Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει με αυτό το GIF - Κάποιοι το ακούνε!

Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει με αυτό το GIF - Κάποιοι το ακούνε! Facebook Twitter
0

Οι αντιληπτικές ψευδαισθήσεις είναι αναμφισβήτητα στη μόδα και γίνονται πάντα viral.

Αυτό που όλα αυτά έχουν από κοινού είναι ότι η ατομική αντίληψη φαίνεται να είναι εξαιρετικά υποκειμενική και επηρεασμένη - αν όχι καθοριστική - από την εμπειρία ζωής του παρατηρητή.

Η τελευταία τέτοια τρέλα που έχει αφήσει άφωνο το διαδίκτυο είναι ένα αλλόκοτο GIF.

Αφιερώστε λίγο χρόνο και παρακολουθήστε το με προσοχή...

Ακούσατε κάτι;

Όλα ξεκίνησαν όταν μια γυναίκα ισχυρίστηκε πως ακούει θόρυβο βλέποντάς το. Μετά υπήρξαν και άλλοι που συμφώνησαν ενώ στο χορό των εμπειριών μπήκαν και κάποιοι που ισχυρίστηκαν πως όταν το παρατηρούσαν ήταν σαν με κάποιο τρόπο να αισθάνονταν τους κραδασμούς, τις δονήσεις. Εννοείται πως υπήρχαν και κάποιοι που δεν άκουγαν απολύτως τίποτα.

Πραγματικά πολύ περίεργο...

Δεν γνωρίζουμε γιατί κάποιοι δεν αισθάνονται τίποτα με το GIF, πόσο μάλλον γιατί κάποιοι το ακούν.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες που θέλουν την εικόνα αυτή να προκαλεί τη μνήμη ήχων στον εγκέφαλο και κατά κάποιο τρόπο μια εσωτερική φωνή να αναπαραγάγει και αν συγχρονίζεται με την εικόνα. Η περιγραφή της θεωρίας είναι περίπλοκη και μεταξύ άλλων αναφέρει την αντιληπτική ικανότητα, αλλά και το πώς ο εγκέφαλος διαχειρίζεται τις εικόνες και προκαλεί αλλοιώσεις στον τρόπο που τις αντιλαμβανόμαστε.

Ένα παράδειγμα που ανέφερε κάποιος παρομοίασε το φαινόμενο με αυτό που μας συμβαίνει όταν βλέπουμε κάποιον να χτυπάει και αμυδρά αντιδρούμε σα να πονέσαμε και εμείς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαίρη Συνατσάκη για Λύτρα και Κουτσελίνη: «Είμαστε με το θύμα, δεν μας νοιάζει η καριέρα και το συναίσθημα κανενός θύτη»

It's Viral / Μαίρη Συνατσάκη για Λύτρα και Κουτσελίνη: «Είμαστε με το θύμα, δεν μας νοιάζει η καριέρα και το συναίσθημα κανενός θύτη»

«Έχω ακούσει και από άλλους ανθρώπους της τηλεόρασης αυτές τις μέρες πράγματα που έχουν ένα αλλά και θα ήθελα να μην υπάρχει κανένα "αλλά"» ανέφερε
THE LIFO TEAM