Απεργία την Πρωτομαγιά

Φθινοπωριάζει... με νέους στόχους

Φθινοπωριάζει... με νέους στόχους Facebook Twitter
0

Το καλοκαίρι φεύγει σιγά σιγά και το φθινόπωρο έχει αρχίσει και κάνει την εμφάνισή του. Στον αέρα πλανάται η μυρωδιά του χειμώνα. Τα σχολεία υποδέχονται τους μικρούς και μεγάλους μαθητές, οι δάσκαλοι επιστρέφουν στις έδρες τους, στις αυλές των σχολείων κυριαρχούν τα γέλια των παιδιών καθώς ξαναβρίσκονται με τους φίλους τους και την παλιά δασκάλα τους και καθένας από εμάς ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του.


Νέοι στόχοι ξεπηδούν στο νου μας, νέες ευκαιρίες. Τις καταγράφουμε νοερά στο μυαλό μας ή στο χαρτί μας. Ίσως κάποιες μικρές αλλαγές στο σπίτι μας. Πάντα μια αλλαγή έστω και μικρή μας ανανεώνει και μας επιφορτίζει θετικά. Αναλογιζόμαστε τη δουλειά μας όσοι εργαζόμαστε, αν είμαστε ευχαριστημένοι, αν θα θέλαμε να αλλάξουμε κάτι ή είμαστε χαρούμενοι που βρήκαμε μια εργασία σε ωραίο περιβάλλον έστω κι αν είναι για ελάχιστους μήνες. Ή πάλι σκεφτόμαστε για εναλλακτικές.


Δίνουμε υπόσχεση αυτό το χειμώνα, όσοι είμαστε βιβλιοφάγοι, να διαβάσουμε όσα περισσότερα βιβλία μπορούμε έχοντας παρέα είτε τη θαλπωρή του τζακιού, είτε τη βροχή που χτυπάει στο τζάμι, είτε βλέποντας από το παράθυρό μας τη φουρτουνιασμένη θάλασσα ή ακόμη και την παρέα των παιδιών μας καθώς αρκετοί από μας έχουμε περάσει στα παιδιά μας την αγάπη για το διάβασμα. Προγραμματίζουμε να ασχοληθούμε με εκείνα που έχουμε αφήσει για λίγο στην άκρη και τώρα έχουν αρχίσει να επαναστατούν στον εσωτερικό μας κόσμο. Τέχνες, μουσική, γράψιμο, ότι κι αν είναι αυτό, είναι ένας τρόπος έκφρασης. Αυτό το κάτι περιμένει να αφυπνιστεί ξανά. Αυτή τη φορά όμως ουσιαστικά. Κάποιοι ίσως εκφραζόμαστε μέσα από τον φακό της φωτογραφικής μηχανής αποθανατίζοντας έτσι στιγμές και εικόνες οι οποίες παραμένουν αναλλοίωτες κόντρα στον χρόνο!


Αρχίζουμε να αποταμιεύουμε, όσο μπορούμε, για να πάμε εκείνο το ταξίδι για το οποίο μιλάμε επανειλημμένως, καθώς το να επενδύεις στην εξερεύνηση άλλων πόλεων και δη του εξωτερικού είναι από τα λίγα πράγματα που αξίζουν. Επίσης, ένα ξεκαθάρισμα γνωστών και φίλων είναι πάντα επίκαιρο και απαραίτητο. Οικογενειακές συναντήσεις στο σπίτι αλλά και συγκεντρώσεις φίλων για μια φιλική συζήτηση προγραμματίζονται σιγά σιγά.


Αλλαγή εποχής, νέες ιδέες, επαναπροσδιορισμός καταστάσεων και προτεραιοτήτων. Το φθινόπωρο σηματοδοτεί αλλαγές και καινούρια ξεκινήματα!

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ