Υπάρχουν οι πρωτοκλασάτες παιδικές σειρές της ΕΡΤ των '80ς που δεν ξεχνάω με τίποτα. Ο Ροζ Πάνθηρας, ο Νιλς Χόλγκερσον, η Φρουτοπία, η Κάντυ Κάντυ, ο Αστυνόμος Σαϊνης, τα Στρουμφάκια, οι Τρεις Σωματοφύλακες και ο Νταρτακάν, κλπ.

Και μετά υπάρχει και μία που ξαναθυμήθηκα την ύπαρξή της 25 χρόνια μετά, μόνο όταν η anastasialadiab μου έστειλε για τα γενέθλιά μου το βιντεάκι της αρχής της.

Ο Δον Κιχώτης σε κινούμενα σχέδια υπήρχε αμυδρά στο μυαλό μου. Αν πιεζόμουν θα θυμόμουν μεσημέρια που περιμέναμε να ξανανοίξει η τηλεόραση (όχι η συσκευή, το ένα απ' τα δύο κανάλια που είχαμε και έκλεινε για το μεσημέρι, ή δεν άνοιγε καν μέχρι τις πέντε).

Θα θυμόμουν το ρολόι στην οθόνη να μετράει τα λεπτά κι εμάς -είτε ήμουν σε σπίτι με την αδερφή μου, είτε σε φίλους, στην Ελένη, τον Γιάννη, τον Γιώργο- να περιμένουμε επιτέλους να αρχίσουν τα Μίκυ Μάους στην ασπρόμαυρη τηλεόραση. Μπορεί τέλος να θυμόμουν το καρτούν του Δον Κιχώτη για τις σκηνές που κυνηγούσε τους ανεμόμυλους...

Βλέποντας όμως το παραπάνω βίντεο όλα ξανάρθαν στη μνήμη μου. Σχεδόν κάθε καρέ των τίτλων της αρχής. Οι ψυχεδελικοί εχθροί, το άλογο, το τραγουδάκι. Νομίζω ότι θα βαριόμουν να δω ολόκληρο επεισόδιο - δεν ήταν απ' τα αγαπημένα μου ως παιδί. Όμως το τραγούδι της αρχής! Μια απίθανη χρονομηχανή.

 

+++++++++

ΤΙΤΛΟΙ ΕΝΑΡΞΗΣ bonus

Οι τρεις σωματοφύλακας και ο Νταρτακάν...