O ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος εδώ και περίπου 10 μέρες βγαίνει συνεχώς στα κανάλια -με ιδιαίτερη προτίμηση στην εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη στο Έψιλον- και καταγγέλει σε όλους τους τόνους το Survivor ζητώντας το κόψιμο ή την προβολή του μόνο για ξενύχτηδες, μετά τα μεσάνυχτα. 

 

 

Δεν βλέπω το εν λόγω πρόγραμμα οπότε δεν μπορώ να κρίνω τη σκληρότητά του και την επίδραση που έχει στα μικρά παιδιά. Απ' ό,τι έχω ακούσει πάντως από γονείς και καναδυό δασκάλους, δεν είναι και το καλύτερο πρότυπο συμπεριφοράς για τα παιδιά. 

 

Αν ισχύει αυτό, είναι αυτονόητο πως συμφωνώ να μεταφερθεί αργότερα (εννιά το βράδυ είναι όντως αρκετά νωρίς). Ο μιμητισμός του όποιου bullying υπάρχει στα ριάλιτι μεταφέρεται συνήθως στις σχολικές αυλές με όχι ιδιαίτερα ευχάριστα αποτελέσματα...

 

Τι πετυχαίνει όμως ο βουλευτής Νικολόπουλος με την επικοινωνιακή του καταιγίδα εναντίον του προγράμματος;

 

1) Διαφημίζει το Survivor 

Καταρχάς και μόνο που μιλάει παντού για αυτό, που το φέρνει στη Βουλή, και το βάζει στις ειδήσεις. Κι έπειτα, προσδίδοντάς του την αύρα του 'απαγορευμένου' και του 'κακού' πείθει ακόμα και κόσμο που δεν το βλέπει να το δει για να καταλάβει τι το τόσο εγκληματικό δείχνει. Ας μη μιλήσουμε για το πόσο πιο ελκυστικό γίνεται τώρα στα παιδιά. 

(Αυτά δεν σημαίνουν πως κακώς υπάρχουν σχετικές διαμαρτυρίες, λέω απλώς τι συμβαίνει όταν προσπαθείς να καταπνίξεις/απαγορεύσεις κάτι.)

 

2) Αυτοδιαφημίζεται συνεχώς

Ο κ. Νικολόπουλος είχε φύγει απ' την Νέα Δημοκρατία έφτιαξε το Χριστιανοδημοκρατικό του Κόμμα χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, πήδησε στο άρμα του Πάνου Καμμένου συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Νοέμβριο του '15 ο Καμμένος τον διέγραψε απ' την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ. Ο Νικολόπουλος δεν παρέδωσε την έδρα του -φυσικά- και έκτοτε είναι ανεξάρτητος βουλευτής. 

 

Γιατί τα αναφέρω αυτά; Σε τυχόν εκλογές που θα γίνουν, ο κ. Νικολόπουλος δεν αναμένεται να επανεκλεγεί βουλευτής μιας και δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα. Εκτός εάν αυτοπροβληθεί ως απαραίτητος και λαοφιλής πείθοντας μετά τους ΑΝΕΛ να τον ξαναπάρουν ή ανεβάζοντας τόσο τα ποσοστά του μικρού κόμματός του ώστε να μπορέσει να ξαναβγεί. 

 

Το ότι ασχολείται με ένα ριάλιτι-φαινόμενο που διχάζει την Ελλάδα -2 εκατομμύρια το βλέπουν, όμως μη ξεχνάμε πως 8 εκατομμύρια δεν το βλέπουν- και είναι Νο1 θέμα συζήτησης έχει ως αποτέλεσμα να τον καλούν σε εκπομπές, να γράφουν για αυτόν και να βρίσκεται κάθε μέρα στις ειδήσεις.

 

Σίγουρα έχει ασχοληθεί και με άλλα ζητήματα στο Κοινοβούλιο, όμως κανένα δεν του προσέφερε τόσο εύκολα και άπλετα τα φώτα της δημοσιότητας. Ξέροντάς το αυτό, αρμέγει το θέμα όσο πιο πολύ μπορεί, επανερχόμενος συνεχώς σε αυτό. 

 

3) Αυτογελοιοποιείται 

Ως κήρυκας της ηθικής, βγαίνει κάθε εβδομάδα στην εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη (!!!) για να στηλιτεύσει τα σκουπίδια της τηλεόρασης. 

 

Τις προάλλες έβγαλε μάλιστα ένα λογύδριο σχετικά με το bullying μιλώντας με στόμφο για το πώς τα παιδιά μπορεί να επαναλάβουν πράγματα που ακούν στο ριάλιτι, κάνοντας έτσι bullying στους συμμαθητές τους. 

 

Το είπε αυτό ο άνθρωπος που έχει γράψει δημόσια στα social media (που παρακολουθούν παιδιά) το παρακάτω: 

 

Τι θα καταφέρει ο Νικολόπουλος με τη σταυροφορία του για το κόψιμο του Survivor;

 

Ο ρατσισμός και η ομοφοβία προφανώς δεν είναι bullying και δεν οδηγούν σε bullying αν τα κάνει ένας πολιτικός του διαμετρήματος του κ. Νικολόπουλου! Αν όμως ο Μπο κοροϊδέψει την Λάουρα ή κι εγώ δεν ξερωτί, τότε πρόκειται για εγκληματική συμπεριφορά και πρέπει να προστατευτούν τα αθώα παιδικά ματάκια!

 

Ακόμα χειρότερη βρήκα την αναφορά του κ. Νικολόπουλου στο bullying που υπέστη ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και ο Άλεξ απ' τη Βέροια. Ναι, είπε τα ονόματά τους και τους χρησιμοποίησε χωρίς αιδώ για να προωθήσει το σκοπό του. 

 

Αυτογελοιοποιείται όμως, γιατί όλοι οι υπόλοιποι γνωρίζουμε πως, δυστυχώς, το bullying ενθαρρύνεται περισσότερο από δηλώσεις και πράξεις εθνικιστών, ακροδεξιών, ρατσιστών και ομοφοβικών νταήδων που βρίζουν δημοσίως και περιθωριοποιούν ανθρώπους, παρά από μισοστημένους τσακωμούς της πλάκας. 

 

Δεν αναγνωρίζει φυσικά o κ. Νικολόπουλος τις ευθύνες του (και των κομμάτων απ' τα οποία πέρασε) για τη μισαλλοδοξία που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, αλλά το παίζει και προστάτης των απανταχού θυμάτων του bullying, περιμένοντας να εμφανιστεί σε λίγο το φωτοστέφανο γύρω απ' το χριστιανικό κεφάλι του...