Το καταιγιστικό μοντάζ, η μουσική και οι εικόνες μου έδωσαν την αίσθηση πως το τρέιλερ θα μπορούσε να σταθεί και μόνο του, ως έργο τέχνης, ως αφηγηματικό φιλμάκι μικρού μήκους  Να περιγράφει δηλαδή μια ταινία, ακόμα κι αν η ταινία δεν είχε καν γυριστεί.

 

 

 

 

*Και κάτι απ' το δελτίο τύπου:

 

Το «J.A.C.E.», η νέα ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη (Black Out, Rom), με τους Αλμπαν Ουκάζ («Η Σιωπή της Λόρνα» των Νταρντέν), Στεφανία Γουλιώτη, Αργύρη Ξάφη, Ιερώνυμο Καλετσάνο, Κόρα Καρβούνη, Ακύλλα Καραζήση, Μηνά Χατζησάββα, Γιάννη Τσορτέκη, Ντιόγκο Ινφαντε, Χρήστο Λούλη, Κώστα Μπερικόπουλο και Φράνκο Τρεβίζι, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκιο και του 52ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

 

Σκοτεινό, αισθαντικό, ζωντανό και επίκαιρο, το «J.A.C.E.», είναι από τις ιστορίες που βασίζονται εξ ολοκλήρου σε πραγματικά γεγονότα. Η «νουάρ» απεικόνιση της σύγχρονης και ανεστραμμένης Οδύσσειας, συνιστά ένα διαφορετικό παραμύθι, που βασίζεται στον βίο του κοινωνικά κατατρεγμένου, εναλλακτικού Όλιβερ Τουίστ, ο οποίος διαλέγει το όνομα Jace. Ο Jace, χωρίς πατρίδα και οικογένεια, βιώνει την ωμότητα από την πρώτη κιόλας μέρα της ζωής του μέσα από αλλεπάλληλες τραγωδίες και ανατροπές που τον οδηγούν σε μια εντελώς απρόβλεπτη εξέλιξη.

 

Ο διευθυντής προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκιο, Yoshie Yatabe, τόνισε πως, το J.A.C.E. είναι “μια καθόλα συναρπαστική και απρόβλεπτη μορφή ελληνικής τέχνης. Χωρίς αναστολές και με πλήρη συνέπεια απέναντι στη βιαιότητα της ιστορίας, ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης, χρησιμοποιεί την οργή, τον φόβο, τα δάκρυα και το γέλιο με τον πιο ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο προκειμένου να επαναφέρει στο κινηματογραφικό μας σκηνικό μια αναπαράσταση της ζωής, τραχιά και ζόρικη όσο η ανθρώπινη καθημερινότητα“.

 

 

Το «J.A.C.E.» είναι μια συμπαραγωγή της Ελλάδας (Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου), με τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Π.Γ.Δ.Μ. και την Τουρκία.