Η απάντηση στην ερώτηση "Γιατί τους άφησαν να καταστρέψουν το Teardrop;" έχει μάλλον σχέση με το ότι τα έσοδα της διασκευής θα πάνε στα καημένα τα παιδάκια. Παρ' όλα αυτά -και χωρίς να έχω καμία αρμοδιότητα επί του θέματος- βρήκα πολύ ενοχλητικό ότι μια καινούρια γενιά ακροατών στη Βρετανία θα μάθει το Teardrop απ' αυτό το μπουκέτο εκνευριστικών καλλιτεχνών που το ηχογράφησαν για το Children In Need του BBC και το κυκλοφορούν τον επόμενο μήνα σε single. 

 

Ο Gary Barlow των Take That είναι ο εγκέφαλος αυτής της ποπ ιεροσυλίας. Μάζεψε: την Τουλίσα Κοντοσταύλος (συμπαθέστατη Ελληνίδα τραγουδίστρια των N-dubz αλλά επίσης χωρίς κανένα λόγο και κριτής στο αγγλικό X-factor), τον τραγουδιστή Chipmunk, την ράπερ Ms. Dynamite, τον Tinchy Stryder, τον Ed Sheeran κ.α.

 

Θα δεχτώ ότι είναι μια φιλότιμη προσπάθεια στο ύφος της urban μουσικής που πουλάει πολύ στην Αγγλία τώρα, λίγο drum'n'bass λίγο ραπ. Επίσης η ενορχήστρωση του τραγουδιού, σε παραγωγή του Labyrinth -του παραγωγού του Tinie Tempa- είναι καλή, ακριβώς επειδή το Teardrop είναι τόσο καλή μουσική σύνθεση που είναι δύσκολο να την καταστρέψεις.

 

 

Όμως:

 

1) Το ότι έκαναν ένα σαχλό βίντεοκλίπ με κοινωνικά μηνύματα - όταν έχει υπάρξει το αυθεντικό αριστούργημα με το μωρό των Massive Attack.

 

2) το ότι είναι διάφοροι εκεί και ραπάρουν σκόρπιες ρίμες όποτε τους καπνίσει 

 

3) Το ότι ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ!

 

4) To ότι προς το τέλος είναι κάτι τραγουδίστριες που την είδαν Αρίθα Φράνκλιν και ουρλιάζουν κάτι επιπρόσθετα "Yea Yeaaaa" για να κάνουν επίδειξη φωνής σ' αυτό το τραγούδι


και

 

5) Το ότι έγινε η Τουλίσα Κοντοστάβλος η Liz Fraser του τραγουδιού,

 

ε, όλα αυτά με κάνουν να θεωρώ τη νέα εκτέλεση του Teardrop μέγιστη ποπ ιεροσυλία και να ψέγω τους Massive Attack που έδωσαν την άδειά τους. (Την έδωσαν όντως άραγε; Ή ήταν θέμα της δισκογραφικής;)

 

Για να ξεπλύνουμε την urban διασκευή, μπορούμε να δούμε σε πλήρη οθόνη το παρακάτω...

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

[+]

Πρόσφατα Ποστ για Μουσική στο Lifo.gr

 

Ο δίχρονος φαν των Iron Maiden.

 

Δέκα από τα χειρότερα Ελληνικά χιπ-χοπ βίντεο. /// Δέκα από τα καλύτερα ελληνικά χιπ-χοπ βίντεο!

 

Οι Μυστικοί Κήποι Των Your Hand In Mine /// Your Hand in Mine Lifotape

 

Με τον Matteus στο Τριφασικό

 

Η περίπτωση Kassem Mosse

 

I was there: Keep Shelly in Athens στο Bios.

 

Songs That Saved Your Life – Careless Whispers

 

Ένα καταπληκτικό tribute στο MTV από τον stereo.

 

[“ΠΟΠ!”] Πέντε νέα βίντεοκλίπ: REM, The Black Keys, Duck Sauce, Rihanna, S. Malkmus. [Δείτε τα και ψηφίστε αυτό που σας άρεσε πιο πολύ.]

 

 

Αυτή η διασκευή μάλιστα! Ευχαριστώ δεύτερε σχολιαστή :)