Είναι λίγες οι φορές που στην Αθήνα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη συναυλία ενός καλλιτέχνη που την ίδια στιγμή ο δίσκος του φιγουράρει στις πρώτες θέσεις με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς. Ο κύριος απ’ το Τέξας με την πλούσια γενειάδα ήρθε καλεσμένος του mixtape.gr, για δεύτερη φορά στην Αθήνα μετά από 6 χρόνια (όταν είχε παίξει στο Μικρό Μουσικό Θέατρο).

Ο Pearson κατάφερε να συλλάβει ακριβώς την ατμόσφαιρα του δίσκου και στο λάιβ. Απ’ το «Sweetheart, I ain’t your Christ» (που άνοιξε τη συναυλία) μέχρι το «Country Dumb», οι παρατεταμένες σιωπές του σ’ έκαναν να πιστεύεις ότι επινοούσε τα επόμενα λόγια του τραγουδιού εκείνη την στιγμή, ενώ ταυτόχρονα έμοιαζε χαμένος σε μια άβυσσο, η οποία τραβούσε και το καθηλωμένο κοινό που έστεκε μπροστά του αμίλητο.

Ο τρόπος που χειρίζεται την ακουστική κιθάρα με μόνο ένα reverb εφέ, καταφέρνοντας να γεμίζει με μελωδίες όλη την αίθουσα, είναι μοναδικός, κυρίως στο κομμάτι «Woman when I raised hell».

Στο τέλος κάθε τραγουδιού προσπαθούσε να συνομιλήσει με το κοινό, λέγοντας κάποια ανέκδοτα, με πιο πετυχημένο το «What’s the worst thing to hear when you give Willie Nelson a blowjob? - I ‘m not Willie Nelson». To σχετικά μικρο encore περιείχε μια διασκευή του «Rivers of Babylon», που μπορεί να είναι γνωστό από τους Βoney M, αλλά στην πραγματικότητα η πρώτη εκτέλεση ανήκει στους Τζαμαϊκανούς Melodians, ενώ οι στίχοι είναι βασισμένοι σε ψαλμωδία απ’ τη Βίβλο. Και το συνδύασε με το «Thou art loosed», το εναρκτήριο κομμάτι του δίσκου με τον στίχο «Ι ‘m off to save the world», με τη φωνή του ν’ ακούγεται σαν μεθυσμένου αγγέλου.

 

Ανδρέας Μητρέλης