12/10 - Περίπατος στην Αθήνα της κατοχής

Με αφορμή τον εορτασμό 69 χρόνων από την αποχώρηση των γερμανικών κατοχικών στρατευμάτων από την Αθήνα και την απελευθέρωση της πόλης διοργανώθηκε περίπατος στο κέντρο της πόλης για να γνωρίσουμε την Αθήνα της Κατοχής μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων της.

 

10/10 - Δημιουργία δύο νέων pocket parks στον Κολωνό

Η ομάδα Green των Atenistas δημιούργησε σε μία μέρα δύο νέα μικρά πάρκα «τσέπης» στην οδό Δράμας στον Κολωνό, εμπνευσμένα από τον Σοφοκλή που γεννήθηκε κι έζησε στην περιοχή.

 

14/9 - Συγκέντρωση σχολικών ειδών

Οι Atenistas συγκέντρωσαν καινούργια σχολικά είδη (τσάντες, κασετίνες, τετράδια, γραφική ύλη κ.λπ.) και τα δώρισαν σε μαθητές του 1ου Ειδικού Σχολείου Αγ. Δημητρίου, στην Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας», στο Σωματείο Ελληνίδων Καλλιθέας, σε μαθητές του Δήμου Αχαρνών και της περιοχής του Μεταξουργείου.

 

08/06 - Στενάκι στο Φιξ

Το Σάββατο 08/06 η ομάδα Creativa των Atenistas ζωντάνεψε έναν ξεχασμένο μικρό πεζόδρομο, την οδό Δηλιάδος, στο ύψος του μετρό Συγγρού-Φιξ. Χρησιμοποιήθηκαν 850 μ. χρωματιστά κορδόνια, 100 θηλιές, σκάλες, μπογιές, πινέλα και 35 άτομα.

 

19/05 - Open walk1: Περίπατος σε άγνωστες βιοτεχνίες / καταστήματα της πόλης

Το μεσημέρι της Κυριακής 19 Μαΐου διοργανώθηκε το πρώτο Open Walk Athens. Τυπώθηκαν 1.000 χάρτες με καταστήματα και βιοτεχνίες που στεγάζουν σπάνια επαγγέλματα σε λιγότερο γνωστές γωνιές της πόλης. Οι χάρτες διανεμήθηκαν σε 17 σημεία και ο καθένας ακολουθούσε τη διαδρομή που ήθελε. Στο τέλος της συγκεντρώθηκαν όλοι στη Στοά Σοφοκλέους 5, όπου έγινε ένα μικρό πάρτι.

 

12/06 - Νύχτα Καβάφη

Η ομάδα Culture, με αφορμή το Έτος Καβάφη, κάλεσε το κοινό της την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο Αίθριο του Μεγάρου Μελά. Στην εκδήλωση προβλήθηκαν στιγμές από τη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή και παρουσιάστηκαν έργα του από γνωστούς ηθοποιούς με τη συνοδεία πιάνου.

 

15-21/4 - Έκθεση φωτογραφίας «Άνθρωποι στην πόλη»

Οι Atenistas διοργάνωσαν τον δεύτερο φωτογραφικό διαγωνισμό τους, προσκαλώντας τον καθένα να απαθανατίσει γωνιές της πόλης μαζί με το στοιχείο της ανθρώπινης παρουσίας. Στη συνέχεια επιλέχθηκαν οι 80 καλύτερες φωτογραφίες και παρουσιάστηκαν στον χώρο του μετρό του Συντάγματος.

 

28/04 - «Η Κυψέλη αφηγείται την ιστορία της»

Την Κυριακή 28 Απριλίου οι Atenistas έδωσαν ραντεβού Πατησίων & Αγ. Μελετίου, απ' όπου ξεκίνησαν έναν περίπατο γνωριμίας με την Κυψέλη, τη γειτονιά στην οποία έζησαν και δημιούργησαν από τον Οδυσσέα Ελύτη και τον Νίκο Γκάτσο μέχρι τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Κιουταχή Πασά. Στο τέλος διοργανώθηκε συζήτηση με την Κική Δημουλά και τον Μένη Κουμανταρέα

 

14/04 - Ανταλλαγή ρούχων

Την Κυριακή 14 Απριλίου διοργανώθηκε από την ομάδα Plus ένα cloth swap party στο Βρυσάκι. Είχες την ευκαιρία να αποκτήσεις μια καινούργια γκαρνταρόμπα, καταρχάς ανταλλάσσοντας παλιά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που είχες σε καλή κατάσταση και μεταποιώντας άλλα, σύμφωνα με τις οδηγίες ειδικών!

 

18/04 - Χρώματα των ηπείρων για το 41ο Γυμνάσιο Κυψέλης

Το 41ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών ζήτησε από τους Atenistas μια συλλογική αισθητική και δημιουργική επέμβαση. Με τη βοήθεια μαθητών και καθηγητών το προαύλιο μεταμορφώθηκε με χρώματα και εικόνες απ' όλο τον κόσμο και όλους τους πολιτισμούς.