1 Μπορεί το σχολείο νααποτελεί μακρινή ανάμνηση, όμως η λαχτάραγια χιόνι -κάθε χρόνο τέτοια εποχή-γίνεται όλο και πιο δυνατή. Τις προάλλεςπέρασα μπροστά από τη βιτρίνα τηςφωτογραφίας, την πιο καλτ βιτρίνα όληςτης πόλης, και κοιτώντας τις «παραστάσειςαπό φελιζόλ» (αυγά, αρκουδάκια, πολυώροφεςτούρτες γάμου) οραματίστηκα μιαΘεσσαλονίκη-Disneyland, φτιαγμένη απόχρωματιστό, εύπλαστο φελιζόλ. Θα ήτανη κανονική πόλη σε μικρογραφία με δύομόνο διαφορές: δεν θα υπήρχαν οισυγκεκριμένοι τοπικοί και θρησκευτικοίάρχοντες και θα υπήρχε και άφθονο χιόνι(έστω και από φελιζόλ!), που θα έπεφτεαργά κι αθόρυβα απ' τον ουρανό...

2 Συνεχίζεται η έκθεσητου Κωνσταντίνου Γιάνναρη στο ΜακεδονικόΜουσείο Σύγχρονης Τέχνης - είναι απ'τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που γίνονταιτώρα στην πόλη. Έχει ταινίες μικρούμήκους, εγκαταστάσεις, πειραματικάβίντεο και φωτογραφίες. Και είναισφραγισμένη από τη φρέσκια, δυνατή ματιάτου Γιάνναρη. Ως τις 14/12.

3 Κανονικά η LifΟ θαέπρεπε να μου πάρει τη στήλη Θεσσαλονίκηςκαι να με διώξει με τις κλοτσιές: δενείδα ούτε μία (1) ταινία στο Φεστιβάλ!(Βαριέμαι ακόμα και να δικαιολογηθώ! Νασημειώσω όμως ότι το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρπου γίνεται κάθε άνοιξη είναι, για μένα,μια τελείως διαφορετική υπόθεση...)

4 Το Μετρόπολις, τοΠάθος της Ζαν Ντ' Αρκ, η Χρυσή Εποχή, οΑνδαλουσιανός Σκύλος και άλλες τέλειεςταινίες γαλλικού σουρεαλισμού, γερμανικούεξπρεσιονισμού και σοβιετικού ρεαλισμούπαίζονται ως τις 7/12 στο Λιμάνι, στοΑφιέρωμα στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφοτου Μεσοπολέμου.

5 Στο πλαίσιο του ίδιουαφιερώματος, το βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤστην Τσιμισκή έχει έκθεση σχεδίων τουSergei Eisenstein, καθώς και κινηματογραφικώνπεριοδικών της Ρωσικής Πρωτοπορίας.

6 Όταν διαλύθηκαν οιBoney M. το κάθε ένα απ' τα τέσσερα μέληκράτησε το όνομα του γκρουπ και τώραπεριοδεύει μπερδεύοντας τους θεατέςπου νομίζουν ότι βλέπουν τους μοναδικούς,αυθεντικούς Boney M. Αυτό θυμάμαι κάθε φοράπου έρχεται στα μέρη μας το Μαύρο Θέατροτης Πράγας... (Τώρα, ένα από τα δεκάδεςΜαύρα Θέατρα της Πράγας, το εντυπωσιακόImage, παίζει στο Ράδιο Σίτυ, μέχρι τηνΚυριακή.)

7 Συναυλίες: σήμεραΠέμπτη οι Dub Pistols στο Principal, αύριο καιμεθαύριο ο Παύλος Παυλίδης και οιB-Movies στο Stage του Μύλου.

8 Στο πατάρι του ΙΑΝΟΥτης Αριστοτέλους, στο μουσικό τμήμα,δουλεύει ένα παιδί (απ' την τηλεόρασηέμαθα ότι τον λένε Γιάννη Κυρατσό) πουσυμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιούφέτος με το τραγούδι του «Ξέρω να Χορεύω».Κατά τη γνώμη μου ήταν το μόνο ωραίοτραγούδι, το μόνο χαρούμενο και ποπ.

9 Όμως, άλλο ήθελα ναπω: την Τρίτη, στο πατάρι του ΙΑΝΟΥ,εγκαινιάζεται η έκθεση/εικαστικήεγκατάσταση του Χάρρυ Κλυνν με τίτλο«Με τα χρώματα του Χάρρυ».

10 Κάθε Π/Σ/Κ το ΘέατροΈξω από τα Τείχη (2310 210308) παρουσιάζειτην κωμωδία του Hal Salwen Αναμείνατε στοΑκουστικό σας (είναι το τέλειο Denise CallsUp, που ο Salwen είχε γυρίσει σε φιλμ το1995.)

11 (Γεια χαρά!)