Ο Δον Κιχώτης ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα πριν τρία χρόνια. Κι εκείνη τον ερωτεύτηκε τρελά κι άλλη μια σχέση πάθους άρχισε να ξετυλίγεται στην πολύπαθη αυτή πόλη. Θυμήθηκα την ιστορία του πρόσφατα που εξηγούσα σε αναγνώστες γιατί πιστεύω ότι έβαλαν οι ίδιοι τρικλοποδιές στις σχέσεις τους. Ο Δον Κιχώτης, λοιπόν, νιώθει δυνατά, ρομαντικά και παρορμητικά τον έρωτα, αλλά μετά έρχονται οι φοβίες. Χμμμ, εκείνη μιλά στο τηλέφωνο με τον προπροπρώην της επειδή έκανε εγχείρηση η γυναίκα του, καλά, καταλάβαμε... Χμμμ, τρεις πρώην και πόσες οι προπροξεπέτες; Χμμμ, αφού πήδηξε τον μισό πλανήτη η τύπισσα, ψάχνει ένα κορόιδο να παντρευτεί, γι' αυτό είναι τόσο τέλεια μαζί μου. Όλες οι τραγωδίες σε αυτήν τη σχέση διαδραματίζονται στο μυαλό του Δον Κιχώτη. Γαμώτο, την πρώην μου μπορεί να μην την ήθελα, αλλά δεν μου έβγαζε ανασφάλειες, μήπως να γυρίσω; Μήπως να μείνω μόνος μου να σκεφτώ; Να μη μου απασχολεί η τύπισσα το μυαλό μου απ' το πρωί μέχρι το βράδυ; Τότε αρχίζει να μη σηκώνει τα τηλέφωνα. Να αφήνει επιδεικτικά την αγαπημένη του μόνη της για να βγει με τους φίλους του να φλερτάρει. Να κοιμάται με άλλες. Και να είναι σίγουρος ότι όλα αυτά τα κάνει κι εκείνη. «Να προλάβω έστω να τη χωρίσω πρώτος» λέει, προσπαθώντας να βάλει ένα τέλος σε αυτό το βάσανο. Η άλλη, που δεν ξέρει τίποτα για όλα αυτά που έχουν παιχτεί, κι είναι τρελά ερωτευμένη μαζί του, δέχεται στην καρδιά της τη ματαίωση του έρωτα. Πάνω στο πρώτο πάθος μάλιστα, χωρίς να γίνει κανένας κύκλος. Στοιχειώνει αυτό. Γι' αυτό ο Δον Κιχώτης έκτοτε τρώει χοντρό κόλλημα. Κάνει τον ματαιωμένο έρωτά του παιχνίδι δύναμης. Κι η άλλη μπαίνει να παίξει, λόγω πληγωμένου εγωισμού. Αρχικά αναρτά αμφιλεγόμενα μηνύματα εκείνος στο προφίλ του στο Facebook. Δεν μιλάνε πια, μισιούνται, αλλά κάνουν like ο ένας στον άλλον σε όσα τραγούδια λένε κάτι, κάπου στους στίχους υπάρχει το κρυμμένο μήνυμα για τον άλλον. Άλλες φορές, ο Δον Κιχώτης αναρτά στο wall ένα άσχετο κομμάτι για ξεκάρφωμα που όμως στην ίδια σελίδα στο YouTube υπάρχει ένα άλλο τραγούδι όπου βρίσκεται το κρυμμένο μήνυμα. Εκείνη ψάχνει, βρίσκει το κρυμμένο μήνυμα, το αναρτά, «θα σου πηδήξω εγώ το μυαλό» σκέφτεται. Τα ξαναφτιάχνουν, τα ξαναχαλάνε. Πηγαίνουν πόντο-πόντο οι δυο αντίπαλοι, χτυπήματα στο φιλέ, ζήλειες κι ανταγωνισμός. Εκείνη πατάει πια πάνω στην ανασφάλειά του, εκείνος δεν αντέχει και λέει ότι τα έχει φτιάξει με άλλη που του δίνει ασφάλεια. Η ερωτευμένη κλαίει. Δεν απαντά ξανά στα τηλέφωνα, δεν αναρτά τίποτα στο wall, δεν ξανασχολείται μαζί του, ακολουθεί την τεχνική του αφανισμού - πονάει. Την προκαλεί για μήνες, θλιμμένος. Μελετά τις κινήσεις της, δεν μπορεί, κάποια θα δείξει ότι εκείνη ξαναμπαίνει in the game. Τίποτα.

Αν δεν έχει γίνει το εγκεφαλικό connection τώρα, ο Δον Κιχώτης μπορεί να είναι in the game, κι εσύ να είσαι αλλού. Έχουν παίξει χίλια δυο σκηνικά μεταξύ σας, ήσουν εκεί, αλλά δεν πήρες χαμπάρι. Αυτά μου έλεγε η Ζωή στο mail. Πριν δύο χρόνια είχε γνωρίσει έναν τύπο απ' το Facebook. Επί έναν μήνα τηλεφωνιόνταν καθημερινά. Ένα βράδυ το έκλεισαν βιαστικά για να έρθει εκείνος στο σπίτι της να δουν DVD. Κάποια στιγμή όμως εκείνη είπε ότι νιώθει λίγο αμήχανα που κανόνισαν το πρώτο date στο σπίτι της κι όχι έξω. Αυτό μόνο. Η φράση πυροδότησε την τραγωδία στο μυαλό του, παιδικά τραύματα και χυλόπιτες μπερδεύτηκαν, το εξέλαβε για απόρριψη, κι έβγαλε κόντρα κι επίθεση. Εκείνη τον έδιωξε. Ήταν ένα απ' τα χειρότερα πρώτα date της ιστορίας, γι' αυτό το απώθησε η μνήμη της.

Δυο χρόνια αργότερα όμως, της έρχεται στο f/b ένα mail: «Πόρνη, σε παρακολουθώ κάθε βράδυ στα μπαράκια να ψάχνεις γκόμενο. Ο καθένας τελικά παίρνει αυτό που του αξίζει». Εκείνη σάστισε, κοίταξε καλύτερα τη φωτογραφία, μα ποιος είναι ο τύπος; Δεν της θύμιζε κάτι. Μια εβδομάδα αργότερα τής έρχεται άλλο μήνυμα: «Θέλω ανακωχή. Δεν μπορώ άλλο αυτό τον πόλεμο μεταξύ μας. Με έχει εξαντλήσει. Όλα τα έκανα για να ζηλέψεις, η άλλη απ' το κλαμπ χθες δεν με ενδιαφέρει, με σένα είμαι ακόμη ερωτευμένος, αλλά μη με εξοντώνεις». Εκείνη ξανακοίταξε τη φωτογραφία, «είναι κάποιος που πλήγωσα;» είπε, κάτι θυμήθηκε, και πέρασε όλο το υπόλοιπο βράδυ προσπαθώντας να καταλάβει τι έχει συμβεί. Αλλά αυτός είναι ο Δον Κιχώτης. Ο ρομαντικός άνθρωπος που μια ζωή πολεμά τον εαυτό του.

(συνεχίζεται)