Με εξώδικο απάντησε η Καίτη Γαρμπή στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδά ο Γιώργος Μαζωνάκης.

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η πλευρά του κέντρου είχε στείλει και αυτή εξώδικο στο ζεύγος Σχοινά- Γαρμπή με αφορμή χρήματα που φέρεται, κατ' αυτούς, να πήραν ως προκαταβολή και να μην τα επέστρεψαν για εμφανίσεις που ακυρώθηκαν.

 

Συγκεκριμένα, ο λόγος που η Καίτη Γαρμπή δέχτηκε εξώδικο, σύμφωνα με ρεπορτάζ από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούριου είναι ότι η τραγουδίστρια είχε λάβει στο παρελθόν προκαταβολή για εμφανίσεις που δεν έγιναν τελικά, λόγω κορωνοϊού και είχε συμφωνήσει να συμψηφιστεί με τις τωρινές εμφανίσεις του Διονύση Σχοινά.

 

Το εξώδικο, σύμφωνα με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούριου, ανέφερε ότι ο Διονύσης Σχοινάς έχει λάβει στο παρελθόν προκαταβολή 40.000 ευρώ και η Καίτη Γαρμπή 20.000 ευρώ χωρίς ωστόσο να τελεσφορήσει η συνεργασία.

 

Ο δικηγόρος του ζευγαριού υποστήριξε από την πλευρά του ωστόσο, ότι δεν υπήρξε καμία προκαταβολή από το μαγαζί. 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο νέο εξώδικο, η Καίτη Γαρμπή μέσω του δικηγόρου της αναφέρει ότι τα χρήματα αυτά είχαν καταβληθεί για μια συνεργασία που δεν πραγματοποιήθηκε τελικά αλλά όχι με δική της υπαιτιότητα και ενώ εκείνη από την πλευρά της είχε κάνει πολλές πρόβες με την ορχήστρα της.

 

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, που είχε δημοσιεύσει το εξώδικο προς το ζευγάρι, για τα συνολικά 60.000 ευρώ, που φέρεται να έλαβαν αναφέρεται πως:

 

«Αναφέρεστε στην εξώδικη απάντηση σας αορίστως σε γενικά ζητήματα «περί ανέμων και υδάτων» και ισχυρίζεστε ότι δήθεν το ποσό των 40.000 ευρώ (για τον Διονύση Σχοινά) δεν το έχετε λάβει έναντι αυτής της σύμβασης (ως προκαταβολή), συνομολογώντας εν τέλει εμμέσως αλλά σαφέστατα ότι το έχετε λάβει, χωρίς βεβαίως να είστε σε θέση να αποσαφηνίσετε και να παρέχετε κάποια λογική εξήγηση για ποια αιτία εν τέλει σας κατεβλήθη το ποσό αυτό, αν η αιτία αυτή επακολούθησε και σε περίπτωση που δεν επακολούθησε γιατί δεν το έχετε αποδώσει μέχρι και σήμερα».

 

Η επιχείρηση επιμένει στο εξώδικο πως ο τραγουδιστής δεν επέστρεψε τα χρήματα, που ο ίδιος ορίζει ως προκαταβολή, ενώ δεν θα έπρεπε εξ΄αρχής να του ζητηθεί. Θα έπρεπε ο Διονύσης Σχοινάς να τα καταβάλει μόνος του αφού επρόκειτο για προκαταβολή σε συνεργασία που δεν έγινε τελικά, όπως λέει.

 

Σε άλλο σημείο του εξώδικου η επιχείρηση αναφέρει για την σύμβαση που υπέγραψε ο Διονύσης Σχοινάς πως προκαλεί «εντύπωση το γεγονός ότι εμμένετε στον όρο «εργασιακή σύμβαση», τον οποίο χρησιμοποιείτε πάνω από 3 φορές, όταν η συγκεκριμένη σύμβαση δεν έφερε κανένα χαρακτηριστικό γνώρισμα συμβάσεως εργασίας, ήταν αμιγώς σύμβαση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών και εν πάσει περιπτώσει η συμφωνηθείσα αμοιβή σας των 1.000 ευρώ ανά ζωντανή εμφάνιση σας, δηλαδή πλέον των 8.000 ευρώ σε μηνιαία βάση δεν μπορεί επουδενί λόγο να θεωρηθεί ότι σας εξισώνει με έναν απλό ευάλωτο εργαζόμενο, όπως όψιμα επιχειρείτε να εμφανίσετε τον εαυτό σας.»

 

Η επιχείρηση επικρίνει και τον χαρακτηρισμό «ευάλωτος» που αναφέρει ο Διονύσης Σχοινάς χαρακτηρίζοντας την εργασιακή του σχέση με την επιχείρηση, και αντικρούει τον όρο λέγοντας ότι ένας «ευάλωτος εργαζόμενος δεν θα είχε τη δύναμη και την ισχύ να απαιτήσει από την επιχείρηση μας να αντικαταστήσει την αφίσα, προκειμένου το όνομα του να προβληθεί με τρόπο ισάξιο και ισοδύναμο με αυτό του κ Μαζωνάκη».

 

Με αναφορά σε sms που εστάλησαν από πλευράς του Διονύση Σχοινά, το εξώδικο αναφέρει πως εκείνος ισχυρίστηκε ότι αποχώρησε από την γενική πρόβα επικαλούμενος αιφνίδιο πρόβλημα στην μέση του.

«Εννοείται ότι η επιχείρηση μας θα διεκδικήσει άμεσα και δικαστικά και την προκαταβολή των 20.000 ευρώ που έχει λάβει η σύζυγος σας κα Καίτη Γαρμπή για την οποία δεν μπήκατε «στον κόπο» να αναφέρετε ούτε μία λέξη» καταλήγει το εξώδικο της εταιρείας.
 

 

Με πληροφορίες του Alpha/Πρώτο Θέμα