Το όνομα του Assman φιγουράριζε πρώτο-πρώτο στις γνωστές λίστες που έφτιαχναν πάντα όταν συναντιούνταν για καφέ οι μπάκουρες κολλητοί του. Λίστες όπως «Τι να μην κάνεις μέχρι τα σαράντα». («Να παντρευτείς κάποια σαν τη γυναίκα του Assman»). Εκείνος, βέβαια, υπερασπίστηκε τη γυναίκα του στους φίλους του, είπε πως η Κάτια είναι μαγεμένη. Ήταν η μόνη λογική εξήγηση για την επιδειξιομανία της. Όπου έβρισκε ευκαιρία η Κάτια τσιτσιδωνόταν χωρίς δεύτερη σκέψη. Το χειρότερο ήταν ότι τα Σαββατοκύριακα στα swinger club, το άλλοτε αγαπημένο ξεφάντωμα του ζευγαριού μετατράπηκε σε εφιάλτη. Τα υγιή ζευγάρια που ήθελαν να κάνουν σεξ με άλλους άρχισαν να τους κάνουν πέρα, εφόσον η Κάτια έκανε μόνο bukkake, χαϊδευόταν κι ήθελε οι άλλοι απλά να την κοιτάνε. Και μάζευε πλέον γύρω της μόνο τους ΓΜΨ. (ΓΜΨ: Γκόμενοι με Ψυχολογικά).

Φυσικά έκανε σεξ τις καθημερινές με τον άντρα της, αλλά κι αυτό ξενέρωμα έγινε, εφόσον τη στιγμή του οργασμού η Κάτια πια φώναζε το δικό της όνομα. Ο Assman ένιωθε το Εγώ του να συνθλίβεται. Προσπαθώντας να βρει τον εαυτό του, καθόταν τα βράδια κι έγραφε σε ένα τετράδιο με τον τίτλο «Core Values» στο εξώφυλλο τις κεντρικές του αξίες. Πολλές έβγαιναν, κι άλλες, όπως «σεξ», «συντροφικότητα», «αποδοχή» άλλαζαν διαρκώς θέση στη λίστα. Τελικά, κατάλαβε ότι στην πρώτη θέση των κεντρικών αξιών του παρέμεναν πάντα τα δυο του παιδιά. Η Κάτια όχι μόνο δεν ήταν προτεραιότητα πια, αλλά έβγαινε διαρκώς έξω από το σύστημα αξιών του ως κακή επιρροή. Έτσι αποφάσισε να της μιλήσει στα σοβαρά να μαζευτεί. «Σε παρακαλώ μη με κρίνεις και μη με πιέζεις» απάντησε εκείνη, «γιατί υπάρχουν πράγματα που δεν στα έχω πει. Έχω περάσει δύσκολα στη ζωή μου, έχω περάσει από το Έψιλον και το Ύψιλον». Ο Assman τη ρώτησε τι κάθεται και του αραδιάζει την αλφάβητο, αλλά η Κάτια του είπε ότι το «Ε» είναι επιληψία και το «Υ» είναι υστερία. «Και μου τα λες τόσα χρόνια μετά τον γάμο;» φρίκαρε ο Assman που συνειδητοποίησε ότι είχε διαλέξει για μάνα τον παιδιών του μια ψυχάκια.

«Κάτια» συνέχισε την κουβέντα την επόμενη μέρα ο Assman και μετά από ώριμη σκέψη, «θέλω να χωρίσουμε γιατί νιώθω κι εγώ το Έψιλον και το Ύψιλον να με κυριεύουν». Η Κάτια τον ρώτησε γιατί δεν μιλάει καθαρά παρά κάθεται και της αραδιάζει την αλφάβητο. Προσπάθησαν να τα αναλύσουν όσο γίνεται πιο ήρεμα, όλα, από το πού οφείλεται η επιδειξιομανία της μέχρι το αν το σεξ τους δεν ήταν και τόσο καλό από μόνο του, και γι' αυτό το ζευγάρι χρειαζόταν τα swinging. Η Κάτια απ' την πλευρά της απέδωσε την επιδειξιομανία της στο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Θύμισε στον Assman την περίοδο που το σύνδρομο ξεσπούσε σε υστερίες, εμμονές και παράνοιες. Την περίοδο που εκείνος έλεγε στους μπάκουρες φίλους του «Τι διαφορά έχει μια γυναίκα σε προεμμηνορροϊκό σύνδρομο κι ένας τρομοκράτης; Με τον δεύτερο μπορείς να διαπραγματευτείς». Και οι μπάκουρες φίλοι του το σημείωναν στις λίστες «Τι δεν πρέπει να κάνεις μέχρι τα σαράντα». (Να απαντήσεις με αγένεια σε κάποια από τις εκατόν πενήντα μία κλίσεις μιας γυναίκας που περιμένει την περίοδό της). Ε, συνέχισε η Κάτια, από τότε που άρχισε το bukkake, για κάποιον λόγο δεν περνούσε τις γνωστές υστερίες πριν την περίοδό της, οι ορμόνες της εκτονώνονταν έτσι, καθότι όλοι γνωρίζουμε ότι η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι ναρκισσιστική. «Μα είναι δυνατόν να φωνάζεις και το όνομά σου την ώρα του σεξ;» ρωτούσε ο Assman. «Φυσικά, οι περισσότερες γυναίκες εμάς σκεφτόμαστε για να τελειώσουμε» του έλεγε η Κάτια. «Υπάρχουν γυναίκες εκεί έξω δοτικές, που σκέφτονται και τον σύντροφό τους» έλεγε ο Assman. Τελικά την παράτησε. Μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα, πηγαινοέφερνε αυτός τα παιδιά στο σχολείο, μιλούσαν στο τηλέφωνο μόνο για ό,τι αφορούσε τα οικονομικά και τα παιδιά, κι άρχισε να βγαίνει με μια σερβιτόρα που τον είχε άρχοντα. Η Κάτια πέρασε τότε κι απ' το Κάπα (κατάθλιψη). «Μπορείς να τον έχεις πίσω» της έλεγε η κολλητή της. «Πώς;» ρώτησε η Κάτια. «Πέσε χαμηλά. Εγώ για να έχω πίσω τον πρώην μου τον Αλέξη, φόρεσα μπικίνι, σταμάτησα το αμάξι του στον δρόμο κολλώντας τη μούρη μου και το στήθος μου στο παρμπρίζ κι έγλειφα τα τζάμια με νόημα».


(συνεχίζεται)