σώμα, ο ρυθμός, ο χορός και η μουσική έρχονται σε πρώτο πλάνο σε μια αποθήκη στον Βοτανικό, που έχει μεταμορφωθεί σε χώρο δράσης από τους Γιώτα Πεκλάρη, Θάνο Δασκαλόπουλο και Πέτρο Κούρτη.

Όσοι αγαπούν την τέχνη μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα (Flamenco, Tap, ISTD Studies), σεμινάρια, συναυλίες, jams κ.λπ. από guest teachers απ’ όλο τον κόσμο.

 

Μεταίχμιο -Σεμινάρια

Ιπποκράτους 118, Αθήνα, 211 3003580, polychoros@ metaixmio.gr, www.metaixmio.gr

Ο πολυχώρος διοργανώνει σεμινάρια κατάρτισης Επιμελητών-Διορθωτών κειμένων, Δημιουργικής Γραφής, Δημοσιογραφίας για θέματα Πολιτισμού και Μετάφρασης Παιδικού Βιβλίου, με στόχο την εξειδίκευση στους τομείς που αφορούν τη γλώσσα.

 

Μικρό Πολυτεχνείο

Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 7, Θησείο, 210 3243306, info@mikropolytexneio.gr, www.mikropolytexneio.gr

Tέχνη κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης… Το Μικρό Πολυτεχνείο κλείνει φέτος δέκα χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει με μια ακόμη μαραθώνια Σεμιναριάδα. Ένας ζωντανός, δραστήριος πολυχώρος, ταγμένος στην τέχνη και την καλλιτεχνική επιμόρφωση. Μέσα από ένα περιβάλλον παρεΐστικο, φιλικό, δίχως προκαταλήψεις κι εμμονές, δίνει κίνητρα σε ανθρώπους κάθε ηλικίας να δημιουργήσουν έργο και να μεταδώσουν την τέχνη τους. Η Σεμιναριάδα αποτελείται από 24 pocket seminars με ελεύθερη είσοδο, όπου 24 διαφορετικοί δάσκαλοι και καλλιτέχνες, που σπάνια μεταδίδουν την τέχνη και τη γνώση τους, θα συντονίζουν 24 αυτοτελή δίωρα ή τρίωρα πάνω στους παρακάτω εξειδικευμένους τομείς: Ραδιόφωνο, ΜΜΕ, Διαφήμιση, E-Marketing, Στιχουργική, Μυθοπλασία, Δημιουργική Γραφή, Αφήγηση-Συγγραφή Παραμυθιού, Εικαστικό Κόσμημα, Εικαστικά. Συνεχίζεται με αμείωτη προσέλευση.

 

Εκπαιδευτήρια Γείτονα

Βάρη Αττικής, 210 9656200, mail@geitonasschool. gr, www.geitonas.edu.gr

Με πρότυπες εγκαταστάσεις στη Βάρη, τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα παρέχουν σπουδές σε όλες τις προ-πανεπιστημιακές βαθμίδες της εκπαίδευσης. Προσφέρουν το διεθνώς αναγνωρισμένο International Baccalaureate DP, ένα πρόγραμμα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προσφέρεται σε διάφορα σχολεία διεθνώς για την εισαγωγή του υποψήφιου φοιτητή στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

 

HANDROMANIA

Εικαστικά Σεμινάρια

Ανδρέα Παπανδρέου 39, Χαλάνδρι, 210 6891566

Εισαγωγή στο κόσμημα, χειροποίητο ασήμι, επεξεργασία σύρματος, παιχνιδο-κοσμήματα, γλυπτική, κούκλα κουκλοθεάτρου, είναι κάποια από τα εικαστικά σεμινάρια που προσφέρει η ομάδα της HANDROMANIA. Φέτος, ένα επιπλέον εικαστικό σεμινάριο για ενήλικες, η «Επεξεργασία σύρματος» και ένα για τους μικρούς μας φίλους, ηλικιών από 7 έως 13 ετών, το «Παιχνιδο-κοσμήματα για πριγκίπισσες και πρίγκιπες», ήρθαν να προστεθούν στη λίστα. Οι εγγραφές έχουν αρχίσει και συνεχίζονται για όλη τη σεζόν. Πραγματοποιείται μία συνεδρία την εβδομάδα.

 

Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Αθηνών

Ακαδημίας 36 & Ομήρου, Αθήνα, 210 3614944, 6932 276746, xanathens@gmail.com, www.xan-athens.gr, www.ymca-athens.gr

Η ΧΑΝ επαναλειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας. Ξεκινούν κύκλοι σεμιναρίων για ενήλικες και παιδιά σε Κεραμική, Κόσμημα, Χειροτεχνία, Βιτρίνα, Φωτογραφία, Διακόσμηση, Δημιουργική γραφή, Ζωγραφική, Αγιογραφία, Μουσική, Ξένες Γλώσσες, Ελληνικά για ξένους, θεατρικές ομάδες και απογευματινή σχολική μελέτη.

 

ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝΓΛΩΣΣΩΝ

 

LIVING ENGLISH STUDIO

Κυμοθόης 52Α, Υμηττός, 210 9763049

Η Barbara Lyons, μετά από 20 χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στην Ελλάδα, δημιούργησε το Living English Studio, έναν ευχάριστο χώρο, όπου μπορείτε να εξασκήσετε τα αγγλικά σας με μια σειρά από διαδραστικές δραστηριότητες ομιλίας, που στόχο έχουν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σας και να σας δώσουν ευχέρεια λόγου και κατανόηση της γλώσσας. Πάρα πολλοί Έλληνες, όλων των ηλικιών, έχουν στραφεί πλέον στη διεθνή αγορά εργασίας και, ενώ διαθέτουν Lower ή ακόμη και Proficiency,

έχουν ξεχάσει τη γλώσσα που είχαν μάθει καθισμένοι εκατοντάδες ώρες σε θρανία, γιατί απλώς δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να τη χρησιμοποιήσουν! Στο Living English Studio θα διαπιστώσετε πόσο εύκολα θα σας λυθεί η γλώσσα. Το επίπεδό σας στα αγγλικά δεν είναι αυτό που έχει σημασία αλλά το ενδιαφέρον και η όρεξή σας για συνομιλία με άλλους. Ακόμη και το γεγονός ότι ποτέ δεν έχετε διδαχτεί αγγλικά με τον καθιερωμένο τρόπο δεν θα είναι εμπόδιο. Το Living English Studio προσφέρει δύο δοκιμαστικές εβδομάδες, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση.

 

EΥΡΩΓΝΩΣΗ

www.eurognosi.com, info@eurognosi.com, 800 1118888

O ευρωπαϊκός εκπαιδευτικός όμιλος ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ-EUROLAB είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός οργανισμός ευρωπαϊκών γλωσσών και πληροφορικής στην Ευρώπη. Πρώτη δύναμη στους ενήλικες, έχει σχεδιάσει ειδικά ευέλικτα προγράμματα, τα οποία οδηγούν σε αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις σε αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, και από φέτος και σε ρώσικα. Τα τμήματα είναι αυστηρά ολιγομελή και ο σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος εύκολα, και προπαντός οικονομικά, τον χρόνο και τον τρόπο διδασκαλίας. Συγκεκριμένα, η διδασκαλία μπορεί να γίνει με 3 τρόπους. Παραδοσιακά, στα κέντρα ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ με τη μέθοδο Learn με τον καθηγητή, blended, με διαδικτυακά μαθήματα και παράλληλη υποστήριξη στην τάξη από καθηγητή, και οnline, γρήγορα και αποτελεσματικά σε όσο χρόνο χρειάζεται ο σπουδαστής.

 

Βρετανικό Συμβούλιο

Πλατεία Κολωνακίου 17, 210 3692333, Τσιμισκή 43, Θεσσαλονίκη, customerservices@britishcouncil. gr, www.britishcouncil.org/greece

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βρετανικού Συμβουλίου απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, που επιθυμούν να μάθουν ή να διδάξουν την αγγλική γλώσσα, να συμμετάσχουν σε εξετάσεις και να σπουδάσουν στη Βρετανία. Με παραρτήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρέχει εκπαιδευτικές ευκαιρίες, δημιουργικές ιδέες και προωθεί τις πολιτισμικές σχέσεις.

 

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Μασσαλίας 22, 210 3680900, Φράγκων 14, Θεσσαλονίκη, 2310 557600, hau@hau.gr, www.hau.gr

Υπολογίζεται ότι 2.700.000 άνθρωποι σε 75 χώρες έχουν επωφεληθεί από τις υπηρεσίες της έως σήμερα. Η Ελληνοαμερικανική Ένωση αποτελεί ένα από τα πλέον διακεκριμένα και σύγχρονα κέντρα για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, προσφέροντας μαθήματα Αγγλικής, Νέας Ελληνικής, Μεθοδολογίας Γλωσσικής Διδασκαλίας, Μετάφρασης & Διερμηνείας.

 

Γαλλικό Ινστιτούτο

Σίνα 31, Αθήνα, 210 3398600, www.ifa.gr, ifa@ifa.gr

Το Γαλλικό Ινστιτούτο προωθεί τις διαπολιτισμικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ, σε συνεργασία με γαλλικά πανεπιστήμια, προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα πανεπιστημιακού επιπέδου, γενικά μαθήματα για την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας σε εφήβους και ενήλικες, μαθήματα νέων ελληνικών για αλλοδαπούς, σπουδές στη μετάφραση και ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

 

Γνώση (ρωσικά και κινεζικά)

Λ. Κηφισίας 24, Αμπελόκηποι, 210 5223161, www.znanie.gr, info@znanie.gr

Ένα διαπολιτισμικό εκπαιδευτικό κέντρο για τη εκμάθηση της ρωσικής και κινεζικής γλώσσας, με την επίσημη αναγνώριση της Ρωσικής Πρεσβείας. Προσφέρει δωρεάν πρακτική εξάσκηση με τη βοήθεια multimedia προγραμμάτων και αναλυτική πληροφόρηση για τα ΑΕΙ της Ρωσίας.

 

EL MUNDO

Ξένες Γλώσσες

Λεωφόρος Συγγρού 9 (μετρό Ακρόπολη), 210 9246901, www.elmundo.gr

Το κέντρο ισπανικής και πορτογαλικής γλώσσας El Mundo φέρνει την ισπανική και λατινοαμερικάνικη κουλτούρα στην καρδιά της Αθήνας. Πέρα από μαθήματα στα καταλανικά, τα βασκικά και τα γαλικιανά, διοργανώνει σεμινάρια, διαγωνισμούς γαστρονομίας και φωτογραφίας, παραδοσιακές γιορτές αλλά και προβολές ισπανόφωνων ταινιών.

 

ΙΝΣΤΙΤΟYΤΟ ΠΟYΣΚΙΝ (PUSHKIN)

Φειδίου 18, Αθήνα, 210 3302051, 210 3824741, info@pushkin.gr, www.pushkin.gr

Το Ινστιτούτο Πούσκιν Αθηνών, με 64 χρόνια πείρα στη διδασκαλία των ρωσικών στην Ελλάδα, είναι αποκλειστικός εκπρόσωπος του Κρατικού Ινστιτούτου Ρωσικής Γλώσσας «Α.Σ. Πούσκιν», ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Ρωσίας. Προσφέρει εκμάθηση της Ρωσικής σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά, καθώς και πιστοποιημένα πτυχία, αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ. Οι σπουδαστές του έχουν πρόσβαση στη σημαντικότερη ρωσική βιβλιοθήκη στην Ελλάδα, που διαθέτει 18.000 τόμους.

 

Ινστιτούτο Θερβάντες

Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, 210 3634117, secate@cervantes.es, atenas.cervantes.es

Με περισσότερους από 80.000 σπουδαστές, είναι ο μεγαλύτερος διεθνής φορέας που ασχολείται με τη διδασκαλία της ισπανικής γλώσσας. Προσφέρει μαθήματα στην ισπανική λογοτεχνία, σεμινάρια σχετικά με θέματα λογοτεχνίας, γλωσσολογίας, τέχνης, κινηματογράφου κ.ά. Επίσης, διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις σχετικά με το θέατρο, τον χορό, τη μουσική, την τέχνη, την αρχιτεκτονική και τη γαστρονομία.

 

Goethe -Institut Athen

Ομήρου 14-16, Αθήνα, 210 3661038, deutsch@ athen.goethe.org, www.goethe.de/athen/ mathimatagermanikon, www.goethe.de/ athen

Στην καρδιά της Αθήνας υπάρχει μια εστία γνώσης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, που σφραγίζει με τον πιο δημιουργικό τρόπο την εμπιστοσύνη των δύο λαών, της Ελλάδας και της Γερμανίας. Ιδρύθηκε το 1952 και φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια από την ίδρυσή του στην Ελλάδα. Τα τμήματά του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προσφορών για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας σε όλα τα επίπεδα και για όλες τις ηλικίες. Εκτός από τα κανονικά και τα εντατικά τμήματα, στον χώρο του προσφέρονται και ειδικά τμήματα, όπως αυτά της ιατρικής και νομικής ορολογίας ή της λογοτεχνικής μετάφρασης. Σε μια προσπάθεια να φέρει το ελληνικό κοινό σε επαφή με τον γερμανικό πολιτισμό, το Goethe-Institut Athen διοργανώνει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και διάφορες παραγωγές θεάτρου και χορού.

 

Real Center of English

Ε. Γιαβάση 9, Αγ. Παρασκευή, 210 6007109, Μεσσηνίας 37, Άνω Χαλάνδρι, 210 6850079, λεωφ. Πεντέλης 47, Βριλήσσια, 210 6138390, λεωφ. Μαραθώνος 109, Γέρακας, 210 6617073, λεωφ. Δημοκρατίας 73, Μελίσσια, 210 8100084, 28ης Οκτωβρίου 11, Ν. Πεντέλη, 210 8037723, realenglish@otenet.gr, www.realenglish.gr

Ένας νέος και δυναμικά αναπτυσσόμενος όμιλος κέντρων εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας. Τα τμήματα έχουν κατά μέσο όρο 5 μαθητές και διδάσκονται από πτυχιούχους ελληνικών ή ξένων πανεπιστημίων, με σύγχρονες μεθόδους.

 

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) 47, Αθήνα, 210 5242646, 210 5242674, segreteria.iicatene@esteri.it

Πρόκειται για το Μορφωτικό Γραφείο της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Αναπτύσσει διδακτική δραστηριότητα, διοργανώνοντας επιμορφωτικά σεμινάρια, εξετάσεις για την πιστοποίηση της γνώσης της ιταλικής γλώσσας, τμήματα ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας για ενήλικες και νέους, ενώ παράλληλα επιμελείται και διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις (εκθέσεις, συναυλίες, παραστάσεις, συνέδρια) και παρέχει πληροφορίες για υποτροφίες και σπουδές στην Ιταλία.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

 

Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

http://elearn.elke.uoa.gr, elearn-secretariat@elke.uoa.gr, 210 3689354, 210 3689138

150 προγράμματα προπτυχιακής και μεταπτυχιακής επιμόρφωσης σε 20 εκπαιδευτικές κατευθύνσεις περιλαμβάνονται στον νέο κύκλο διδασκαλίας εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου από το πρωτοποριακό e-learning του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικιακής ομάδας.

 

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Ζωγράφου, 210 7721000, www.ntua.gr

Tο πιο παλιό και πιο φημισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας στον τομέα της τεχνολογίας. Έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην επιστημονική, τεχνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας από την ίδρυσή του, το 1836. Στο ΕΜΠ λειτουργούν οι σχολές: Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Αγρονόμων &Τοπογράφων Μηχανικών, Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών.

 

ΔΕΛΤΑ

Ιουλιανού 26, Αθήνα, 210 8225983, Ερμού 45 (πλατεία Αριστοτέλους), Θεσσαλονίκη, 2310 226318, www.delta-iek. gr / www.iekdeltajobs.gr / www.iekdeltaradio.gr /

IEKDELTA OFFICIAL FACEBOOK PAGE

Πιο ανανεωμένο από ποτέ, με καινούργιες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, το ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ μπαίνει στην 5η δεκαετία λειτουργίας του, προσφέροντας στους νέους τη δυνατότητα να σπουδάσουν τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα στην αγορά εργασίας: Μηχανολογία, Ηλεκτρολογία, Ηλεκτρονικά, Πληροφορική, Οικονομία & Διοίκηση, Επαγγέλματα Μόδας & Ομορφιάς, Μουσική Τεχνολογία, Εφαρμοσμένες Τέχνες, Τομέας Κατασκευών, Τουριστικά Επαγγέλματα, Επαγγέλματα Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών, ΜΜΕ και Εκπαιδευτές Οδηγών. Μετά από διετή φοίτηση κι εξετάσεις πιστοποίησης εξασφαλίζει επαγγελματικά δικαιώματα, ανάλογα με την ειδικότητα, και αποτελεί προσόν για πρόσληψη σε θέσεις του δημόσιου τομέα.

 

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Μ. Καραόλη & Α. Δημητρίου 80, Πειραιάς, 210 4142000, www.unipi.gr

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1938. Πλέον, διαθέτει τμήματα Οικονομικών Επιστημών, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακών Σπουδών, Πληροφορικής, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Στατιστικών και Ασφαλιστικών Σπουδών κ.ά. Παράλληλα, προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα.

 

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πατησίων 76, Αθήνα, 210 8203911, webmaster@aueb.gr, www.aueb.gr

Το τρίτο, κατά σειρά αρχαιότητας, Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και το πρώτο στον χώρο των Οικονομικών Επιστημών και της Διοίκησης των Επιχειρήσεων. Διαθέτει Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, Πληροφορικής & Στατιστικής. Παράλληλα, παρέχει τη δυνατότητα μεταπτυχιακού και διδακτορικού.

 

Πανεπιστήμιο Κύπρου

Κτίριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», 1678 Λευκωσία, Κύπρος, (+357) 22894000, info@ucy.ac.cy

Με αναλογία υποψηφίων-εισαγομένων 10 προς 1, αποτελεί την κορυφαία βαθμίδα παιδείας στην Κύπρο. Στο πανεπιστήμιο λειτουργούν 7 σχολές, 21 τμήματα και 7 ερευνητικές μονάδες.

 

University of Nicosia

Λ. Μακεδονίτισσας 46, Λευκωσία, Κύπρος, (+357) 22841528, Γραφείο Ελλάδος: 801 10 00709, www.unicgreece.gr

Μέσω των τεσσάρων σχολών του, Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών Σπουδών και Νομικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Επιστημών και Επιστημών Υγείας, προσφέρει μια ποικιλία από ακαδημαϊκά προγράμματα μελέτης.