«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου...»

«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου...» Facebook Twitter
0

«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου...» Facebook Twitter
©Nikki Farquharson

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε ότι για να είναι μια γυναίκα όμορφη, πρέπει να ξέρει να περιποιείται τον εαυτό της. Εν μέρει η παραπάνω άποψη είναι σωστή, αποτελεί όμως τη μόνη προϋπόθεση για να δείχνει και να νιώθει κάποια ελκυστική; Στην πραγματικότητα, το να περιποιείσαι το σώμα σου, το πρόσωπό σου και γενικότερα την εξωτερική σου όψη συνθέτει ένα από τα πιο πολύτιμα δώρα που μπορεί μια γυναίκα να «χαρίσει» στον εαυτό της, ποτέ όμως δεν είναι από μόνο του αρκετό για να τη μεταμορφώσει σε οπτασία! 


Αφετηρία όλων αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο μια γυναίκα αντιμετωπίζει την ύπαρξή της και κατά συνέπεια, ολόκληρη την κοινωνία.
Πιο απλά, η γυναίκα που αντιμετωπίζει το άτομό της με αγάπη, κατανόηση, σεβασμό και έχει καλλιεργήσει επιτυχώς το αίσθημα της αυτοπεποίθησης και της αυτογνωσίας, εκπέμπει προς τα έξω έναν μαγνητισμό που είναι πέρα για πέρα ελκυστικός. Οι γυναίκες που στέκονται στα πόδια τους και αγαπούν με πάθος τα ταλέντα αλλά και τις αδυναμίες τους είναι και αυτές που αποπνέουν έναν «αέρα» ευφορίας και μοναδικότητας στους γύρω τους.

Με λίγα λόγια, είναι υψίστης σημασίας για μια γυναίκα, όσο όμορφη ή απωθητική κι αν θεωρεί η ίδια ότι είναι να πιστεύει στον εαυτό της, αφού μ' αυτόν τον τρόπο «περνάει» προς τα έξω σιγουριά και βεβαιότητα. Ας μην ξεχνάμε πως δεν αρκεί ένα κουκλίστικο πρόσωπο ή ένα γυμνασμένο σώμα για να είναι κάποια αποδεκτή κι επιθυμητή. Η στερεοτυπική ομορφιά των εξωφύλλων, άλλωστε, φαντάζει πλέον κάτι ξεπερασμένο για τους περισσότερους ανθρώπους. Αυτό που παραμένει σημαντικό είναι να πιστέψει η ίδια η γυναίκα το τι αξίζει.

Όλες οι γυναίκες είναι όμορφες, η κάθε μια με το δικό της τρόπο.
Αν αυτό γίνει πιστευτό πρωτίστως απ' τους εαυτούς μας, τότε θα το πιστέψουν και οι «άλλοι».


Η ομορφιά πηγάζει πάντα από μέσα μας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ