Στον αστερισμό των Τσι

Στον αστερισμό των Τσι Facebook Twitter
0

Είναι πέρα από προφανές και πρόδηλο, ότι τις ιστορικές μέρες που διάγουμε με την ονομασία ''Συνθήκη των Πρεσπών'', πρωταγωνιστούν δυο Επώνυμοι με το ίδιο πρόθεμα στο επώνυμο τους. Δυο άντρες ο ένας μόλις είκοσι χρονών με το διπλό πρόθεμα ''τσι'' και ο άλλος διπλάσιων χρόνων με το μονό πρόθεμα ''τσι''.


Ο Στέφανος λοιπόν και ο Αλέξης ο καθένας με τον τρόπο του και την Πολιτική του, μας προκαλούν διαφορετικά, ανάμικτα και σαφώς και αντιθετικά μεταξύ τους συναισθήματα.


Και οι δυο τους αγωνίζονται στον καπιταλιστικό στίβο με ό,τι αυτός περιλαμβάνει. Ο Στέφανος κοιτάζει στα μάτια τους ογκόλιθους του αγωνίσματος του και τους κερδίζει. Ο Αλέξης από την άλλη κοιτάζει και αυτός τους δυνατούς ηγέτες του πολιτικού στίβου και σαφώς τους παραδίδεται.


Ο Στέφανος πάλι παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, έχει μάθει τί πάει να πει σκληρή δουλειά, προσωπικές θυσίες και αγώνας. Ο Αλέξης απο την άλλη,τουλάχιστον ως νεαρός φοιτητής και μέχρι να ασχοληθεί επαγγελματικά με την πολιτική δεν περιγράφεται ως ιδιαίτερα εργατικός και άνθρωπος του μεροκάματου.

Πολύ θα ήθελα να μετατρεπόταν ο Πολιτικός στίβος σε ένα γήπεδο τένις, όπου θα αγωνιζόταν ο Στέφανος απέναντι στον Αλέξη.


Ο Αλέξης έγινε πρωταγωνιστής στις ζωές των Ελλήνων όταν για να εκλεγεί είχε υποσχεθεί ότι θα υπογράψει νομοθετικό διάταγμα που θα απέρριπτε όλα τα μνημόνια. Αντ' αυτού τα πολλαπλασίασε. Ο Στέφανος απ την άλλη δεν υποσχέθηκε ποτέ ότι θα ''σκίσει'', τους αντιπάλους του. Αντ' αυτού μετά από μια τεράστια νίκη του και με ένα αγνό βλέμμα, που προσωπικά με δακρύζει, μιλά λόγο Πολιτικό πολύ πιο ώριμο από τον όχι πια φέρελπι Αλέξη.


Ο Στέφανος χαρίζει όχι μόνον στην Ελλάδα άλλα και σε ολόκληρο τον κόσμο έμπνευση και δύναμη για αγώνα ζωης. Ο Αλέξης απ ότι φαίνεται, μα θα το δείξει η ιστορία για πιο σίγουρα, χαρίζει μονάχα στους ξένους και στους δυνατούς.


Πολύ θα ήθελα να μετατρεπόταν ο Πολιτικός στίβος σε ένα γήπεδο τένις, όπου θα αγωνιζόταν ο Στέφανος απέναντι στον Αλέξη. Όχι απαραίτητα κάνοντας σερβίς με μπαλάκια αλλά κάνοντας και σερβίς στόχων, έμπνευσης, επιμονής και οράματος. Είμαι σίγουρος εκατό τοις εκατό και δεν περιμένω να το αποδείξει η ιστορία ότι ο Στέφανος θα κέρδιζε τον Αλέξη με 3-0 στα σετ με 6-0 στο κάθε σετ.


Στέφανε είσαι πραγματικά tsitsipower,όπως σε αποκαλούν στα courts. Να περιμένεις σύντομα τα συγχαρητήρια του μίστερ Μέρκελ, που αφού δεν μπορεί να σε κερδίσει σε κανένα ''ντιμπέιτ τένις'', θα προσπαθήσει με τους επικοινωνιολόγους του για ακόμη μια φορά να επωφεληθεί έστω και από την μικρή τυχαία σχέση των επωνύμων σας.

YouSendIt!
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ