Να φάει τον πλακούντα της σε smoothie αποφάσισε μια μητέρα από το Λος Άντζελες, υποστηρίζοντας ότι μετά από αυτή την επιλογή βελτιώθηκε το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια της.

 

Η 24χρονη Ντεζιρέ βαν Νις προέβη σε αυτή την κίνηση το 2020, μετά τη γέννηση της κόρης της. Όπως ανέφερε, αποφάσισε να καταναλώσει τον πλακούντα της, επειδή και άλλο μέλος της οικογένειάς της είχε κάνει το ίδιο στο παρελθόν.

 

Η νεαρή μητέρα έκανε τον πλακούντα smoothie, συνδυάζοντάς τον με μάνγκο, βατόμουρα, ροδάκινο, ανανά και γάλα καρύδας, τα οποία και ανακάτεψε στο μπλέντερ. 

 

Βίντεο: Το smoothie με τον πλακούντα

 

Μάλιστα, ανέβασε το βίντεό της στο TikTok, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Κάποιοι την χαρακτήρισαν «κανίβαλο» και άλλοι την κατηγόρησαν ότι το έκανε μόνο και μόνο για να τραβήξει την προσοχή του διαδικτύου.

Όπως είπε, σύμφωνα με την Daily Mail,  «είχε μια μια ελαφρά μεταλλική γεύση. Δεν αναμειγνυόταν καλά, ήταν χοντροκομμένο και δεν χωρούσε στο καλαμάκι».

 

Σύμφωνα με το WebMD, δεν υπάρχει κάποια απόδειξη ότι η κατανάλωση του πλακούντα έχει οφέλη ενώ υπάρχουν αντενδείξεις και μεγάλο ρίσκο για κίνδυνο μόλυνσης.

 

Η MayoClinic αποτρέπει τους ανθρώπους από αυτή την πράξη, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να «βλάψει τόσο εσάς όσο και το μωρό σας», καθώς μπορεί να περιέχει «μολυσματικά βακτήρια και ιούς».

 

Από την πλευρά του, το CDC συμβουλεύει να μην προχωρούν στην κατανάλωση του οργάνου, καθώς ένα νεογέννητο μωρό εμφάνισε λοίμωξη όταν η μητέρα του κατανάλωσε τον πλακούντα της και θήλασε το παιδί.

 

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την αμφιλεγόμενη πρακτική είχε ακολουθήσει και η Κιμ Καρντάσιαν, μετατρέποντάς τον μετά από ειδική επεξεργασία σε εργαστήριο σε χάπια.

 

Η σταρ έγραφε ότι το συνιστά σε όλες τις έγκυες που σκέφτονται μετά τη γέννα να το επιχειρήσουν και εξηγεί πόσο καλά την κάνουν να αισθάνεται οι κάψουλες και πόση ενέργεια της δίνουν. Στη συνέχεια εξήγησε ότι αρχικά είχε κάποιες αμφιβολίες, αλλά τελικά διάβασε πολύ για το θέμα και σκέφτηκε πως δεν θα μπορούσε να είναι κακό το να καταναλώσει τις ίδιες τις ορμόνες της. 

 

Με πληροφορίες Daily Mail