Συζητήσεις έχει προκαλέσει εδώ και λίγες ώρες μια φωτογραφία με την Ελένη Φουρέιρα και έναν συνάδελφό της από την Αλβανία.

 

Η τραγουδίστρια, που φέτος εκπροσωπεί την Κύπρο στη Eurovision, εμφανίζεται να σχηματίζει το σύμβολο του αλβανικού αετού ενώνοντας το χέρι της με εκείνο του Eugent Bushpepa, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Αλβανίας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Εurovision.

 

H φωτογραφία δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα του τραγουδιστή στο Facebook.

 

 

Το σύμβολο της αλβανικής σημαίας είναι αμφιλεγόμενο για μερίδα κόσμου καθώς έχει συνδεθεί με τον εθνικισμό και την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» και έχει απασχολήσει την ελληνική επικαιρότητα με φαντάρους, αλλά και ποδοσφαιριστές να έχουν κάνει το ίδιο.

 

Η Φουρέιρα φυσικά και δεν ήταν η πρώτη που το έκανε καθώς συχνά άτομα αλβανικής καταγωγής σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αετού με αναφορά στη σημαία τους.

 

Ωστόσο η φωτογραφία αναπαράχθηκε αρκετά στα social media της Ελλάδας ενώ τον τόνο έδωσαν και αρκετά δημοσιεύματα - κάποια αρκετά επιθετικά εναντίον της τραγουδίστριας.

 

Το star.gr επικοινώνησε με συνεργάτιδα της τραγουδίστριας από τη δισκογραφική εταιρεία της.


«Το σύμβολο που έκανε μαζί με τον φετινό Αλβανό εκπρόσωπο είναι από την αλβανική σημαία. Είναι το σύμβολο της χώρας στην οποία έχει γεννηθεί και τίποτα παραπάνω» δήλωσε στο star.gr και πρόσθεσε «Το ίδιο σύμβολο το έχει κάνει στο παρελθόν η Rita Ora και η Dua Lipa, που έχουν επίσης Αλβανική καταγωγή».


«Δεν έχει κάτι κακό η σημαία μιας χώρας», συνέχισε η συνεργάτιδα της και συμπλήρωσε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει θέμα στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει λόγος. Η Ελένη έχει φωτογραφηθεί και με άλλους εκπροσώπους χωρών, μαζί με τις σημαίες τους, όχι μόνο με τον Αλβανό εκπρόσωπο. Είναι κακό για την Ελλάδα μας να ακούγονται τέτοια πράγματα και να φαινόμαστε ρατσιστές».

 

Η δημόσια τηλεόραση της Κύπρου τοποθετήθηκε επίσης για τη φωτογραφία. «Το ΡΙΚ είναι στη Λισαβόνα για ένα μουσικό διαγωνισμό. Δεν ασχολείται με παραφιλολογίες και οτιδήποτε άλλο εκτός ουσίας. Πρόκειται για ένα μουσικό διαγωνισμό και η Ελένη κάνει εξαιρετικά τη δουλειά της», διαμηνύει εκπρόσωπος του ΡΙΚ θέλοντας να ρίξει τους τόνους όπως μεταδίδει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελέυθερος»