Καλή εβδομάδα! Από σήμερα και κάθε Δευτέρα, θα κάνω ένα σλάλομ στο Facebook μου και θα μαθαίνω, επιτέλους, τι κουβεντιάζει ο κόσμος.

 

  

1) Τα κλασικά της παρέλασης. 

 
 
 
.
.
2) Μια τέλεια φωτογραφία, στου Nick Kampouris 
 
11 ενδιαφέροντα πράγματα που πέρασαν σήμερα απ' το timeline μου
 
 
 
 
3) Έτσι είναι.
 

 

.

.

4) Μια όμορφη καλημέρα 
 

 

.

.

5) Για όσους διορθώνουν τα 'μάρμαρα του Παρθενώνα' και λένε 'γλυπτά λέγονται!', τα παράπονά σας στη Μελίνα.  

 

 

 

6) Δύο σκίτσα που ανέβασε η Irini Udl

 

11 ενδιαφέροντα πράγματα που πέρασαν σήμερα απ' το timeline μου

 

 

11 ενδιαφέροντα πράγματα που πέρασαν σήμερα απ' το timeline μου

 

 

7) Aρκετοί φίλοι το έκαναν share αυτό το άρθρο: 

 

Πάνος Θεοδωρίδης - O διάκονος και ο ανθύπατος

 

11 ενδιαφέροντα πράγματα που πέρασαν σήμερα απ' το timeline μου

  

Μιαν εποχή την [Θεσσαλονίκη] κυβερνούσε ο τραχύς Γαλεριος με την Θρακομανή του μητέρα, καθ ά διδάσκει ο γαλίφης Λακτάντιος. Έχτισε ανάκτορο και άλλα πολλά.

Το μαρτυρολογιο της πόλης αυτής είχε αλλότριους αγίους, μερικοί εξεικονίζονται στα ψηφιδωτά στην Ροτόντα. Άγνωστο σε ποιό Τυπικό.

Είχε και ιππόδρομο και εκεί σφάχτηκε κόσμος και κοσμάκης.

Ίδια χρόνια, στο Σίρμιο, μαρτύρησε ένας διάκονος, ονόματι Δημήτριος. Του έφτιαξαν Μαρτύριο δίπλα στην Αγία Αναστασία. Σίρμιο ήτον η Μητροβίτσα, κι αυτή μετονομάστηκε αργότερα, διότι ήτον η πόλη του Δημητρίου.

Η Θεσσαλονίκη ήταν ,όπως και το Ιλλυρικό, πόλη του Πάπα της Ρώμης. Η Ρώμη ήτον μακριά, η Νέα Ρώμη πιό κοντά. Ο Πάπας είχε τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης βικάριο, δηλαδή αντ΄αυτού. Απο επιστολές ξέρουμε πως ήταν πολλές οι διαμάχες, ανάμεσα σε οπαδούς της Ανατολης και της Δύσης.

Ωστόσο και επι αιώναν ολόκληρον, ο Ιππόδρομος καζάντησε και υπήρχαν Δήμοι, αρματηλάτες, επιτυχίες στην Σπίνα, ακόμη και συγγενείς της Χρυσομαλλούς, φίλης της Θεοδώρας.Και προηγουμένως μονομάχοι πολλοί, εντόπιοι και βάρβαροι και μονομαχούσαν σε ένα "στάδιο", σύνθεση απο κερκίδες και μάγγανα.

 

(Όλο εδώ.) 

 

  

8) ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ

 

με 50 δευτερόλεπτα εθνικής υπερηφάνειας για την 28η Οκτωβρίου

όπως τα επέλεξε ο Fivos Botsis

 

 

 

9) Ωραία εικόνα  

 

 

 

 

10) Από τα share στο Κουλούρι

 

Απόσπασμα της είδησης:

 

28χρονος χίπστερ θέλει να φέρει πρώτος στην Ελλάδα τον ιό Εμπόλα

 

Ιδιαίτερα αγχωμένος εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες ο Λεωνίδας Κ., ο οποίος παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του ιού Εμπόλα σε όλο τον πλανήτη. Ο 28χρονος έχει θέσει σαν προσωπικό του στόχο να είναι αυτός που θα φέρει πρώτος τον ιό στη χώρα μας, πριν αυτός εξαπλωθεί και στην Ελλάδα και γίνει mainstream.

Ο νεαρός, κυκλοφορεί συχνά τα βράδια στα μπαρ του ιστορικού τριγώνου της Αθήνας και έτυχε να ακούσει αρκετές συζητήσεις με αντικείμενο τον Εμπόλα και το πότε θα έρθει αυτός στην Ελλάδα. «Ομολογώ ότι αρχικά δεν γνώριζα τι είναι ο Εμπόλα. Το άκουγα να το συζητάνε παντού και θεώρησα ότι είναι κάποιο νέο, ψαγμένο συγκρότημα που έβγαλε τώρα τον πρώτο του δίσκο. Μπήκα στο Pitchfork όμως και δεν βρήκα τίποτα. Έτσι, ρώτησα τον κολλητό μου τον Άκη που είναι mixologist και ξέρει όλα τα σημαντικά νέα και μου αποκάλυψε ότι ο Εμπόλα είναι ένας ιός που ξεκίνησε από την Αφρική και σιγά σιγά εξαπλώνεται και στον υπόλοιπο πλανήτη», εξομολογείται μιλώντας στο «Κουλούρι» ο Λεωνίδας.

 

 

11) Ο Spiros Derveniotis παραμένει κλασικός και αυτήν την 28η Οκτωβρίου

 

11 ενδιαφέροντα πράγματα που πέρασαν σήμερα απ' το timeline μου

 

 

 

[+ To δικό μου παγουρίνο]