Πώς θα χαρακτήριζες τις τρεις δεκαετίες των Βαρδινογιάννηδων στον Παναθηναϊκό;

Ο τίτλος του βιβλίου αυτής της ιστορίας θα ήταν «Ο καπετάνιος και ο γιος του βασιλιά», για να γίνεται κατανοητό ότι η περίοδος των Βαρδινογιάννηδων στον Παναθηναϊκό χωρίζεται σε δύο εντελώς διαφορετικές εποχές.

Αυτοί ευθύνονταν για όλα ή απλώς ήταν τα εύκολα θύματα;

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης δοξαζόταν όποτε ο Παναθηναϊκός κατακτούσε τίτλους ή πετύχαινε ευρωπαϊκές διακρίσεις. Άρχισε να δέχεται επιθέσεις μόνο μετά την επιλογή του να κυνηγήσει τους οργανωμένους/φανατικούς οπαδούς. Σοβαρός έλεγχος απ’ τα media της εποχής του δεν του ασκήθηκε ποτέ. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είχε, εξαρχής, έναν μοναδικό τρόπο ν’ απογοητεύει τους νεότερους οπαδούς του Παναθηναϊκού, τους πιτσιρικάδες. Είχε πολύ καλές προθέσεις, ιδέες και αντιλήψεις για το ποδόσφαιρο, αλλά δεν είχε ποτέ γνώση του αντικειμένου κι έτσι τον πήραν στον λαιμό τους οι αυλικοί του.

 

Τι δέχεσαι και τι όχι από τη συνέντευξη Τύπου του Τζίγκερ;

Δέχομαι ότι θέλει, υπό προϋποθέσεις, ν’ αποχωρήσει απ’ τον Παναθηναϊκό, ο ίδιος και η οικογένειά του. Δεν δέχομαι ότι έχει αποχωρήσει, διότι δεν έχει αποχωρήσει. Πρόκειται για μια virtual απεμπλοκή απ’ τον Παναθηναϊκό.

 

Στην παρούσα συγκυρία, και όπως είναι το ελληνικό πρωτάθλημα (στημένα κ.λπ.), υπάρχει, πιστεύεις, περίπτωση να επενδύσει κανείς σε μια μεγάλη ελληνική ομάδα;

Η κρίση γεννά κροίσους. Είναι, ιστορικά, τεράστια ευκαιρία η παράδοση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και δεν υπάρχει προηγούμενη στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αν υπήρχε e-bay αγοραπωλησίας ποδοσφαιρικών ομάδων, ο Παναθηναϊκός θα είχε ήδη βρει αγοραστή. Θα βρεθεί όμως επενδυτής ή «επενδυτής».

 

Πόσο θ’ αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά από αυτή την αποχώρηση;

Δίχως Κόκκαλη και Βαρδινογιάννη θα δημιουργηθεί μια άλλη, νέα έκδοση ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αν δεν βρεθεί σημαντικός παράγοντας της ελληνικής αγοράς για να πάρει τον Παναθηναϊκό, η ιστορία του ποδοσφαίρου θ’ αλλάξει, διότι η μπάλα θα μείνει για πρώτη φορά με μόνο έναν ισχυρό παίκτη στο γήπεδο.