Τα Τρίκαλα είναι ένας άλλος κόσμος, τελικά. Το καταλαβαίνω διαβάζοντας το σάιτ TrikalaNews και νιώθω εξωγήινος. Τα θέματα που ασχολούνται, αυτά που τους συμβαίνουν, οι περιγραφές, όλα, όλα είναι τελείως απροσδόκητα για ένα παιδί της πόλης.

Τα events για τα οποία γράφουμε στο Lifo.gr γίνονται σε εναλλακτικά μικρά μαγαζιά ή όμορφες γκαλερί, τα events του TrikalaNews γίνονται εδώ.

(τελικά προτιμώ Τρίκαλα προσωπικά)

Είναι λοιπόν μεγάλο θέμα στο σάιτ ότι το ΣΔΟΕ έριξε πρόστιμα σε ορχήστρα που έπαιζε στο Αντάμωμα των Χασιωτών επειδή δεν έκοβαν απόδειξη για τα 20ευρα που τους κολλούσαν στα κούτελα! Από μόνη της αυτή είναι είδηση. Όταν όμως πασπαλίζεται και από άπειρα... αποσιωπητικά πριν από λέξεις, τότε αυτομάτως γίνεται... Twilight Zone!

Τα οκτώ αποσιωπητικά της μικρής αυτής είδησης δεν μπαίνουν απαραίτητα πριν από απρόσμενες λέξεις ή γεγονότα, και αυτό είναι και το πιο... διασκεδαστικό! Τονίζουν όμως πράγματα όπως είναι το... ΣΔΟΕ, το... Μνημόνιο ή το... δελτίο! [Υπάρχουν και δύο αποσιωπητικά στο τέλος φράσεω αλλά αυτά είναι τελείως άλλα σημεία στίξης...]

Το σκανδαλιστικό είναι πως τα... αποσιωπητικά υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα... κείμενα του σάιτ! Διαβάστε και τις νέες εξελίξεις όπως δημοσιεύτηκαν χτες στο Τρικαλινο... σάιτ:

Οργισμένος ο …κλαριντζής για το πρόστιμο του ΣΔΟΕ στο Αντάμωμα Χασιωτών στην Καλαμπάκα

Ποιος είδε τον …κλαριντζή και δεν τον φοβήθηκε, όταν εισέβαλε με άγριες διαθέσεις στο Δημαρχείο Καλαμπάκας για το πρόστιμο που του επέβαλλε το ΣΔΟΕ στο Αντάμωμα των Χασιωτών που αποκάλυψε το trikalanews.gr.

Σε έξαλλη κατάσταση, «μπούκαρε» στο γραφείο του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Καλαμπάκας και απαιτούσε εξηγήσεις για ποιο λόγο να πληρώσει αυτός για τα … «20ευρα στο …κούτελο» και όχι η Δημοτική Αρχή που ήταν υπεύθυνη για την εκδήλωση και τον καλέσανε…

Δεν …ηρεμούσε με τίποτα και τελικά συνοδεία Αντιδημάρχου, οδηγήθηκε στον Δήμαρχο Καλαμπάκας Δημήτρη Σακελλαρίου.

Ο Δήμαρχος τον …καλμάρησε, δίνοντας του έγγραφο με το οποίο νομιμοποιούνταν η παρουσία της ορχήστρας στο Αντάμωμα ως καλεσμένη του Δήμου.

Προφανώς το πρόστιμο του ΣΔΟΕ μετά την εξέλιξη αυτή θα το πληρώσει ο Δήμος για να έχει το … κούτελό του καθαρό απέναντι στον …κλαριντζή.

Πάλι πληθώρα αποσιωπητικών πριν από... λέξεις. Τα αγαπημένα μου σημεία είναι εκεί που λέει "δεν ...ηρεμούσε" (λες και η λέξη ηρεμούσε είναι τόσο εξωφρενική!) και το "Ο Δήμαρχος τον ...καλμάρησε"!

Πάντως για σάιτ που ειδικεύεται στα αποσιωπητικά πριν τις λέξεις είναι λίγο μπερδεμένο στο πώς τα βάζει. Εγώ ξέρω ότι τα αποσιωπητικά κολλούν στην προηγούμενη λέξη, όπως θα τα βάλω... τώρα. Ότι τραβάμε λίγο την λέξη, αφήνοντας ένα κενό πριν... πούμε την επόμενη.

Αν παρατηρήσετε (μη μου πείτε ότι είμαι ο μόνος ψυχανανγκαστικός εδω μέσα!) τα TrikalaNews χρησιμοποιούν συνήθως τα αποσιωπητικά κολλημένα στην ...επόμενη λέξη, δεν ξέρω γιατί. Άλλες φορές αφήνουν κενό και απ' τις δύο ... λέξεις, άλλες περισσότερα κενά και απ' την  ...  μία και απ' την ...  άλλη πλευρά, ενώ λίγες φορές (προφανώς κατά λάθος) τα χρησιμοποιούν και... σωστά.

.................................................................................................................

 

ΜΠΟΝΟΥΣ

Όταν λέω ότι είναι ένας άλλος κόσμος το εννοώ.

Το "Στέρησε την ... προβατίνα με κριθαράκι" ξεπερνιέται μονάχα απ' τη δήλωση του Χρήστου Μαγκούφη "Εγώ είμαι δίπλα στον λαό, ενώ οι υπόλοιποι είναι... κότες"! Στη συνέχεια του άρθρου μαθαίνουμε ότι οι καλεσμένοι:

...απόλαυσαν λαϊκά δρώμενα που και αυτά ήταν περιορισμένα και …ξόρκισαν την οικονομική κρίση, η οποία όμως ήταν παρούσα, αφού για πρώτη φορά, απουσίαζε στο πλαίσιο των …περικοπών το παραδοσιακό φαγητό προβατίνα- ζυγούρι με κριθαράκι.

Επίσης, απουσίαζε και το κλασικό σκέπαστρο που ήταν απαγορευτικό για πολύωρη εκδήλωση υπό τον ήλιο… [απαγορευτικό; μήπως εννοούν υποχρεωτικό;]

Παράγκες με σουβλάκια και λουκάνικα και κεμπάπ , πάντως υπήρχαν για όσους είχαν την οικονομική δυνατότητα για … γαστρονομικές απολαύσεις...

[Εύχομαι ότι υπήρξαν όντως και κάποιοι που είχαν την οικονομική δυνατότητα για την... γαστρονομική απόλαυση της αγοράς σουβλακιού ή λουκάνικου.]

Και του... χρόνου!