Από τις εφημερίδες του Λος Άντζελες και τα μπλογκ του Μπέβερλι Χιλς μέχρι τα περιοδικά του Μπόλιγουντ, το κεντρικό θέμα στις στήλες υγείας και ομορφιάς αυτόν το μήνα είναι τα μαλλιά.

Σ' ένα από αυτά η Σίντι Κρόφορντ εξηγεί λεπτομερώς πώς κρατάει τη νιότη της, διατηρώντας λαμπερή και υγιή την κόμη της, ενώ πολλοί από τους σχεδιαστές στα Fashion Weeks επιμένουν και πάλι στην πλουσια χαίτη τύπου '70s και χιλιάδες γυναίκες ανά τον κόσμο μαδούν τις τρίχες τους, ως αποτέλεσμα της μοντέρνας και νευρωτικής ζωής.

Τα μαλλιά σήμερα, εξηγούν οι επιστήμονες, δεν καταστρέφονται μόνο με του κλασικούς τρόπους. Εκτός απο τις τροφές, τις ορμόνες και τα ανεξέλεγκτα χημικά προϊόντα που μπορούν (με μία και μόνο χρήση) να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στην τρίχα, στην καταστροφή συμβάλλουν σημαντικά και οι ηλεκτρικές και ηλετρονικές συσκευές.

Δεν ξέρουμε αν ανάμεσά τους συγκαταλέγεται και το κινητό τηλέφωνο ή η οθόνη του υπολογιστή, αλλά μπορούμε μετά βεβαιότητας να πούμε ότι το πιστολάκι είναι, εκτός από καρκινογόνο, και υπεύθυνο για αρκετά περιστατικά βαρυκοΐας. Σκεφτείτε ότι το πιστολάκι παράγει σε λειτουργία 100 ντεσιμπέλ, τη στιγμή που ένα λίαρ τζετ, κατά την ώρα της απογείωσης, παράγει μόνο 120! Ξέρουμε, μάλιστα, ότι παιδιά και έφηβοι για πρώτη φορά στην ιστορία πάσχουν απο χρόνια βαρυκοΐα επειδή το πιστολάκι έχει καταστέψει τα τριχοειδή αγγεία που βρίσκονται μέσα στ' αυτιά. Ξέρουμε, επίσης, ότι το μικρό κι αθωό μας λάπτοπ καίει π.χ. τα πόδια και προκαλεί ίδιες βλάβες με αυτές του καρκίνου του δέρματος, αν ακουμπάει καθημερινά στα γυμνά μας πόδια. Ελβετοί ερευνητές με εγκυρότατο άρθρο στην επιθεώρηση «Pediatrics» (τεύχος Οκτωβρίου) προειδοποιούν για το σύνδρομο της «τοστιέρας» που προκαλεί η επαναλαμβανόμενη καθημερινά χρήση του λάπτοπ και επισημαίνουν ότι μπορεί να οδηγήσει στην πιο επιθετική μορφή δερματικού καρκίνου. Όπως και να 'χει, ας εκμεταλλευτούμε το φετινό φθινόπωρο, ας αφήσουμε το πιστολάκι και άλλες επιβλαβείς συσκευές στην άκρη κι ας εφοδιμαστούμε με αμπούλες, μάσκες και λοιπές υγιεινές θεραπείες, ώστε να έχουμε τρίχες που θα σφύζουν από υγεία.