Ο Στιούαρτ Ντάλκουιστ αγαπά και παρατηρεί τα πουλιά από μικρό παιδί, αλλά η έκπληξη που του επιφύλαξε μία οικογένεια κορακιών, ήταν ανέλπιστη ακόμα και για τον πιο φανατικό παρατηρητή πουλιών. 

 

Ο 56χρονος από το Σιάτλ των ΗΠΑ, φρόντιζε ένα ζευγάρι κορακιών τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τα πουλιά έχτισαν τη φωλιά τους σε ένα δέντρο της αυλής του και, όταν ζευγάρωσαν, ο Ντάλκουιστ ανέλαβε και τους δύο νεοσσούς των ιπτάμενων φίλων του. 

 

Μπορεί πάντα να καταλάβει πότε πεινάνε - του το δείχνουν άλλωστε: «Κάποιες φορές που περπατώ πετάνε στο πλευρό μου. Προσγειώνονται σε καλώδια και κλαριά, περιμένουν να τα φτάσω. Τότε ξεκινάμε και πάλι μαζί. Όταν επιστρέψουμε στο σπίτι, γραπώνονται στον φράχτη και περιμένουν να τα ταΐσω. Άλλες φορές απλώς με "κράζουν" και είναι προφανές ότι θέλουν φαγητό. "Κρα! Κρα!"»

 

Κοράκια έφεραν «δώρα» στον άνθρωπο που τα τάιζε για χρόνια

 

Κοράκια έφεραν «δώρα» στον άνθρωπο που τα τάιζε για χρόνια
Τρεις από τους τέσσερις «ιπτάμενους συγγενείς»

 

Τα ταΐζει μία θρεπτική, ξηρά τροφή για γάτες που τους προσφέρει όλα όσα χρειάζονται και, πριν λίγες ημέρες, τα κοράκια ανταπέδωσαν τη φροντίδα με τον πιο συγκινητικό και απροσδόκητο τρόπο. 

 

Βγαίνοντας από το σπίτι του ένα πρωί, ο Στιούαρτ βρήκε αφημένο στη σκεπή ένα «δώρο» από τα κοράκια του: έναν δακτύλιο αναψυκτικού στον οποίο είχαν περάσει ένα κλαρί δενδρολίβανο για να τον διακοσμήσουν. Την επόμενη μέρα, τα πουλιά είχαν αφήσει ακόμη ένα δώρο.

 

«Αυτό δεν είναι απλώς γενναιόδωρο. Είναι δημιουργικό. Είναι τέχνη. Έχω μείνει έκπληκτος!» έγραψε στην ανάρτησή του με τη φωτογραφία που έγινε αμέσως viral. 

 

Κοράκια έφεραν «δώρα» στον άνθρωπο που τα τάιζε για χρόνια
Τα ευφάνταστα δώρα των κορακιών

 

«Τα κοράκια είναι εκπληκτικά πλάσματα. Από μικρός τα αγαπούσα» λέει ο Στιούαρτ. «Τα πουλιά αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Αγαπώ να τα παρατηρώ, να ακούω το κελάηδισμά τους να τα αναγνωρίζω και φυσικά να τα βοηθώ, αν χρειάζονται τη βοήθειά μου».

 

Κοράκια έφεραν «δώρα» στον άνθρωπο που τα τάιζε για χρόνια
Ο Μπάντι, ένα από τα κοράκια του Στιούαρτ. Τον βρήκε τραυματισμένο και φρόντισε αμέσως το πληγωμένο του φτερό