Yπάρχουν οι στιγμές που καλείσαι να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα τόσο προκλητικό δίλημμα.**

Yπάρχουν οι στιγμές που καλείσαι να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα τόσο προκλητικό δίλημμα.** Facebook Twitter
0

Όταν το άσπρο και το μαύρο αποτελούν τα μόνα χρώματα που έχεις στην παλέτα σου, ας μην καταπιαστείς μονάχα από αυτά. Αναζήτησε και βρές τα έντονα, εκρηκτικά που θα κεντρίζουν το ενδιαφέρον, το δικό σου. Που βάζουν τόσο χρώμα στην ζωή σου και θα την βοηθούν να γίνεται ολοένα και πιο όμορφη, ολοένα και πιο χαρούμενη. Μεγάααλος σκοπός ζωής. Η ζωή με χρώμα, με ζωηράδα, με σπιρτάδα. Που δεν θα σε κάνει να βαρεθείς. Μπέρδεψετα μεταξύ τους όλα εκείνα τα βασικά χρώματα και ζωγράφισε τους πιο έγχρωμους σχεδιασμούς που θα αναπλάσουν την ζωή σου.


Όμως στην ζωή δεν είναι όλα έγχρωμα θα μου πεις και ούτε μπορούν να γίνουν πάντα. Αλλά ούτε επιθυμούμε να βρισκόμαστε διαρκώς σε έναν μόνιμο πανζουρλισμό. Όμως υπάρχουν και οι στιγμές εκείνες που καλείσαι να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα τόσο προκλητικό δίλλημα. Άσπρο ή μαύρο. Μαύρο ή άσπρο. Και στον ορίζοντα να μην φαίνεται καν η μείξη τους, το ούδετερο γκρί το οποίο όχι πως θα είναι η απόφαση που θα πάρεις, μα θα αποτελεί την ώρα σιωπής,εκείνης που επιλέγεις μέχρι σε ποιά όχθη του ποταμού φτάνουν οι αντόχες σου να κολυμπήσεις και να βγείς. Γιατί βρίσκεσαι ακριβώς στο μέσο ενός ποταμού και δεν ξέρεις προς τα που να κινηθείς.Προς τα που θα γύρει η ζυγαριά λοιπόν; Βάλτα κάτω και πάρε μιαν απόφαση αλλά να θυμάσαι πως θα βγείς βρεγμένος μα το θέμα είναι να βγείς πιο καθαρός. Καθαρός από οτιδήποτε. Καθαρές και ειλικρινείς αποφάσεις που ταιριάζουν αμιγώς σε ντόμπρους ανθρώπους. Όχι μπερδέματα, όχι ψεμάτα, τίποτα από όλα αυτά που σου μαυρίζουν την ζωή και την ψυχή.


Πόσοι άνθρωποι βλέπουν τα πράγματα μόνο άσπρα ή μονο μαύρα δεν λέγονται. Εκατομμύρια πάνω σε ετούτη την γη καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αναμέσα στις αντίπερα όχθες του ποταμού χωρίς να ξέρεις τι σε περιμένει στην κάθε μία. Και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φαντάζεσαι. Να φαντάζεσαι αν το άσπρο που θα επιλέξεις θα σε βγάλει κάπου ήσυχα και καλά ενώ το μαύρο θα σε οδηγήσει στην κατρακύλα. Ή και τα τούμπαλιν. Ας απομακρυνθούμε επιτέλους από την προκαταλήψη όπου λευκό αγνότητα και όπου μαύρο η κακία και ο φθόνος. Επιλογή με βάση το καλό του εαυτόυ μας. Και συνήθως η επιλογή αυτή θα καθορίσει αν όχι την ζωή σου ολάκερη τότε σίγουρα ένα μεγάλο κομμάτι από αυτήν. Σκέψου, κρίνε και εν τέλει μάθε πως το ασπρόμαυρο δεν αποτελεί τρόπο ζωής. Σε φθείρει, σε κουράζει, σε βαραίνει.


Και να μην ξεχνάς πως ακόμα κι αν δεν ξέρεις αν αυτή η απόφαση είναι εύκολη ή όχι, να θυμάσαι ότι τότε νομίζες πως αυτή είναι και η μοναδική.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ