Οι αδελφοί Αλαχούζοι πίσω από την απίστευτη μεταμόρφωση του Δαδακαρίδη για τη «Φάλαινα» - Πώς το έκαναν

Οι αδελφοί Αλαχούζοι πίσω από την απίστευτη μεταμόρφωση του Δαδακαρίδη για τη «Φάλαινα» - Πώς το έκαναν Facebook Twitter
0

Οι εικόνες από την απίστευτη μεταμόρφωση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη για τις ανάγκες του ρόλου του στη θεατρική παράσταση «Η Φάλαινα», έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο.

Οι αδελφοί Αλαχούζοι βρίσκονται πίσω από αυτήν την ολική μεταμόρφωση και μίλησαν στo Mega και την εκπομπή Live News. «Δεν πήρε ούτε κιλό. Όλο το καλοκαίρι ψάχναμε να βρούμε τρόπο να γίνει μια στολή σαν κι αυτή που πήρε Όσκαρ και ο ηθοποιός και το μακιγιάζ και να το μεταφέρουμε σε θεατρικά πλαίσια», αποκάλυψε ο Γιώργος Αλαχούζος.

Πρόκειται για ένα έργο που γράφτηκε το 2012 αρχικά για το θέατρο, αλλά έγινε παγκόσμια επιτυχία στους κινηματογράφους το 2022 με την ταινία να χαρίζει στον πρωταγωνιστή Μπρένταν Φρέιζερ το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Οι παραγωγοί της ταινίας μάλιστα, είχαν δημοσιεύσει ένα βίντεο timelapse με το πώς μεταμόρφωσαν τον πρωταγωνιστή σε έναν υπέρβαρο άνθρωπο 270 κιλών.

«Στην ταινία ο ηθοποιός έκανε ένα πλάνο, μια λήψη και έκαναν διάλειμμα. Ήταν τόσο κουραστικό, αλλά φορούσε και ψυκτικό σύστημα από μέσα για το σώμα του. Αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει στο θέατρο. Έπρεπε να βρούμε λύσεις, να μπορεί να γίνει αυτό θεατρικά και ζωντανά μπροστά στο κοινό», ανέφερε ο Γιώργος Αλαχούζος.

Τουλάχιστον μιάμιση ώρα προετοιμασίας χρειάζεται για να φορεθεί η στολή και τα προσθετικά, τα οποία μάλιστα είναι μίας χρήσης και σε κάθε παράσταση θα πρέπει να φτιάχνονται από την αρχή. «Επειδή έχουμε φτιάξει πολλά μασκότ για ομάδες, εφαρμόσαμε μια πατέντα έτσι ώστε να μπορεί να παίρνει αέρα, να ανασάνει, να είναι ελαφρύ», συμπλήρωσε ο κ. Αλαχούζος.

Η δυσκολία του εγχειρήματος είναι τόσο μεγάλη, που αρκεί να σκεφτεί κανείς πως μόνο τα πρόσθετα χέρια φτιαγμένα από σιλικόνη που φτάνουν μέχρι τον ώμο, ζυγίζουν πάνω από δύο κιλά το καθένα. «Για εμάς ήταν κάτι τελείως νέο για το θέατρο. Παρόλο που δουλεύουμε 40 χρόνια στον χώρο, δεν έχουμε ξανακάνει κάτι τέτοιο», τόνισε ο Γιώργος Αλαχούζος.

Πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης στη «Φάλαινα» ο Δαδακαρίδης

Το αριστούργημα του Σάμιουελ Ντι Χάντερ, που έγινε οσκαρική ταινία είναι ένα λυτρωτικό δράμα ενός ανθρώπου που έχει βυθιστεί στο σκοτάδι και παλεύει με τους δαίμονες του.

Ο Τσάρλι είναι ένας αυτοκαταστροφικός, παχύσαρκος μέχρι νοσηρότητας, καθηγητής αγγλικών, που έχει χάσει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο αλλά και την επιθυμία του να συνεχίσει να βρίσκεται εν ζωή.

«Αυτό που αγαπώ στη Φάλαινα είναι το πώς ένας άνθρωπος παρασύρεται από έναν έρωτα και φτάνει στον ύστατο άθλο του να τερματίσει σχεδόν τη ζωή του και να πει ένα αντίο στους δικούς του πριν φύγει», δήλωσε ο ηθοποιός για το έργο. Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο, έχει αναλάβει στην παράσταση και χρέη σκηνοθέτη.

Ο Τσάρλι, ένας αυτοκαταστροφικός, παχύσαρκος μέχρι νοσηρότητας, καθηγητής αγγλικών, που έχει χάσει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο, μαζί και κάθε επιθυμία να συνεχίζει να βρίσκεται εν ζωή, «βουλιάζει» μέσα στον χρόνο περιμένοντας την λύτρωση από την ίδια τη ζωή. Παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του και με το ίδιο το παρελθόν του.

It's Viral
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η Φάλαινα»: Είναι χοντροφοβική τελικά η πολυσυζητημένη ταινία του Αρονόφσκι;

Οθόνες / «Η Φάλαινα»: Είναι χοντροφοβική τελικά η πολυσυζητημένη ταινία του Αρονόφσκι;

Στο σινεμά πολλοί αφήνουν ανέγγιχτα τα πατατάκια τους στις σκηνές βουλιμικής υπερφαγίας του ήρωα της ταινίας, ενώ κάποιοι αποστρέφουν ακόμα και το βλέμμα. Το παρακάνε, όντως, λοιπόν, ο σκηνοθέτης των εμμονών και της αλληγορίας;
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

Θέατρο / Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Δεν θέλω να στενοχωρήσω τους παλιούς, αλλά έχουμε καλύτερους ηθοποιούς σήμερα»

Ένα έργο που παίζεται σπάνια, μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία, ένας εξαιρετικός θίασος σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά: Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης υποδύεται τον Ηρακλή Μαινόμενο, που πιστεύει ότι είναι η πιο ανθρώπινη τραγωδία του Ευριπίδη, για να φέρει μπροστά μας την ανθρώπινη διάσταση μιας μυθικής φιγούρας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ