"Ο άλλος άνθρωπος (ο άστεγος, ο πεινασμένος) μπορεί αύριο να είσαι εσύ", λέει και έχει δίκιο. Ο άνεργος Κώστας Πολυχρονόπουλος «τάραξε τα νερά» το 2011 όταν πήρε μια κατσαρόλα κι έναν πάγκο κι έπιασε να μαγειρεύει στον δρόμο για όσους συμπολίτες του βρίσκονταν σε ανάγκη.

 

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ένας πρώην «καθωσπρέπει» ιδιωτικός υπάλληλος, στέλεχος πολυεθνικής με αντικείμενο το μάρκετινγκ που βρέθηκε ξαφνικά στα 47 του χρόνια άνεργος και δίχως προοπτικές, στριμώχτηκε πολύ, μα δεν απογοητεύτηκε. Σκέφτηκε, αντίθετα, πως τα κοινωνικά προβλήματα αντιμετωπίζονται πολύ αποτελεσματικότερα με συλλογικές προσπάθειες παρά με ατομικές, με πολίτες αλληλέγγυους, όχι μοναχοφάηδες. 

 

Ο "Άλλος Άνθρωπος" καταγγέλλει γιατρό της Αθήνας που αρνήθηκε να εξετάσει προσφυγόπουλο

 

Βοηθάει και τους πρόσφυγες φυσικά. Για ένα προσφυγόπουλο που χρειαζόταν γιατρό έψαξε στο Χρυσό Οδηγό να του βρει έναν, πήρε τηλέφωνο, μίλησε για να κανονίσει την επίσκεψη. Όμως όσα έγιναν τον εξόργισαν τόσο που αποφάσισε να τα δημοσιοποιήσει στη σελίδα του στο Facebook

 

 

Eγώ μουτζούρωσα τα στοιχεία και τη φωτογραφία του γιατρού, όμως ο κ. Πολυχρονόπουλος δεν το έκανε αυτό και τα παρουσιάζει στη σελίδα του στο Facebook κανονικά. 

 

Απαντώντας σε σχετικό σχόλιο, αποκαλύπτει μάλιστα πως το ζήτημα «το έχει αναλάβει ήδη δικηγόρος από χτες που έγινε το περιστατικό». 

 

Για να δούμε...

  

  

*Σε σχετικά πρόσφατη επικοινωνία που είχαμε με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, μας τόνισε πολλές φορές σχετικά με το έργο του:

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βοήθεια, χωρίς αυτή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Όποιος θέλει να συμβάλει, μπορεί να έρθει 09:00-21:00 στην αποθήκη μας, Πλαταιών 55 & Παραμυθίας, στο Μεταξουργείο. Επίσης, μέσω τράπεζας, να καταθέσει στη Εurobank, στο όνομα Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, στον λογαριασμό με αριθμό 0026.0294.88.0200608548 (IBAN GR 60026 0294 0000 88020 0608548 Eurobank Swift Erbkgraa). Θέλουμε τρόφιμα, μπαχαρικά, μέλι, καφέδες, γάλατα εβαπορέ, πάνες, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, πλαστικά πιρούνια και κουτάλια, μπολ μιας χρήσεως για τη συσκευασία του φαγητού, γάντια μιας χρήσεως, αλουμινόχαρτο, απορρυπαντικά, σφουγγαράκια, γκάζι και γκαζιέρα».

Περισσότερες πληροφορίες στο μπλογκ του Άλλου Ανθρώπου >> http://oallosanthropos.blogspot.gr/