O οδηγός του Μητροπολίτη Σεραφείμ ήρθε σε διάσταση με τη γυναίκα του. Η εκκλησία τον απέλυσε

O οδηγός του Μητροπολίτη Σεραφείμ ήρθε σε διάσταση με τη γυναίκα του. Η εκκλησία τον απέλυσε Facebook Twitter
Ο Μητροπολίτης Πειριαώς
5

Δεν πήρε καν διαζύγιο ο οδηγός του Μητροπολίτη Πειραιώς. Βρίσκεται σε διάσταση. Και παρ' ό,τι είναι λαϊκός (μη κληρικός) και σύμφωνα με το Σύνταγμα έχει κάθε δικαίωμα να βρίσκεται σε διάσταση -ή και να χωρίσει οριστικά αν το θέλει- οι... νόμοι αγάπης της Εκκλησίας είναι αρκετά διαφορετικοί. 

Η είδηση είναι η εξής: 


Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, γνωστός για τις υπερσυντηρητικές του αντιλήψεις («η ομοφυλοφιλία είναι μία τραγωδία», «η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα», «Κάθε άλλη σχέση (σσ: πέραν του άνδρα και της γυναίκας) ανατρέπει την ανθρώπινη οντολογία, ως παρά φύσιν εκτροπή, η οποία δεν παρατηρείται ούτε και στα ζώα, παρά τα κατασκευασθέντα «ντοκυμαντέρς» του Σιωνιστικού συστήματος.»), αυτή τη φορά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.

Πιο συγκεκριμένα, κίνησε πειθαρχική δίωξη με σκοπό την απόλυση (!) του οδηγού του στην Ι. Μητρόπολη Πειραιώς, επειδή ο τελευταίος ήρθε σε διάσταση με τη γυναίκα του!

Ο οδηγός της Μητρόπολης παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Εκκλησίας για... ανάξια διαγωγή και έλλειψη εκκλησιαστικού φρονήματος, με το πρωτοβάθμιο συμβούλιο να τον καταδικάζει τελικώς σε απόλυση (Πρόεδρος του Συμβουλίου ήταν ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ).

Η συγκεκριμένη απόφαση, μολονότι αφορά μη κληρικό, παραπέμπει στους κανόνες της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου του...692 μΧ (!!!) καθώς και σε Κανόνα του Μεγάλου Βασιλείου περίπου 1700 χρόνια πριν, σύμφωνα με τους οποίους ως λόγος εγκατάλειψης της συζύγου δικαιολογείται μόνο η... πορνεία και η μοιχεία!

Η υπόθεση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο δευτεροβάθμιο εκκλησιαστικό συμβούλιο το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση. Να τονιστεί ότι η ποινή της απόλυσης αποτελεί την βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή που μπορεί να επιβάλει το εν λόγω Συμβούλιο, μέσω της οποίας ο οδηγός του Μητροπολίτη χάνει τη δουλειά του, χαρακτηριζόμενος ως εκκλησιαστικός υπάλληλος με «ανάξια διαγωγή» εκ του γεγονότος της διάστασης με τη σύζυγό του.

Έχοντας μάθει λοιπόν τι πιστεύει η πλευρά του Μητροπολίτη και του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Εκκλησίας, ζήτησα ένα σχόλιο απ' τον κ. Απόστολο Τομαρά, το δικηγόρο που εκπροσωπεί τον οδηγό.

Να τι είπε στο LIFO.gr: «Η εν λόγω απόφαση είναι παντελώς ατυχής. Η εφαρμογή εκκλησιαστικών κανόνων του 7ου μ.Χ. αιώνα και παλαιότερων για την περίπτωση ενός λαϊκού εκκλησιαστικού υπαλλήλου που δεν είναι κληρικός και που τιμωρείται με την αυστηρότερη των ποινών –την απόλυση- επειδή ήρθε σε διάσταση με τη γυναίκα του και μάλιστα χωρίς κάποιον υπαίτιο λόγο, προκαλεί έκπληξη.

Ο νομικός πολιτισμός της χώρας, οι συνταγματικές της αρχές, οι διεθνείς συμβάσεις που αποτελούν εσωτερικό δίκαιο και τα προστατευόμενα από το Σύνταγμα ατομικά δικαιώματα του πολίτη πλήττονται βάναυσα όταν μια καθαρά ιδιωτικής φύσης υπόθεση γίνεται αφορμή για να χάσει τη δουλειά του ένας σοβαρός και συνεπής επαγγελματίας.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο θα αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίου»

Μακάρι...

Mικροπράγματα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ