Goodbye Summer '19

Goodbye Summer '19 Facebook Twitter
0

Κάθε φορά που τελειώνει ο Σεπτέμβρης και μπαίνει ο Οκτώβρης με πιάνει μια φοβία. Πως θα τη βγάλω το χειμώνα; Που υποτίθεται σε γενικές γραμμές ότι ο Αθηναϊκός χειμώνας είναι ελαφρύς, εκτός βέβαια άμα βρίσκεσαι στους Θρακομακεδόνες και στο Διόνυσο. Για Βόρεια Ευρώπη και Ρωσία ούτε λόγος. Ούτε που μπορώ να φανταστώ πως τη βγάζουν το χειμώνα εκεί πάνω...τρομάζω και μόνο στην ιδέα, γιατί άμα ζούσα εκεί δεν υπήρχε περίπτωση να έβγαινα ζωντανός από το κρύο. Σήμερα με τις βροχές, κατάλαβα ότι μπήκε για τα καλά και επισήμως ο χειμώνας. Summer '19 is officially over.

Θα μου λείψει το ότι μπορούσα να βγω έξω φορώντας μόνο ένα πουκάμισο και όχι να ντύνομαι σαν κρεμμύδι, θα μου λείψει ότι τα χέρια μου είναι νορμάλ, και όχι σκασμένα από το κρύο. Γιατί ακόμα και όταν φοράω γάντια σκάνε. Θα μου λείψουν τα block parties που γινόντουσαν κατά καιρούς στην πρωτεύουσα. Θα μου λείψει ότι τη νύχτα έβγαινε κόσμος στο φουλ ακόμα και τις καθημερινές, και δεν κλείνονταν σπίτι λόγω κρύου.

Είναι τρομερός ο χειμώνας. Τρομερός με την κακή έννοια. Ακόμα και τα 10' που περιμένεις στη στάση του λεωφορείου, για να έρθει το λεωφορείο να σε μαζέψει, φαίνονται αιώνας. Κάθε φορά που περιμένω το λεωφορείο σε κάποια στάση το χειμώνα, νιώθω σαν να έχω βυθιστεί και να περιμένω να μου πετάξουν σωσίβιο. Το λεωφορείο είναι το σωσίβιο.

Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο χειμώνας είναι ιδανική εποχή για όσους τους αρέσει να την αράζουν σπίτι. Για εμάς που προτιμάμε να είμαστε έξω, αλλά και εργαζόμαστε σε εξωτερικούς χώρους, ο χειμώνας είναι καταραμένη εποχή. Ακόμα και το χιόνι που πολλοί μάλιστα το χαίρονται, για μένα είναι εφιαλτικό. Κάθε φορά που ακούω άτομο που εύχεται να χιονίσει, θέλω πολύ απλά να του πετάξω χιονόμπαλες ενώ είναι γυμνός, για να νιώσει κυριολεκτικά στο πετσί του τη γλύκα του κρύου. Εμείς τουρτουρίζουμε, και ο άλλος ζητάει να χιονίσει.

Το καλύτερο που έχω να κάνω το χειμώνα, είναι να ονειρεύομαι το καλοκαίρι που πρόκειται να έρθει, όπου θα ξαναείμαι ζωντανός. Γιατί το χειμώνα νιώθω ότι φυτοζωώ.

Goodbye Summer '19. Waiting for the Summer '20.

YouSendIt!
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ