Τα beach parties δεν τα συνιστά η Ασφάλεια, αλλά τα επιβάλλει η κρίση. Τα προηγούμενα χρόνια με προσκαλούσαν συχνά σε κάποια παραλία της Αττικής, όπου κάποια δημιουργική ομάδα της νύχτας καλούσε τους φίλους της, έφερνε ο καθένας τα ποτά του και κάθονταν μέχρι το πρωί. Την άλλη μέρα μού έλεγαν:

«Έχασες, ρε, που δεν ήρθες. Και ήταν όλοι εκεί κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.». Εξάλλου, τα ίδια παιδιά που παίζουν μουσική τα βράδια στα στέκια του ιστορικού τριγώνου μαζεύουν τα κουβαδάκια τους και πάνε στις παραλίες. Έτσι, μουσικά δεν βρίσκεις ακρότητες (δεν είναι Οινόφυτα), αλλά ούτε και τα χιτάκια από τα κλαμπ της παραλιακής.

Δεν είναι μόνο η κρίση που έχει σπρώξει τον κόσμο στις παραλίες, να μπλέκεται στην άμμο, στο βότσαλο και στις μισοκαπνισμένες γόπες. Η αλήθεια είναι, όπως θα δείτε και παρακάτω, ότι το beach party με όλα τα comfort δεν είναι και τόσο φτηνή ιδέα. Η τάση που έχει δημιουργηθεί και στέλνει τον λαό στις ελεύθερες παραλίες τα βράδια να ξεσαλώσει είναι αυτή που διακηρύσσει πως ο δημόσιος χώρος μάς ανήκει κι επιτέλους πρέπει να τον καταλάβουμε και πάλι. Αρκεί να τον σεβόμαστε.

Κατά τ’ άλλα, χρειάζεται ν’ αδειάσουν πολλές τσέπες για να καλυφθούν έξοδα και να μη μετατραπούν τα beach parties στη νέα οικονομική καταστροφή της γενιάς των 500 ευρώ. Για να γίνουν όλα σωστά, χρειάζονται γεννήτρια, ηχητικό σύστημα, ψυγεία από φελιζόλ, πλαστικές σακούλες, ποτά και τα παρελκόμενά τους.

Όσον αφορά τον ήχο, υπάρχουν μαγαζιά που νοικιάζουν όλο το πακέτο (γεννήτρια, ενισχυτές, μείκτες, ηχεία) κι οι τιμές ξεκινούν από τα 300 ευρώ και καταλήγουν στα 600. Συστήνω να προτιμήσετε τα φτηνότερα, λόγω των ειδικών συνθηκών. Αν υπάρχει ήδη το σύστημα, τότε κανένα πρόβλημα, γιατί το μόνο που λείπει είναι η γεννήτρια (€150-300). Τα υπόλοιπα, στο σούπερ μάρκετ.

Οι τοποθεσίες επιλέγονται ανάλογα με το πόσο ερημικές αλλά και ταυτόχρονα εύκολες είναι στην πρόσβαση. Καντίνες κι εξοχικές κατοικίες δεν βοηθάνε. Οπότε, μην περιμένετε να γίνουν πάρτι σε καμία οργανωμένη παραλία. Λεγρενά, Αγία Μαρίνα, Κακιά Θάλασσα και Μαραθώνας είναι οι συνήθεις τοποθεσίες. Ήσυχα, κοντά και αγαπημένα.