Πως να γίνεις ένας ευτυχισμένος άνθρωπος

Πως να γίνεις ένας ευτυχισμένος άνθρωπος Facebook Twitter
0

Ο καθένας οφείλει να καταστραφεί έστω και μια φορά για κάτι το οποίο δεν άξιζε. Ίσως έτσι γνωρίσει τις επιθυμίες του εαυτού του και να μάθει να υποχωρεί, να σέβεται και να κερδίζει πάντοτε, ακόμα και όταν η μάχη φαίνεται χαμένη. Με αυτόν τον τρόπο η αξιοπρέπεια φαντάζει αναπόφευκτη και ο δρόμος προς την ευτυχία ως μοναδική διέξοδος. Συνεχώς οι άνθρωποι σπαταλούν απίστευτη ενέργεια για να εντυπωσιάσουν τον περίγυρο τους, να προκαλέσουν καλύτερα, σαν μια κραυγή υπενθυμίζοντας στο «κοινό» τους πως είναι κι αυτοί εδώ. Ναι λοιπόν βρίσκονται και αυτοί στο πλάνο. Και το πλάνο δεν είναι άλλο από το να είναι ευτυχισμένοι. Κι η ευτυχία είναι ένα κομμάτι ενός χάρτη μέσα σε έναν μεγαλύτερο, ένας μικρός κόσμος μέσα σε έναν μεγάλο. Ένας κρίκος περασμένος σε έναν μεγαλύτερο. Ο καθένας αναζητεί κάτι διαφορετικό. Τόσοι πολλοί άνθρωποι, τόσες πολλές επιλογές, τόσα πολλά κορμιά, τόσα πολλά θέλω που πνίγονται σε ένα μονάχα πρέπει. Ή μήπως είναι τόσα πολλά πρέπει που πνίγονται σε ένα θέλω;

Ευτυχισμένος λογίζεται εκείνος που είναι διατεθειμένος να παλέψει για τα ιδανικά του για να βρει την γη της επαγγελίας. Μα να θυμάστε πως σε μια μάχη μπορείς να σηκώσεις λευκή σημαία και να παραιτηθείς.

Δεν υπάρχουν συντεταγμένες για να είσαι ευτυχισμένος. Όσοι προσπαθούν να σου εξηγήσουν την ευτυχία με βήματα και συμβουλές τότε όχι μόνο δεν υπήρξαν ποτέ τους χαρούμενοι αλλά νιώθουν την ψευδαίσθηση μιας ευτυχίας.

Μία βαθιά ανάσα αρκεί για να αποτυπώσεις την ευτυχία σε ένα δέκατο του δευτερόλεπτου. Μια βαθιά ανάσα αρκεί είτε για να διαγράψεις είτε για να επαναφέρεις μια ανάμνηση στο νου σου. Λειτουργούμε τόσο μηχανικά που ξεχάσαμε να αναπνέουμε. Όπως επίσης ξεχάσαμε να παρατηρούμε. Ξεχάσαμε να παρατηρούμε τους ανθρώπους με βάση την μυστηριώδη γοητεία που μπορεί να κρύβουν και αντ' αυτού γεμίσαμε με καχυποψία κάθε «ύποπτο» βλέμμα. Χτίσαμε τον κόσμο μας με ένα πρότυπο όπου η ζήλια θεωρείται ταπείνωση και το ψέμα φιλοφρόνηση.

Ευτυχισμένος λογίζεται εκείνος που είναι διατεθειμένος να παλέψει για τα ιδανικά του για να βρει την γη της επαγγελίας. Μα να θυμάστε πως σε μια μάχη μπορείς να σηκώσεις λευκή σημαία και να παραιτηθείς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ