Είσαι αυτός που ήσουν μια φορά

Είσαι αυτός που ήσουν μια φορά Facebook Twitter
0

Η ανωριμότητα μιας απόφασης με στόχο την ευτυχία και την επιτυχία του "εγώ" μας.

Προσπαθώντας να βάλουμε στόχους καθημερινά όλο πιο έντονα στις ημέρες μας, ο λόγος; Η γκρίζα εποχή που ζούμε, τι άλλο; Ο καθένας μας ζει πλέον την δική του αλήθεια αλλά και την δική του κούρσα δρόμου σε μια άδικη αναμέτρηση με την πίεση του χρόνου, που ποτέ δεν ήταν φίλος κανενός. Τι είναι η ευτυχία ; Δεν μπορείς να δώσεις έναν ορισμό της λέξης αυτής, για τον κάθε άνθρωπο έχει άλλη σημασία. Η δική σου ευτυχία μπορεί να μοιάζει αδιάφορη και να φαντάζει λίγη μέσα από τα μάτια του άλλου. Δεν είναι τυχαίο που αν γράψεις την λέξη αυτή στο wiki θα σου βγάλει ένα κάρο εκδοχές.

 

 

Από την άλλη πλευρά, η δική μας ευτυχία συμβάλει και συνωμοτεί μέσα από τις δικές της πράξεις ολοκλήρωσης, στις ζωές των άλλων. Πάντα η δική μας ευτυχία έχει αντίκτυπο στην ζωή κάποιου άλλου. Που είτε θα συμφωνεί με την δική μας δίνοντας, βάζοντας και αυτός με την δική του δύναμη, ένα χεράκι για την επίτευξη της δικής μας ευτυχίας. Το πόσο ειλικρινείς είμαστε εμείς από την πλευρά μας, σχετικά με τον δικό μας ορισμό πάνω στην δική μας ευτυχία, το ξέρουμε μόνο εμείς. Ένα από τα βασικά που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι ο αντίκτυπος και η συνέπειες των πράξεων μας στην συνέχεια της κάθε ιστορίας που πάμε να ξεκινήσουμε. Από την άλλη μια ζωή την έχουμε! Είναι καλό να προσπαθούμε; Είναι καλό να αφήνουμε τα πράγματα να παίρνουν τον δικό τους δρόμο, περιμένοντας τις ευχάριστες εκπλήξεις  ή μήπως έχουμε πέσει θύματα ενός deadline και λειτουργούμε βάση των πρέπει;

"Είσαι αυτός που ήσουν μια φορά".

 

Σήμερα δεν σε εκφράζει κάτι τέτοιο; Είσαι εγωιστής ακόμα και με τον ίδιο σου τον εαυτό; Λάθη! και από την άλλη σωστές κινήσεις του παρελθόντος, πάνε και σε φέρνουν σε σύγχυση λέγοντας όχι ποτέ ξανά. Σε μια ζωή, σε αυτήν την γη το σίγουρο είναι ότι επιβιώνεις και ζεις και μέσα από την ζωή του άλλου, σε έναν βαθμό. Είναι αυτοί που σε κάνουν να γελάς, αν δεν τους έχεις βρει ακόμα δεν φταις εσύ ούτε οι επιλογές σου. Μάλλον φταίει το σύμπαν. Φταίει το σύμπαν γιατί έχεις μάθει να δικαιολογείς τα πάντα γύρω σου, σε αυτό το θέμα. Αποφεύγοντας να δεις πιο καθαρά ότι ο καθένας έχει δίπλα του όχι απαραίτητα ότι αξίζει, αλλά αυτό που έχει επιλέξει.

Την δύναμη της επιλογής δεν την έχουν όλοι, πολλοί μάλιστα δεν έχουν καν την δυνατότατα να επιλέξουν. Όταν όμως την έχεις τι την κάνεις; Μην την συμπεριφέρεσαι σαν τηλεκοντρόλ αλλάζοντας κανάλια στην ζωή σου σαν να είναι μια σαπουνόπερα. Γιατί κάποια στιγμή και η τηλεόραση σου θα δείχνει μόνο έργα που δεν θα ήθελες να δεις με τίποτα. Καναλάρχης δεν είναι κανείς μας και κανείς μας δεν θα γίνει ποτέ. Καθώς από την στιγμή που γεννιέσαι αλλά και μέχρι το τέλος σου, συναντάς έναν δρόμο που έχει στρωθεί για σένα σε άλλους έχει πολλές παρακαμπτήριες οδούς και σε άλλους μόνο τον περιφερειακό.

Είναι η φύση του ανθρώπου να είναι ανήσυχος και αν δεν είναι, τότε δεν είναι υγιής, ο καθένας μας προσπαθεί να έχει την δική του κάλυψη ψυχολογικά και άλλοτε σωματικά και υλικά. Είμαστε καταναλωτές  είμαστε διψασμένοι και έτσι πρέπει να είμαστε, αρκεί αυτό να φέρετε εις πέρας με συνέπεια και την ευθύνη του αποτελέσματος. Δεν ξέρω αν κάποιος είναι "ευτυχής", "ολοκληρωμένος" κτλ. Ξέρω όμως αν του δώσεις ένα μαγικό ραβδί να κάνει το δικό του ρετούς μέσα στην δική του ευτυχία και τελειότητα  θα το κάνει.

Για το τέλος και όσων αφορούν την επιτυχία που θα βίωνε κάποιος μέσα από το δικό του project ευτυχίας, έχω να πω το εξής: Ότι το αποτέλεσμα θα αργήσει να έρθει, θα έρθει χρόνια μετά κοιτώντας πίσω σου τα άτομα τις εικόνες τις καταστάσεις και τα πρόσωπα που πέρασαν από την ζωή σου αφήνοντας σου το καθένα την δική του γοητεία μιας αποτυχίας η μιάς ευχάριστης ανάμνησης. Η ευτυχία και η επιτυχία όλου του κειμένου κρύβετε στο μέλλον σε 20 , 30 χρόνια από τώρα ίσως και περισσότερα, κοιτώντας πίσω μας περήφανοι που άλλοι θα έχουμε βγει νικητές και άλλοι ηττημένοι. Ισότητα δεν υπάρχει, η ισότητα είναι άδικη, υπάρχει όμως κάτι πιο σημαντικό η δικαίωση που εύχομαι να ζήσω και εγώ κάποια ημέρα, όχι για της γνώμες και για τις πράξεις που μου ζητήθηκαν να φέρω εις πέρας, αλλά για την υπερηφάνεια της πορείας μου μέσα από τις αποτυχίες και τις εμπειρίες που έζησα.

Η Ζωή είναι άδικη, αν δεν ήταν δεν θα την ζούσαμε, αλλά θα ήμασταν εξαρχής στον παράδεισο!

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ