Κατ' αρχήν ας συμφιλιωθούμε όλοι με την ιδέα ότι θέλουμε να δείχνουμε όμορφοι***

Κατ' αρχήν ας συμφιλιωθούμε όλοι με την ιδέα ότι θέλουμε να δείχνουμε όμορφοι*** Facebook Twitter
0

Κατ' αρχήν ας συμφιλιωθούμε όλοι με την ιδέα ότι θέλουμε να δείχνουμε όμορφοι*** Facebook Twitter

Κατ' αρχήν ας συμφιλιωθούμε όλοι με την ιδέα ότι θέλουμε να δείχνουμε όμορφοι, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.
Αυτή η ιδέα για την εξωτερική εμφάνιση μπορεί να πηγάζει από διάφορους παράγοντες, προσωπικούς και κοινωνικούς.
Συνήθως είναι οι κοινωνικοί παράγοντες και τα προβαλλόμενα πρότυπα, βιομηχανοποιημένης θα έλεγα, ομορφιάς που ασκούν τέτοια πίεση στην ψυχολογία και ναι έχουν επιπτώσεις.


Ξέρεις πού; Στην ψυχολογία σου, γαμώτο.


Αλλά έτσι είμαστε, αγχώδεις και εγωιστές και πάν' απ' όλα με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας και δε μας ενδιαφέρει πλέον η ψυχή, δεν θα ασχοληθείς τώρα με έναν όρο που παραπέμπει σε τρελό.


Όμως τη γυμναστική σου, τη δίαιτά σου, τις μπογιές σου στο πρόσωπο, μαλλιά, νύχια, ρούχα θα τα προσέξεις και θ' ασχοληθείς επιμελώς μαζί τους.


Ξέρεις γιατί;


Γιατί αυτά είναι που φαίνονται.

Αν απεχθάνεσαι την κριτική, σε ενοχλεί και σε ρίχνει ψυχολογικά, αν επιθυμείς να είσαι αψεγάδιαστος και τέλειος συνέχεια, ενώ κι εσύ ο ίδιος επιδίδεσαι σε συνεχή κριτική των άλλων, τότε δεν απέχεις και πολύ απ' τον ναρκισσισμό και αυτό είναι που θα δείξεις προς τα έξω.

Και μετά ήρθαν αυτά τα πανέξυπνα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...γιατί σαν καλή μπίζνα ξέρουν ακριβώς τι χρειάζεσαι.


Χρειάζεσαι λάικζ και ακόλουθους, για να ικανοποιήσεις την αυταρέσκειά σου.


Και επειδή η προσωπικότητά σου είναι έτσι ώστε να επιζητείς επιβεβαίωση απ' τους άλλους και ο εαυτός σου δεν σου φτάνει, θα ποστάρεις όλη αυτή την προσεκτικά φτιαγμένη εξωτερική εμφάνιση σε facebook, instagram, tweeter και σε ό,τι άλλο έχεις πρόσβαση.

Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις.


Ξέρεις, λοιπόν, πόσα καλά θα έχουν να πουν ή να σκεφτούν οι άλλοι για σένα, βλέποντας τον λογαριασμό σου στο instagram...ευτυχώς να λες, φαντάσου τώρα να βλέπανε τον αληθινό καθημερινό σου εαυτό. Αυτόν με τους μόνιμους μαύρους κύκλους, τον κουρασμένο, τον αγχωμένο, τον στεναχωρημένο, το θυμωμένο αλλά και το νυσταγμένο, που βαριέται, που ξεφυσάει πάνω από βιβλία, βρίζει τη σχολή του από μέσα του κι έχει να κάνει μπάνιο 3 μέρες.


Μαλάκα ντάξει, δεν παίζει να' χες φίλους.


Ευτυχώς στο instagram θα φιλτράρεις, θα κόψεις, θα κεντράρεις και θα ρετουσάρεις όσο πάει κι ακόμα παραπέρα κάθε φωτογραφία, να είναι αψεγάδιαστη ή επιμελώς ατημέλητη, όπως λένε και οι αλτέρνατιβζ.


Πάντως αυτό το φίλτρο που κάνει τη φωτογραφία να φαίνεται παλιά, δεκαετία του '50 ξέρω γω, με ξεπερνάει. Ότι τι ; Το παλιό φαίνεται καλό; π.χ. σέλφι στηντουαλέτα ή άνοιξα τυχαία ένα βιβλίο, κότσαρα και την κούπα του καφέ και βουαλά. ΡΕΤΡΟ.


Όλα ρετρό, είναι και στη μόδα.


Μόνο που ο όρος που ταιριάζει εδώ είναι κιτς.

Έχεις συμπιέσει, λόγω της προαναφερθείσας πίεσης, στο μυαλό σου ένα ομοίωμα για το τι θα έπρεπε ή θα μπορούσες να είσαι ή να φαίνεσαι. Και το ομοίωμα αυτό είναι το τέλειο ιδανικό εγώ σου.


Δε θα κρίνω τη φιλοδοξία σου να πραγματοποιήσεις αυτό το ιδανικό και να ικανοποιηθείς από τον εαυτό σου για τον εαυτό σου.


Θα κράξω τη μεγαλομανία σου να δείξεις παραέξω αυτό το ομοίωμα, που δεν έχει ακόμα πραγματική υπόσταση, αλλά με λίγο κόψιμο και ράψιμο και λήψη από την κατάλληλη γωνία μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι είναι αληθινό.

Αν είσαι μάγκας την επόμενη φορά που θα ανεβάσεις φωτογραφία δε θα την περάσεις φίλτρα.


Είσαι όμορφος όπως είσαι.


Όλοι λάμπουμε απ' το φλας αν είμαστε ιδρωμένοι και όλες όταν γελάμε μπορεί να "φτιάξουμε προγούλι". Δεν είσαι εξωγήινος.


Όταν φτιάχνεις μια ψευτιά και ζεις μέσα απ' αυτή μην περιμένεις να βρεις αληθινούς ανθρώπους να σε πάρουν στα σοβαρά και να είναι αληθινοί μαζί σου. Θα βρεις κι άλλους δήθεν και θα ρημάξετε μαζί παρέα. Γιατί το μη αληθινό, οι επιφανειακές σχέσεις φθείρουν και το ξέρεις. Σε κάνουν σκατά ή σε γεμίζουν κενά και συνεχίζεις να τα καλύπτεις με άφθονα καλλυντικά και ρούχα και άλλες επιφανειακές σχέσεις, περιμένοντας να βρεις την τύχη σου.

Η φάση του να φωτογραφίζεις το φαγητό σου ή το έξυπνο στήσιμο του πρωινού μπωλ με τα μούρα, τις φράουλες, τα βατόμουρα, τις μπανάνες τις νιφάδες βρώμης και ό,τι άλλο σκατά έχεις μπροστά σου πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Το φαγητό που έχεις μπροστά σου είναι για να το φας, όχι για να το βγάλεις φωτογραφία, όπως και τα παπούτσια σου.


Ναι έχεις ωραία παπούτσια και αυτές οι μαργαρίτες που "τυχαία" βρέθηκαν στο δρόμο σου δημιουργούν τέλεια χρωματική αντίθεση με τις κάλτσες σου και τη σκιά που δημιουργεί το δειλινό φως ή το φίλτρο.


Αυτό είναι τέχνη μαλάκα μου, όχι αστεία, θα έλεγε ένας σοβαρός κριτικός τέχνης και κυνηγός ταλέντων που θα έβλεπε τη φωτογραφία σου.

Αν απεχθάνεσαι την κριτική, σε ενοχλεί και σε ρίχνει ψυχολογικά, αν επιθυμείς να είσαι αψεγάδιαστος και τέλειος συνέχεια, ενώ κι εσύ ο ίδιος επιδίδεσαι σε συνεχή κριτική των άλλων, τότε δεν απέχεις και πολύ απ' τον ναρκισσισμό και αυτό είναι που θα δείξεις προς τα έξω.

Μάθε να είσαι αληθινός για να φαίνεσαι αληθινός, το αληθινό είναι πιο σέξυ.


Μην πνιγείς στο είδωλό σου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ