Τα αγαπημένα πράγματα του Κώστα Αθυρίδη

Τα αγαπημένα πράγματα του Κώστα Αθυρίδη Facebook Twitter
0

Επιμέλεια: Μίνα Καλογερά

Ο Κώστας Αθυρίδης επέλεξε τα αγαπημένα του πολιτιστικά αγαθά για τα ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ. Αυτή την περίοδο σκηνοθετεί την παράσταση Alexander Rock Opera στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Αγαπημένο βιβλίο

«Ο Καπετάν Μιχάλης» του Καζαντζάκη.

 

 

Για τις εικόνες, τους εκπληκτικούς χαρακτήρες και φυσικά για την απαράμιλλη γραφή.

Αγαπημένη ταινία

«Μοντέρνοι καιροί» του Τσάρλι Τσάπλιν.

 


 

 

Για την κινηματογραφική ματιά, τα μηνύματα, το πικρό χιούμορ, τη μουσική, αλλά και για τη μοναδική κινησιολογική ερμηνεία του Τσάπλιν.

Αγαπημένος Δίσκος

Το «Jesus Christ Super Star» του Andrew Lloyd Weber.

 


Γιατί σε ένα μόνο έργο υπάρχουν τόσα στοιχεία που αντιπροσωπεύουν αυτό που θαυμάζω στη μουσική, γιατί ο Weber με δίδαξε και σε μεγάλο βαθμό καθόρισε την πορεία μου στο χώρο του μουσικής και του θεάτρου.

 

 

Αγαπημένο έργο τέχνης

Ο «Ταύρος» του Πικάσσο.

Η εκδοχή με μονοκονδυλιά, για όλο αυτό που κρύβει, καθώς πρόκειται για την τελευταία από πάνω διακόσιες εκδοχές. Η πρώτη αποτύπωση ήταν σχεδόν φωτογραφία κι αφαιρώντας σταδιακά έφτασε σ’ αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα της μιας γραμμής.

Αγαπημένο Live

Το Woodstock, άσχετα αν δεν ήμουν εκεί.

 


Το γιατί είναι αυτονόητο… Αμφιβάλλω αν θα ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο.

 Αγαπημένο τηλεοπτικό πρόγραμμα

 Τo «Ράδιο Αρβύλα».

 


 

Για τη φρεσκάδα, το χιούμορ και την κριτική ματιά.

Αγαπημένη θεατρική παράσταση

To «Art» της Yasmina Reza.

Έτσι όπως ανέβηκε στο Λονδίνο, για την εξαιρετική προσέγγιση του «πολιτικά ορθού», για την πλοκή, την ανατροπή και την ερμηνεία του Albert Finney.

=====================

Ο Κώστας Αθυρίδης είναι συνθέτης και σκηνοθέτης. Αυτήν την εποχή ανεβάζει την πρωτότυπη ροκ όπερα Alexander σε μουσική και σκηνοθεσία δική του και script της PennyTurner στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 29-31 Μαρτίου. Όσο για τα μελλοντικά σχέδια προετοιμάζει τη μεταφορά του Alexander στην Αθήνα, καθώς και το ανέβασμα ενός παιδικού musical με τίτλο «Το Μικρό Μυστικό της Ζωής» σε κείμενα/τραγούδια της Γεωργίας Βεληβασάκη και δική του μουσική.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ